AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

Y A Z A R L A R
Beni korkutuyorsunuz...

Geçen hafta, bu köşede yayımlanan "İsrail zokası" başlıklı yazım, tahmin edileceği üzere, organize bir tepkiyle karşılandı.

Yazıda, özetle, İsrail kaynaklarına dayanarak haber yapan gazeteleri eleştiriyor, Cengiz Toytunç suikastiyle ilgili (basına da intikal etmiş) kimi kuşkulu noktaların altını çiziyordum.

Hayır, ben öyle yazmamışım da, Yahudi ve İsrail düşmanlığı yapıyormuşum.

R. Sadi'nin yazdıkları daha ölçülüydü, ama diğer mektuplar (aralarında elmayla armudu karıştırıp bu satırların yazarına "laiklik dersi" veren A. Selim gibilerin yazdıkları da var) tehdit kokuyordu.

Hemen belirteyim:

Anti-semitist değilim.

Paranoyak hiç değilim.

Sadece mevcut İsrail politikalarını eleştiriyorum.

Hepimiz biliyoruz ki, İsrail dünya barışına katkıda bulunmuyor. Hatta, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararlarına rağmen, "dokunulamaz" tavrını sürdürüyor.

Ortada ciddi bir sorun var.

Bunu, İsrail vatandaşlarının da dert edinmesi gerekiyor. Çünkü, sözkonusu olan sadece dünyanın değil, İsrail vatandaşlarının geleceği.

Aşağıdaki sorular, Charley Reese imzalı Amerikalı bir yazardan:

Ortadoğu'da hangi ülke "Nükleer Silahların Önlenmesi Antlaşması"nı imzalamayı reddetmekte ve uluslararası denetimleri ülkesine kabul etmemekte?

Ortadoğu'da hangi ülke diğer ülkelerin egemenliğindeki toprakları güç kullanarak ele geçirdi ve bu toprakları BM Güvenlik Konseyi kararlarına meydan okuyarak işgal etmeye devam etmekte?

Ortadoğu'da hangi ülke diğer bir "egemen devlet"in uluslararası sınırlarını havadan savas uçaklarıyla, kara ve denizden ağır top bombardımanıyla "rutin olarak" ihlal etmekte?

Ortadoğu'da hangi ülkede yüksek rütbeli subaylar, "silahsız savaş esirlerinin idam edildiğini" kamuoyuna açıkça itiraf etmiştir?

Ortadoğu'da hangi ülke silahsız savas esirlerini öldürdüklerini kamuoyuna açıkca itiraf eden askerleri hakkında "kanuni takibat" yapmayı reddetmekte?

Ortadoğu'da hangi ülke yarattığı 762 bin "mülteci"ye evlerine, çiftliklerine ve işlerine geri dönme imkânı vermeyi reddetmekte?

Ortadoğu'da hangi ülke, topraklarına, banka hesaplarına ve işlerine el koyduğu insanlara "tazminat" ödemeyi reddetmekte?

Ortadoğu'da hangi ülke Mısır'da bir ABD diplomatik tesisini havaya uçurdu ve bir ABD gemisine uluslararası sularda silahlı saldırıda bulunarak 33 ABD'li denizcinin ölümüne, 177'sinin de yaralanmasına neden oldu?

Ortadoğu'da hangi ülke ABD "gizli belgelerini" çalmak için Jonathan Pollard adında bir casus kullandı ve ardından bu belgelerin bir kısmını Sovyetler Birliği'ne verdi?

Hangi ülke önce Jonathan Pollard ile bütün resmi bağlantılarını inkâr etti, ardından parlamentosunda karar alarak onu kendi vatandaşlığına geçirdi ve daha sonra ABD Başkanı'ndan onu "bütünüyle affetmesi" için taleplerde bulundu?

Ortadoğu'da hangi ülke BM Güvenlik Konseyi tarafindan alınmış 69 karara uymayıp adeta dünyaya meydan okumakta ve 29 karara karşı da ABD vetosuyla korunmakta?

Cevap mı?

Cevabı, Sharon azgınlığına "dur" demek yerine, sağa-sola tehdit mektupları göndermeyi seçen "dostlarımız" versin.


23 Ağustos 2003
Cumartesi
 
AHMET KEKEÇ


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED