AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

P O L İ T İ K A
MGK Mehmetçik'e Bağdat yolunu açtı

MGK toplantısında, Türkiye'nin Irak'a yönelik politikasını, "ulusal yararlara uygun biçimde sürdürmesi"nin kararına varıldı ve öncelikli hedefin Irak'taki istikrarsızlığın bitirilmesi olduğu vurgulandı

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, Türkiye'nin Irak'a yönelik politikasını, "ulusal yararlara uygun biçimde sürdürmesi" şeklinde belirlendi ve öncelikli hedefin "Irak'taki istikrarsızlığın bitirilmesi" olduğu vurgulandı

MGK, Cumhurbaşkanı Sezer'in başkanlığında Çankaya Köşkü'nde saat 13.30'da toplandı. 30 Ağustos'tan itibaren YAŞ kararları gereği emekli olacak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Alpkaya, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cumhur Asparuk ile MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç, son kez MGK toplantısında yer adı. MGK toplantısı yaklaşık 4.5 saat sürdü.

Toplantının ardından MGK Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, toplantıda, Irak'taki son gelişmelerin kapsamlı olarak ele alındığı, ayrıca Kıbrıs ve Ege sorunları hakkında da genel bir değerlendirme yapıldığı kaydedildi.

MGK Eylül'de yine toplanacak

Açıklamada şöyle denildi: "İlgili ülkeler ve Irak'taki çeşitli kesimler ile sürdürülmekte olan temaslar gözden geçirilmiştir. Türkiye, Irak'taki istikrarsızlığın bir an önce sona ermesini ve bu ülkede kamu düzeninin yeniden kurulmasını öncelikli politika hedefi olarak görmekte ve gelişmeleri bu açıdan duyarlılıkla izlemektedir. Bu gelişmeler ışığında, Türkiye'nin Irak'a yönelik politikasını, konuyu tüm yönleriyle ele alarak, ulusal yararlara uygun biçimde sürdürmesi gerekli görülmüştür. Ülke genelindeki güvenlik ve asayiş durumu görüşülmüştür. Ayrıca dünya ve bölgemizdeki dış politik gelişmeler gözönünde bulundurularak Milli Güvenlik Kurulu'nun Eylül 2003 ayı içerisinde belirlenecek bir günde toplanması uygun bulunmuştur."

MGK'dan sonra toplantı

MGK öncesinde, Bakanlar Kurulu üyeleriyle Başbakanlık'ta 2 saat süren bir hazırlık toplantısı yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, toplantıdan sonra da, bazı bakanlarla bir araya geldi. MGK toplantısına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Abdüllatif Şener, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Başbakanlık Resmi Konutu'na geçerek, Erdoğan'la yaklaşık 1 saat görüştüler.


Ankara, Irak için diplomasi atağında
Ankara, asker gönderme kararından önce Irak halkının nabzını tutuyor. AK Parti milletvekilleri dün Irak'a giderken, Dışişleri, Genelkurmay ve MİT'ten oluşan bir heyet de yola çıkıyor.

MGK artık 'fişlemeyecek'
7. Uyum Paketi ile MGK Genel Sekreterliği'ne bağlı Toplumla İlişkiler Başkanlığı, Bilgi Toplama Başkanlığı ve Topyekun Savunma'yla ilgili daire başkanlıkları lağvedildi.

Hükümet Irak konusunda açıklamalarda bulunmalı
DYP lideri Mehmet Ağar, hükümetin, Türkiye'nin Irak'a asker göndermesine ilişkin şartları ortaya koyan bilgileri parlamentodaki siyasi partilerle paylaşması gerektiğini söyledi.

Unakıtan ve Yıldırım: Çocuklarımız tanışmıyorlar
Bakan Unakıtan ve Yıldırım, Cumhuriyet gazetesinin, "Etibor A.Ş'nin dinlenme tesislerini oğullarına verdiler" haberini yalanladılar.

Baykal: 2-B'ye karşı mücadele vereceğiz

Doğan: Başkanlar yüzde 51'le seçilsin

Kısa kısa..



23 Ağustos 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED