AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
Sınavı yapacağız

Özel okullarla ilgili kararlarından vazgeçmediklerini ve sınavın 7 Eylül'de yapılacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Ümit içinde bekleyen 58 bin kişiyi hayal kırıklığına uğratmayacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Rektörlerimizin, Üniversitelerarası Kurul'un (ÜAK) ve öğretim üyelerimizin (Türkiye'de nasıl bir YÖK) sorusuna verecekleri cevaplar, bizim için değerli bir katkıdır" dedi. Çelik, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Edremit Öğretmenevi Dinlenme Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıda, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve basın mensupları ile biraraya geldi. Çelik, ÜAK'ın 19 Ağustos tarihinde toplanıp bir alt komisyon oluşturduğunu anımsatarak, "Bu alt komisyon özelikle ne istediklerini, ne istemediklerini, nasıl bir üniversite yasası arzuladıklarını tespit edecek ve bize bildirecek" diye konuştu. 1 Ekim tarihinde Meclis'in açılmasıyla YÖK Yasa Taslağı'nın ele alınacağını belirten Çelik, şöyle devam etti: "Bizim rektörlerle ve ÜAK ile cebelleşme gibi bir amacımız hiçbir zaman olmadı. Biz yine diyaloğa açığız. Rektörlerimizin, ÜAK'ın ve öğretim üyelerinin 'Türkiye'de nasıl bir YÖK' sorusuna verecekleri cevaplar, bizim için değerli katkılardır. Biz bunları alıp değerlendireceğiz."

Özel okullar sınavı 7 Eylül'de

Özel okullarla ilgili kararlarından vazgeçmediklerini ve özel okullara öğrenci alımı için 7 Eylül tarihinde sınav yapılacağını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Özel okullarımızın mensup olduğu sivil toplum örgütleri, büyük bir kadirşinaslık örneği göstererek, bu çocukları gerekirse okullarında ücretsiz okutmaya talip olduklarını belirttiler. Onlardan böyle bir taahhütname alarak, bu çocukların sınavını yapacağız. Özel okullarla ilgili ümit içinde bekleyen 58 bin kişiyi hayal kırıklığına uğratmayacağız. 7 Eylül'de yapılacak sınavla bu çocuklar özel okullara yerleştirilecektir."

Çelik, "bağış" adı altında okullarda alınan kayıt paraları konusunda da şunları söyledi: "Her Milli Eğitim Bakanı, her yıl, kayıt parası alınmaması yönünde genelge yayınlar. Ama bunun önüne geçilemez. Bu nedenle Milli Eğitim teşkilatını uyarıyorum. Gönüllü olarak vatandaş okula katkıda bulunmak istiyorsa bu para verilsin ve alınsın. Ancak vatandaş üst baş alamayacak durumdaysa, onları bağış yapmaya zorlamak, eğitimin de amacına ters düşer." n VAN

Bakan Çelik 'diploma' aldı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van'daki basın toplantısından sonra mezun olduğu Alparslan Anadolu

Öğretmen Lisesi'ni ziyaret ederek, eski müdürü ve öğretmenleriyle bir süre görüştü. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Alparslan Anadolu Öğretmen Lisesi eski Müdürü Gıyasettin Subay, Bakan Çelik'e çerçeveletilmiş ilkokul ve ortaokul diplomalarını verdi. Diplomaları alan Çelik, çok duygulandığını belirterek, "Yıllardır bu diplomaları arıyordum.

Görünce çok duygulandım" dedi. Okul Müdürü Kemal Şilit de, Çelik'e lise son sınıf notlarını gösteren sınıf geçme defterinin örneğini verdi. Şilit, Çelik'in Alparslan Anadolu Öğretmen Lisesi'nden 1978'de iyi derece ile bitirdiğini belirtti. Bakan'ın lise son sınıftaki ders notları ise şöyle: Türk Dili ve Kompozisyon (7), Felsefe (8), Tarih (8) Matematik (7), Kimya (6) Yabancı Dil (8), Beden Eğitimi (6) Milli Güvenlik (10), Din Bilgisi (9), Biyoloji (8), Resim İş (8), Müzik (8), Tarım (9).



23 Ağustos 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED