AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

H A Y A T
Kanseri dağda yendi

Spil Dağı'nda kanseri yenen Nursel Şimşek, tam 10 yıldır bahçesinde meyve ve sebzelerini yetiştirdiği dağ evinde yaşamını sürdürüyor.

  • ÜRÜN DİRİER MANİSA
    "Kayıp Şehir Atlantis"in, bünyesinde gömülü olduğuna inanılan Spil Dağı, kanseri yendi. Yıllar önce karaciğeri kansere yenik düşen ve doktorların yalnızca bir ay yaşayabileceğine inandığı öğretmen Nursel Karaosmanoğlu Şimşek, tam 10 yıldır Manisa'daki bu dağda yaşıyor. Mucizevi bir şekilde vücudunda tek bir kanser hücresi dahi kalmayan Şimşek, Spil'in zirvesindeki 27 haneli "Ayvacık" köyünde kent insanının olamadığı kadar sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürüyor. Kışın 3, yazınsa en fazla 50 kişinin yaşadığı köyde Şimşek, dağdan topladığı otları yiyerek ve 50'sinden sonra öğrendiği udunu çalarak kıskanılacak bir yaşam sürüyor. Spil'in tepesinde "Dağlar Kraliçesi" gibi yaşayan Şimşek'in hedefi ise, Ayvacık köyüne muhtar olmak ve internet aracılığıyla yurt içi ve yurt dışındaki kanser hastalarını bulup Spil'de ağırlamak. Kansere yakalanmadan önce İzmir'de Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinde bale ve modern dans eğitimi veren Şimşek'in kanseri yenmesiyle sonuçlanan mücadelesinde, sporcuların yarış öncesinde 'dağlarda koşturularak taze kan yapabilmeleri' uygulaması, ilham kaynağı olmuş. Nursel Karaosmanoğlu Şimşek'in 10 yıl önce başlayan, dağlarda devam eden ve zaferle sonuçlanan yaşam mücadelesinin hikayesi şöyle:

    ÖLÜME BİR AY KALA...

    Şimşek, 10 yıl önce başarılı bir bale ve modern dans öğretmenidir. Karaciğer bölgesindeki şişlik üzerine bir gün doktora gider ve kendisine, Öğretmenler Günü'nde metastatik karaciğer kanseri teşhisi konur ve tüm çabalara rağmen hastalığın nedeni bulunamaz. Kendisine ancak bir ay yaşayabileceği, kemoterapi tedavisi görürse de ömrünün ancak 5-6 ay uzayabileceği söylenir. "Hiç değilse bir aylık hayat garantim var" diye düşünerek, bunu da tabiatla başbaşa geçireceği bir imkan arayan Şimşek, hemen eşi Yunus Şimşek'e bir süre önce görüp hayran kaldığı "Ayvacık Köyü"nden bir yer satın almasını ister. Şimşek bu arada kemoterapilere başlar ve tedavinin bir yan etkisi olarak kan değerlerinin hızla düştüğü görülür. Bu dönemde onu ayakta tutan tek şey, günde 2.5 litre içtiği ısırgan otu suyu olur.

    Hastaneye döndüğünde Şimşek'in kan değeri mucizevi bir şekilde 2000'den 8000'e çıkar. Ege Üniversitesi Hastanesi doktorları buna inanamazlar ve Şimşek'e üç kez kan testi yaparlar. Şimşek, her kemoterapiden sonra Spil Dağı'na çıkar ve 15 gün boyunca kalır. 2,5 yıl sonunda 21 kemoterapiden sonra tamamen iyileşmesine rağmen dağını terketmez ve kendisine orada bir hayat kurar. Şimşek'in şimdiki hedefi ise, Ayvacık Köyü'ne muhtar olmak ve kanser hastaları için küçük dağ evleri yaptırmak.

  •  
    SARS dolayısıyla evlatlık veremiyoruz Çin, SARS salgını nedeniyle, yabancıların Çinli çocukları evlat edinmesi işlemlerini askıya aldı.
    Ünlülerin köpeklerine bodyguard eğitimi
    Hadımköy'deki Sun Kennels Köpek çiftliği'nde, pek çok ünlü sanatçı ve işadamının köpeğine bodyguard eğitimi veriliyor.
    Tam ay tutulması GERÇEKLEŞTİ
    Tam ay tutulması dün gerçekleşti. Ay tutulması ayın dünyanın gölgesine geçmesi anında meydana geldi ve normal olarak dünyaya yansıyan güneş ışınlarını engelledi. Ay tutulması, Küba'nın başkenti Havana'da ise 15 Mayıs 2003 Perşembe günü saat 10:15 sularında gözlemlendi. Tutulma, tüm Güney Amerika ve Orta Amerika'da gözlemlenirken, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Cape Town'da 16 Mayıs cuma günü ilerleyen saatlerde gerçekleşti.
    17 Mayıs 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED