AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
GODFATHER'dan
EKSİĞİ YOK

Hollywood'ı sevmeyen bir yönetmenin elinden çıktığı için itibar görmeyen The Funeral, 'The Godfather' ayarında bir film. 1930'ların 'Amerika'sının karanlık suç dünyasını anlatan filmin 'cast'i de mükemmel...

Ferrara gibi Hollywood ile yıldızı hiç barışmamış ve bu sihirli dünyadan uzaklaşmaya çalışan bir yönetmenin elinden çıktığı için, kalitesi ve başarısı görmezden gelinen The Funeral (Cenaze) adlı film, bugün STV ekranlarına geliyor. Herhangi bir stüdyoya bağlı olmadığı, fazla reklam yapılmadığı, Hollywood'dan çıkma olmadığı ve 'cast'inin sansasyonel isimler yerine iyi oyunculardan seçilmiş olması nedeniyle, dikkatsiz gözlerden kaçmış olan The Funeral, objektivite sahibi eleştirmenlerin The Godfather ayarında bulduğu bir yapım.

STV'nin izleyici ile buluşturacağı 1996 tarihli bu bağımsız film, üç erkek kardeş, onların eşleri ve düşman mafya ailesi üzerinden 1930'lu yılların karanlık suç ortamını müthiş bir başarıyla yansıtmayı beceriyor. Filmin konusu ise kısaca şöyle:

Mafya, mafyaya hata yaparsa...

Üç kardeş, Ray, Chez ve Johnny Tempio suç dünyasının karanlık ve ünlü simalarındandır. Ray (Christopher Walken), soğukkanlı ve düzenli bir adam, Chez (Chriss Penn) sinirli bir tip ve en küçükleri Johnny (Vincent Gallo) ise sosyalist eğilimler içerisinde, işçi sınıfı ile çalışan tuhaf biridir. Johnny, rakip mafya ailesinden Gaspare tarafından öldürülünce, Ray, intikam yemini eder.

Ray, eşi Jamette (Anabella Sciorra)'nin intikam almaması için yalvarmasına rağmen, katili bulup haklamakta kararlıdır. Kendi psikozları ile uğraşan Chez ise, kişisel sorunları yüzünden eşi Clara (Isabella Rosselini)'nin hayatını cehenneme çevirmektedir.

'Sleepy Hollow', 'Batman Returns', 'The Last Man Standing', 'Apocalypse Now' gibi filmlerle tanınan ve 'Deer Hunter' ile En İyi Yardımcı Erkek Oscar'ını alan Christopher Walken ve bu filmdeki rolüyle Venedik Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanan suç filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu Chris Penn'in performansıyla taçlanan filmde, Traffic'deki rolü ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ın kazanan Benicio del Toro da gençlik performanslarından biriyle çıkıyor karşımıza. Film, duygusallık ve şiddeti dengeleyerek sunuyor.

CENAZE

Orijinal Adı: The Funeral Yön: Abel Ferrara Senaryo: Nicholas St. John Oyn: Christopher Walken, Chris Penn, Annabella Sciorra, Isabella Rossellini, Vincent Gallo, Benicio Del Toro Yapım Yılı: 1996 Türü: Suç / Dram Süre: 99 Dk.
Stv / 21.45


Türkülerle dünyaevine

Mahmut Tuncer bu hafta Grup Laçin ve Orhan Hakalmaz'la izleyenlere yine müzik ziyafeti veriyor. Her hafta konuk sanatçılar eşliğinde çiftleri evlendiren ünlü türkücü, artık gelenekselleşen töreni bu kez Zeytinburnu Belediyesi'yle birlikte gerçekleştiriyor. Belediyenin toplu nikah törenine katılan sanatçılar hem yeni çiftlere hem ekran başındakilere keyifli dakikalar yaşatıyor. 60 çiftin evlendirileceği gecede Mahmut Tuncer Show canlı olarak ekranlara geliyor. Zeytinburnu Stadyumu'nda yapılan nikah törenine katılan Mahmut Tuncer, Grup Laçin ve Orhan Hakalmaz türküler ve davul, zurna eşliğinde dünya evine giren çiftlere ayrı bir mutluluk yaşatıyor.
Kanal 7 / 21.15

 
Demirel'le YÖK, ordu ve siyaset
Hakkı Devrim'in sunduğu günBEgün'e Süleyman Demirel konuk olarak katılıyor. Devrim ve Demirel "Orman arazilerinin satışı", "YÖK yasa tasarısı", "Ordu-siyaset ilişkileri" ve "Demirel'in Çankaya sonrası yaşamı" gibi son bir haftanın tartışılan ya da tartışılması gereken olaylarını programda konuşuyor.
Cnn Türk / 21.05

Mehmet Bey'e rağmen altın günü
Sevilen dizi En Son Babalar Duyar'da Şükran'ın altın günü vardır. Mehmet Usta'nın direnişine rağmen evi altın gününe hazırlamayı başarır. Ancak Kadir'in altınlar için hazırladığı oyuna nasıl karşı koyacağını bilemez. Mustafa ve Hasan ise, motosiklet almaya karar verir. Müjgan ise işletmeciliğe soyununca Sinan çıldırır.
Trt 1 / 20.30

Sadri'den mankenli show
İbrahim Sadri'nin sunduğu İS 2003'e, podyumların medyatik mankeni Tuğba Özay ve bir dönem ilginç müziğiyle çok dikkat çeken Ciguli konuk oluyor. Hakkında çıkan çeşitli haberlerle adından sıkça söz ettiren ve siyasi yanı da bulunan manken Tuğba Özay, İbrahim Sadri'yle ilginç bir sohbet gerçekleştiriyor. Ciguli'nin hareketli şarkılarıyla renklendireceği programa ayrıca sürpriz konuklar da katılıyor. Hem talk-şov, hem stand-up ve hem de sit-com türlerini içeren İ.S. 2003, entel hava durumu sunucusu Taçkın Taç, hırsız Binali, Marko Paşa gibi birbirinden ilginç tiplemeleri ile eğlenceli bir gece vaadediyor.
Kanal 7 / 23.30
23 Ağustos 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED