AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Vekil danışmanlarına ilk ders: Sevgi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şahin, AK Parti milletvekilleri-nin danışmanlarına ders verirken, ilginç bir hikaye anlattı ve "Herşeyin başı sevgidir. Herkese sevgiyle yaklaşın" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti milletvekillerinin danışmanlarına öğütler verdi. Şahin'in danışmanlara ilginç bir hikayet anlattı: "Evin hanımı kapıyı açtığında kapıda üç tane beyaz sakallı dede varmış. Dedelerden birisi 'Benim adım sevgi, yanımdakinin başarı, diğerininki ise zenginliktir. Biz üçümüz aynı eve girmiyoruz. Hangimizi eve misafir etmek istersiniz?' diye sorar. Evin hanımı içeriye giderek eşi ve kızı ile konuşur. Koca zenginliğin, hanım başarının, kız ise sevginin misafir edilmesini ister. Tartışmalardan sonra sevginin misafir edilmesinde karar verilir. Evin hanımı kapıya giderek, 'Sevgi içeriye buyursun' dediği anda sevgi, başarı ve zenginlik hep birlikte içeriye girer. Evin hanımı 'Hani üçünüz aynı eve girmiyordunuz?' diye sorunca başarı ve zenginlik 'Sevgi davet edildiği zaman hepimiz arkasından geliyoruz' der." Şahin bu hikayeyi anlatıktan sonra danışmanlara "Herşeyin başı sevgidir. Bu nedenle herkese karşı sevgi ile yaklaşın" tavsiyesinde bulundu.


CHP'den bu hafta iki 'kokulu' fiskos çıktı

Bugünlerde CHP'de işler karışık. Baykal'dan sonra partinin iki güçlü adamından birisi olan Eşref Erdem bir süredir gelişmelerden rahatsız. Erdem'in istifa ettiği, ancak Baykal ve diğer partililerin araya girmesiyle istifasını geri aldığı söyleniyor. Geçen Cuma günü yapılan Parti Meclisi toplantısında bu iddialar yalanlandı ama CHP cenahından iyi koku alanlar, bu işin yalanlama ile bitmeyeceğini söylüyorlar.
Koku demişken...
Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen de koku yüzünden BMW'sine binemiyor. Sevigen dalgınlığının kurbanı. CHP'li milletvekillerinin dediğine göre Sevigen, aldığı balığı özel aracının bagajına koymuş, ancak işlerinin yoğunluğu ve çoğunlukla makam aracını kullanması nedeniyle orada unutmuş. Ancak haftasonu aracına binen Sevigen, kokuyu alınca balıkları hatırlamış ve kendini dışarıya zor atmış. Sevigen, arabayı defalarca yıkatmış, parfüm sıktırmış ama nafile... Sevigen uzun süre BMW'sine binememiş.


Zeki Sayın, 'hırsız' nöbeti tutuyor

Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın'ın başı "maaşı" ile dertte. Sayın, maaşını "30 milyar liraya" yükselttiğine ilişkin haberlerden sonra, maaşının 3.5 milyar lira olduğuna kimseyi inandıramadı.

Durumu izah etmek için basın toplantısı bile düzenleyen Sayın'a, eşi bile "yoklama" çekmiş. Her sabah işe giderken eve bir miktar para bırakan Sayın, bu kez eşinin "Bu kadar mı para bırakıyorsun" sitemiyle karşılaşmış. Sayın şaşırarak, "Her zamanki kadar bıraktım" deyince eşi, "30 milyar lira maaş almıyor musun. Paranın geri kalanı nerde" diye sormuş.

Eşini zor ikna eden Sayın, şimdi de hırsızlardan korkuyor. 1998'de benzer bir haberden sonra çantasını iki kez çaldıran Sayın, 30 milyar liralık maaş haberlerinden sonra, "tüm aile bireylerinin sabaha kadar hırsız beklediğini" anlatıyor.


'Rahşan gitti artık af çıkmaz'

Rahşan Ecevit affına toplum sert tepki gösterince vekiller yasaların cezalarla ilgili maddelerinde, "Aman daha sonra affa uğramasınlar" diye kılı kırk yarıyorlar. Bunun bir örneği Bayındırlık Komisyonu'nda yaşandı. Alt komisyon raporunda, "yasadışı madde taşıyanlara verilecek cezanın yasaya konulması" isteniyordu. Komisyon Başkanı Adem Baştürk, "Bu düzenleme yönetmelikle olur. Yasaya koymayalım" deyince, AK Parti Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşdere, "Bir af çıkarıldı, binlerce suçlu dışarı çıkarak tekrar suç işlemeye başladı. Biri yine af çıkarırsa bu suçlular çıkmasınlar" diye itiraz etti. Köşdere'yi yatıştır-mak, "Merak etme. Rahşan gitti, artık af çıkmaz" diyen Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin'e düştü.


Asker-sivil 'uydu' muhabbeti

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cumhur Asparuk, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile hafta içinde Ankara'daki Türk Telekom Uydu Yer İstasyonu'nda incelemede bulundu. Asparuk Paşa, günün anısına TürkSAT 2A uydusunun maketini Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın elinden aldı ve espriyi patlattı: "Böylece Hava Kuvvetleri'nin de bir uydusu oldu." Sonra yaverini yanına çağırdı ve "Bunu güzel bir yere koyalım"dedi. Yaverin yanıtı ise kısa ve net oldu: "Yörüngeye yerleştiririz komutanım."


'İşkembe istemiyoruz'

Meclis Genel Kurulu İş Kanunu dolayısıyla Perşembe gecesi saat 03.00'lere kadar çalışmak zorunda kaldı. Milletvekillerinin uykusu gelmemesi için saat 24.00 sularında vekillere çorba ikramı yapıldı. Gece yarısı ikram edilecek çorbanın işkembe çorbası olduğunu duyan bazı vekiller ise TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin'in yanına giderek, "Sayın başkan işkembe çorbası istemiyoruz. Sarmısaklı olduğu için kokuyor" dedi. Alptekin'in, "Sarmısak tansiyonu düşürür" demesine rağmen vekiller ısrar edince, işkembe çorbası yerine "ezogelin" çorbası ikram edildi.


Meclis'in tek Mehdi'si varmış

Milletvekili seçilen isimler arasında Mehmet, Ahmet gibi çok kullanılan isimler hep ağırlıkta oldu. Zaman zaman ise az kullanan isimleri TBMM'de gördük. Ancak 22. dönemde seçilen bir isim var ki "ben tekim" iddiasında. AK Parti'den Diyarbakır Milletvekili seçilen MEHDİ EKER, tek olduğunun tescili için TBMM Başkanlığı'na başvurdu. Mehdi Eker, şimdiye kadar TBMM'de görev yapan vekiller arasında MEHDİ olup olmadığını sordu. Meclis Başkanlığı'nın Eker'e verdiği cevapta "Meclis'in gelmiş geçmiş tek Mehdi'si" olduğu belirtildi. Eker, şimdi TBMM kulislerinde "Meclis'in tek Mehdi'si" olarak geziyor.


  KAYHAN ÖZER  BİLAL ÇETİN  NEVZAT DEMİRKOL  VELİ TOPRAK  ASLIHAN A. KARATAŞ  EVİN GÖKTAŞ  SAMİ GÖKÇE  HAMDİ ATEŞ


12 Mayıs 2003
Pazartesi


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED