AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

D Ü N Y A
İsrail de Lübnan'daki BM
merkezini bombalamıştı

İsrail'in Güney Lübnan'daki BM merkezini bombaladığını hatırlatan Suriye'nin BM temsilcisi Faysal, "Bu, Bağdat'taki bombalama olayıyla aynı şeydir. Ortadoğu'da terör diye bir şey yoktu. Terör İsrail'in gelişiyle başladı" dedi.

Irak'ın başkenti BM Güvenlik Konseyi'ne başkanlık eden Suriye'nin daimi temsilci yardımcısı Mikdat Faysal, İsrail temsilcisi Dan Gillerman'ın öne sürdüğü iddiaları kesin bir dille reddetti ve Ortadoğu'da terörün baş sorumlusunun İsrail olduğunu söyledi. İsrail temsilcisi Dan Gillerman, Bağdat'taki BM merkezine yönelik saldırıda kullanılan bombalı kamyonun Suriye'den geldiğini iddia etmiş, ancak kanıt göstermemişti. "Bu, bir temsilciye yakışmayan büyük bir yalan" diyen Faysal, Konsey'in dünkü toplantısından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "İsrail'den önce bölgede terör diye bir şey yoktu. Terör İsrail'in gelişiyle başlamıştır. İsrail bugün, devlet terörü uyguluyor; Filistinliler'i öldürüyor, evlerinden atıyor. BM'de her ülkenin terörden söz etmeye hakkı var, İsrail hariç. İsrail şimdiye kadar 3 bin Filistinli'yi öldürmüştür" dedi.

"Trajedinin kaynağı İsrail'"

İsrail'in, işgal ettiği Arap topraklarından çekilmesini öngören BM kararlarını reddettiğini de hatırlatan Suriye temsilcisi Faysal, şöyle konuştu:

"Arap toprakları trajedilerle doludur. İsrail, güney Lübnan'daki BM merkezini bombalamıştır. Bu, Bağdat'taki bombalama olayıyla aynı şeydir. Ortadoğu'daki tüm trajediler İsrail'in Arap topraklarını işgalinin sonucudur. İsrail işgal ettiği topraklardan çekilmediği sürece hiçbir yerde barış olmayacağını anlamalıdır."

Sonu çözüm değil, uçurum

Bu arada Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer İsrail ile Filistin arasındaki sorunun sonunda siyasi çözüm ihtimalinin bulunmadığını söyledi. Fischer, İsrail ile Filistinliler'e şiddete son vermeleri çağrısında bulunarak, "Ortadoğu'daki şiddetin sonunda siyasi bir çözüm değil, sadece uçurum var. AB ülkeleri, BM, ABD ve Rusya ile birlikte, Ortadoğu'nun şiddet içinde kaybolmaması ve yeniden politik sürece dönülmesi için her türlü çabayı harcayacaktır. Öte yandan Filistin tarafının acı çektiği de unutulmamalıdır" diye konuştu.

50 kilometre batısındaki Felluce yakınlarında Amerikan güçlerine ait bir üsse saldırı düzenlendi. Görgü tanıkları, üssün silahlı saldırıya uğradığını ve kentte 4 patlamanın duyulduğunu, patlamaların ardından çıkan yangının ise uzun süre söndürülemediğini anlattı. Felluce bölgesindeki Amerikan güçleri sık sık saldırıların hedefi oluyor. Amerika, Türkiye'den gelmesini umduğu 12 bin askeri Felluce'de konuşlandırmayı planlıyor. Felluce, Irak'ta işgali karşı süren direnişin merkezi.


Ortadoğu karıştı
Ortadoğu'da ateşkes sona erdi. Hamas ve İslami Cihad ortak açıklama yaparak Şaron'un ateşkesi öldürdüğünü ilan etti. İsrail Filistin topraklarını işgal etmeye, Filistinli liderlere suikastlere yeniden başladı.

ABD GÜVENLİKÇİLERİ SUÇLADI, BM REDDETTİ
ABD, Bağdat'taki BM merkezine yönelik saldırıda Iraklı güvenlikçilerin rolü olduğunu iddia ederken BM bunu, "spekülasyon" olarak niteledi. Sorgulanan güvenlikçiler ABD ile işbirliğini reddetti.

Howard'a soruşturma
Avustralya Başbakanı'nın, Irak'ta savaşan ABD ve İngiliz birliklerine destek için 2000 asker göndermesine dayanak olan istihbarat raporlarıyla ilgili olarak parlamentoda araştırma başlatıldı.

Çeçenistan'da 15 Rus askeri öldürüldü

Mashadov'la oturup anlaş
30 kadar Rus ve Çeçen yazar, sanatçı, bilim adamı ve sinemacı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den, Çeçenistan savaşına son vermek için Çeçen lideri Aslan Mashadov'la görüşmesini istedi.

İran İngiltere'yi protesto etti

Kısa kısa..



23 Ağustos 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED