AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

S P O R
İSTANBULSPOR liderliğini koruyacak

İstanbulspor, Akçaabat Sebatspor ile bugün deplasmanda oynayacağı lig maçının hazırlıklarını tamamladı. Ligin ilk 2 haftasını lider kapatan Sarı-Siyahlılarda hedef, galip gelerek liderliği sürdürmek. İstanbulspor'da sakatlıkları süren Zdravkov ve Güven kadroya alınmadı. Menajer Sinan Dinler, Nuri'nin takımla birlikte çalışmalara katıldığını, ancak henüz hazır olmadığını, bu oyuncunun önümüzdeki günlerde kadroya girebileceğini söyledi. İstanbulspor'un Akçaabat Sebatspor karşısında, Oğuz, Mehmet Yozgatlı, Deniz Uygar, Saffet, Petkov, Aytekin, Saidou, Yordanov, Cem,Boliç, Balili 11'i ile çıkması bekleniyor.

Diyarbakır umutlu

Diyarbakırspor Teknik Direktör'ü Sakıp Özberk, Konyaspor deplasmanından iyi bir futbol ortaya koyarak 3 puanla dönmek istediklerini söyledi. Galibiyet için futbolcularına güvendiğini belirten Özberk, "Oradan puan veya puanlarla döneceğimizden eminiz. Diyarbakırspor olarak bizim kimseyle sorunumuz yoktur. Eskiden yapılmış bir hareket bizi bağlamaz. Biz Konya'ya gideceğiz, onlar bizi bağırlarına basacaklar. Bizde onları Diyarbakır'da bağrımıza basacağız. Maçımızın centilmence bir mücadele geçeğinden eminim" şeklinde konuştu

Ç.Rize eksikleri hiç dert etmiyor

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, ilk iki maçta gösterdikleri performansı Malatyaspor maçında da göstererek 3 puana sahip olmak istediklerini belirtti. Takımda eksik olan futbolcuların kendilerini fazla etkilemeyeceğini ifade eden Karaman, kart cezalısı Özgür, sakatlıkları süren Koray, Zeki ve Sedat ile hazır durumda olmayan Ali Eren ve Raphael'in Malatyaspor maçı kadrosunda yer almayacağını söyledi.

KONYASPOR temkinli

Lig'in yeni ekiplerinden Konyaspor yarın evinde karşılaşacağı Diyarbakırspor maçını kazanarak sezonun ilk galibiyetini almak istiyor. Dün akşam yapılan son taktik idmanında oyuncularıyla tek tek ilgilenen teknik direktör Hüsnü Özkara, "Lig'in ilk iki haftasını şanssız bir şekilde beraberlikle kapattık. İyi bir ekibimiz var. Rakibimiz Diyarbakırspor da iyi futbol oynayan bir ekip. Geçen hafta Gençlerbirliği'ni mağlup ettiler. Rakibimizin gücünü biliyoruz. Kendi saha ve seyircimiz önünde Diyarbakırsopr'u mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini almak istiyoruz" diye konuştu.

Raftingçilerimiz Dünya'ya açılıyor

Türkiye Rafting Milli Takımı, tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'na katılacak. Dünya Rafting Şampiyonası, Çek Cumhuriyeti'nin Lipno kentinde, 27-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Yeni kurulan Türk Milli Takımı, Antalya Köprülü Kanyon, Düzce Çayı ve Çoruh Nehri'nde yapılan Türkiye Birinciliği'nin 3 ayağında da birinci olan Antalya Airraft sporcularından oluşuyor. 26 Ağustos Çarşamba günü Çek Cumhuriyeti'ne hareket edecek olan milli takım kafilesinde, Kano ve Rafting Federasyonu Başkanı Perviz Aran'ın yanısıra, federasyon rafting asbaşkanı Ataç Besi, yönetim kurulu üyesi Ali Fuat Erkaslan bulunuyor.

MACARİSTAN'da formula heyecanı

Formula 1'deki en uzun aranın ardından heyecan yeniden başlıyor. Sezonun 13. yarışı olan Macaristan Grand Prix'sinde bugün sıralama turları yapılacak. Bugünkü sıralama turlarında gözler pilotlar sıralamasında halen 71 puan ile birinci durumda bulunan Michael Schumacher'in üzerinde olacak. Son 6 yarışta 50 puan toplayan Montoya ise, en büyük rakibini birkez daha geçerek kendisine avantaj yakalamaya çalışacak.


FENERBAHÇE ELAZIĞSPOR

Sezona İstanbulspor mağlubeyetiyle başlayan ve Trabzonspor galibiyetiyle toprlanan Sarı-lacivertliler, Gençlerbirliğini mağlup edip Konyaspor'la berabere kalan doğunun başarılı ekibi Elazığspor'u ağırlıyor. Bu maçta galibeyetten başka birşey düşünmeyen Sarı-Lacivertliler de tek eksik cezalı Fatih Akyel. Bu akşam Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak ve saat 21.00''da başlayacak olan karşılaşmayı Bülent Demirlek yönetecek.

ADANASPOR TRABZONSPOR

Süper Lig'de henüz galibiyetle tanışamayan Adanaspor ve Trabzonspor sezonun ilk galibiyetini almak için sahaya çıkacak. Karadeniz ekibinde cezalı oyuncular Fatih Tekke ile Oumar'ın yanısıra Samet Aybaba tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alınmayan kaleci Petkoviç ve Sommers yok. Güney ekibinde ise cezalı futbolcu yok. Saat 19.00'da başlayacak ve Adana 5 Ocak Stadı'nda oynanacak olan müsabakayı Zafer Önder İpek idare edecek.

A.SEBATSPOR İSTANBULSPOR

Lig'in yeni ekiplerinden Akçaabat Sebatspor, oynadığı futbol ve aldığı başarılı sonuçlarla zirveye oturan İstanbulspor karşısında ilk puanını almayı hedefliyor. Sezonun ilk maçında Fenerbahçe'yi ardından da Adanspor'u mağlup ederek liderlik koltuğuna oturan İstanbul Boğaları ise bu maçı kazanarak liderliği sürdürmenin peşinde. Bugün saat16.30'da başlayacak ve Çetin Sarıgül'ün yöneteceği karşılaşma Akçaabat Fatih Stadı'nda oynanacak.

ÇAYKUR RİZE MALATYASPOR

Geride kalan ik haftada 4 puan toplayarak 6. sırada yer alan Karadeniz ekibi, iki maçta 6 puan toplayarak 3. sırada kendisine yer bulan Malatyaspor'u ağırlıyor. Çaykur Rizespor bu maçı da kazanarak geride kalan iki haftada yakaladığı başarıyı sürdümek istiyor. Sarı-Kırmızılı ekip ise bugünkü maçı da kazanıp 3 maçta 9 puan hedefliyor. Erol Ersoy'un yöneteceği karşılaşma Atatürk Stadı'ında saat 19.00'da başlayacak.



23 Ağustos 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED