AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R
Hoşgeldiniz 'Bush'lar!!

Perşembe sabahı 04.30'da Bush Beyaz Saray'da konuşmaya hazırlanıyordu. BBC televizyonu bu hazırlıkları ansızın yayınlamaya başladı. Bu sırada Bush'a makyaj yapılıyordu ve söyleyeceği 3-5 cümle ezberletiliyordu!!

Birkaç dakika sonra masum bir halkın üzerine ölüm bombalarının yığdırılması emrini verecek olan Bush garip bir şekilde sırıtıyordu!!

Bir dakika sonra canlı yayında konuşmaya başlayan Bush saldırıyı başlattıklarını söyleyerek Irak halkının geleneklerine ve dinine saygı göstereceklerini söylüyordu..

Aynı sıralarda Amerikan uçakları Bağdat'ı bombalarken minarelerden ezan sesi duyuluyordu!!

Bush ise uyku haplarını alarak 12 saat süre ile rahatsız edilmemesini isteyerek mışıl mışıl uyumaya gidiyordu.

…..

Bu arada Amerikan yanlısı bazı Türkler (!) bombalanan o güzelim Bağdat'ı seyretmek için televizyonlarının başına geçmiş sadist duygularla zevkten dört köşe olmuşlardı.. Ama bunların sevinci yarıda kalmıştı. Çünkü Türkiye'yi savaşa katamamışlardı.

Türkiye'yi Amerikalılar'a peşkeş çekmeyen ve ülkeyi savaş dışında tutan Erdoğan ve ondan önce Gül ve danışmanları büyük bir suç işlemişlerdi.

Suçları ise kayıtsız şartsız küstah Amerikalılar'a teslim olmamak Amerika'dan gelecek olan kanlı dolarlara hayır demek ve komşu bir halka yapılan saldırıya karşı çıkmak ..

Eğer bu bir suç ise ben de Erdoğan, Gül ve özellikle danışmanlarının suçuna ortak olmak istiyorum!

Nasıl olsa bazıları 'Türkiye savaşa katılmazsa ve kuzey cephesi açılmazsa Amerikalılar Irak'a saldırmada tereddüt edecekler' dediğimiz için bizi de suçlular listesine koymuşlardı..

Oysa bu arkadaşlarımızın ya dünyadan haberleri yoktu ya da gönülleri savaştan yana olduğu için savaş karşıtı söylemlerimizden hoşlanmamışlardı..

…….

Amerikalılar saldırıyı TBMM'nin hava sahasının açılması kararını aldıktan sonra başlattılar.

Amerikalılar bu saldırıyı başlatarak Ankara üzerinde psikolojik baskı kuracaklarını düşündüler ve bunda bir ölçüde başarılı oldular.. Saldırıdan sonra Amerikalı yetkililerin Türkiye ile ilgili tehditvari demeçlerine bakılırsa bu net olarak görülür..

Amerikalılar hava sahasının açılması ile kuzey cephesinin açılması hesaplarını yapıyorlardı..

Türkiye'ye 62 bin askerini gönderemeyen Amerikalılar şimdi de Türk hava sahasını kullanarak havadan indirme yapmayı planlıyorlar.. Buna izin olup olmadığını henüz bilmiyoruz..

Ama şunu çok iyi biliyoruz ki kuzey cephesinde kara harekatını sağlayamayan Amerikalılar savaşı pek kolay kazanamayacaklardır..

Savaşın bitiş tarihi geciktikçe Amerikalılar'ın kaybetme günü daha erken olur !!

……….

İşte bunu bilen Amarikalılar yoğun olarak bir propaganda savaşını başlattılar.. Güney Irak'ta şu ya da bu kasabayı işgal ettiklerini ilan eden Amerikalılar kısa bir süre geçmeden kendi kendilerini yalanlamak zorunda kalıyorlar.

Iraklı muhalif generallerle cep telefonları ve e-maillerle bağlantı kurduklarını söyleyen Amerikalı liderler her nedense Irak'ta cep telefonu ve internet olmadığını unutmuşa beziyorlar..

Elbette 65 ülke tarafından 1991'de yenilgiye uğratılan ve daha sonra 12 yıl süre ile ambargo altında yaşamak zorunda bırakılan bir Irak'ın dünyanın en gelişmiş silah teknolojilerine sahip olan Amarika ve İngiltere'ye karşı uzun süre direnmesi beklenemez.

Olaylara dar bir açı ve kısa vadeli hesaplar çerçevesinde bakanlar olup bitenleri bu şekilde değerlendirebilirler.

Ama onların bilmesi gereken bir tek şey vardır:

Irak halkı kendi toprağı üzerinde dalgalandırılan Amerikan bayrağını yırtıp atacaktır..

Bundan hiç kimseninin kuşkusu olmasın!!

Kuşkuları olanlara da tarihe bakmalarını tavsiye ederiz ..

Tarihi algılamak ve anlamakta güçlük çekenler ise 55 yıldır Şaron gibi katillere karşı direnen Filistin halkının mücadelesine baksınlar.

Ulusların ve halkların mücadelesinde 3-5 yıllık sürelerin hiçbir önemi yoktur..

Bu tür süreler ise yalnızca egoist ve biraz sadist kişi grup ve devletler için önemlidir..

Tarih ise bu türde olanları hatırlamamaktadır!!


23 Mart 2003
Pazar
 
Dr. HÜSNÜ MAHALLİ


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED