AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Yabancı sermaye Türkiye'ye kapağı attı

Türkiye'nin Orta Doğu, Afrika ve Bağımsız Devletler topluluğuna yakınlığını fırsat bilen dünyanın en büyük kapak üreticisi White Cap Dudullu'da dev bir tesis açtı.

  • YILMAZ YILDIZ / İSTANBUL
    Merkezi Avustralya'da bulunan ambalaj devi AMCOR'un dünya lideri kapak üretim firması White Cap, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde 9 milyon euroluk modern üretim tesisi kurdu. Yerli sermayenin yurtdışına kaçtığı bir dönemde yapılan bu yatırım, ekonomideki iyiye gidişin bir göstergesi olarak yorumlandı. Yüzde 100 yabancı sermaye ile gerçekleştirilen yatırım, Türkiye'nin potansiyeli ve Ortadoğu, Afrika ve eski Sovyet devletlerine yakınlığı ile bölgedeki en cazip yatırım merkezi olduğunu gözler önüne serdi.

    Üretim tesisinin açılışında konuşan Amcor White Cap'ın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Volker P. Spiesmacher, açılışı yapılan fabrikanın bölge için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Burada son yıllarda istikrarlı, büyük bir gelişme izlemekteyiz. Bu ülkenin geleceğine güvenmekteyiz" dedi.

    Türkiye'de aralarında Aytaç, Tukaş, Tat, Penguen, Aksu Vital gibi ünlü markalarında yer aldığı 150 değişik firmaya kapak satışı yaptıklarını belirten Spiesmacher, Türkiye'nin, çevresinde gelişmekte olan ülkeler için köprü vazifesi göreceğini anlattı.

    Pazar payı yüzde 70

    Amcor White Cap Genel Müdürü Abubekir Yüksel de Türkiye'de kapağın yanı sıra pet şişe üretimi de yaptıklarını ve Dudullu'da kurulan fabrikanın 9 milyon euroya mal olduğunu bildirdi. Türkiye'de 4 tane kapak üreticisi olduğunu anlatan Yüksel, White Cap'ın yüzde 70 pazar payı ile ilk sırada yer aldığını söyledi.

    Yüksel, White Cap'ın 1995'te Şişecam'ın Rastaş firmasının yüzde 70 hissesini alarak Türkiye'ye geldiğini, 1997'de de kalan yüzde 307luk hisseyi de devraldığını anlattı. Bu arada davetlilere fabrikayı gezdiren Amcor White Cap yetkilileri, teknolojilerinin çalınmasından çekindikleri için fabrika içerisinde görüntü alınmasına izin vermediler.

    KAPAKLARIN RİTMİ

    Sanatçı Okay Temiz ve ekibinin, üretimi Amcor White Cap tarafından yapılan kapakları kullanarak sergilediği "Kapakların Ritmi" isimli ritm dinletisi, açılışa katılan davetlileri coştururken, müzik aleti olarak kullanılan kapaklar, otantik ve renkli görüntüler oluşturdu.

  •  
    36 il desteğe muhtaç
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "vergi ve sigorta muafiyeti uygulanacağını" açıkladığı, kişi başına 1500 doların altında geliri olan il sayısı 21'den 36'ya çıktı.
    ABD hibe için Ali Babacan'ı bekliyor
    ABD yetkilileri, 1 milyar dolarlık hibenin krediye çevrilip çevrilmeyeceğini görüşmek için Bakan Ali Babacan'ı bekliyor.
    138 milyon 300 bin dolarlık satış
    Özelleştirme atağına kalkan hükümet dün blok satış yoluyla 138 milyon 300 bin dolarlık satış gerçekleştirdi.
    İşçi ile hükümetin arası iş yasası ile BOZULDU
    Türk-İş bugün Ankara'da mitingi yaparken Hak-İş, iş yasasının salıya düzeltilmesini istedi
    Zengin turistler demir attı
    11 Eylül korkusunu üzerinden atan milyarder turistler yeniden Türkiye'ye yöneldi.
    Son 10 yılda 470 milyar dolar faiz ödedik
    Türkiye'de mekanizmanın borç üzerine kurulduğunu belirten Bayramoğlu, son 10 yılda 470 milyar dolar faiz ödediğini söyledi.
    Hijyenik terliğe SARS dopingi
    Mustafa Karaduman, siparişlerin artması ile birlikte, üretimi tam kapasite olan günlük 20 bine yükselttiklerini ancak ardı arkası kesilmeyen siparişlere yine de yetişemediklerini söyledi.
    Güven bunalımı kalktı
    Kısa kısa..
    17 Mayıs 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED