AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Berna şimdi daha bakımlı, şık

Ayrılsak da Beraberiz'de Janset'ten boşalan Berna karakterini canlandıran Ayşe Tolga, kendi yorumuyla Berna'nın çıtasını yükselttiğini söylüyor.

  • MUSTAFA NİZAMOĞLU
    Oyunculuğa Şehnaz Tango'yla başladı. Aşkın Dağlarda Gezer, Ah Bir Zengin Olsam, Çifte Bela gibi pek çok dizide rol aldı. Ama asıl çıkışını en son oynadığı Beşik Kertmesi'nde yaptı. Bu çıkışına, dört yıldır yayınlandığı TRT'den ayrılarak, izleyicisiyle beraberliğini atv'de sürdüren Ayrılsak da Beraberiz adlı dizide devam ediyor. Janset'in, sezon başında ayrılmasıyla bu dizinin başrolüne getirilen Ayşe Tolga, oyunculuktaki performansıyla seçimin doğruluğunu gösteriyor.

    Aynı evi paylaşan boşanmış bir çiftin maceralarını anlatan dizide, yıllardır Janset'in canlandırdığı Berna karakterini oynamanın güçlüğünü bildiğini ancak fazla zorlanmadığını söylüyor Ayşe Tolga. Çünkü kendi yorumu ve oyunculuk malzemesiyle başka bir Berna'nın geldiğine inanıyor. "Ayşe Tolga olarak, senaryoyu ve Berna'yı nasıl algılıyorsam onu göstermeye çalıştım. Biraz daha bakımlı, modern ve şık bir kadın olmasını düşündüğümüz için de Berna'nın çıtasını yükselttiğimi düşünüyorum" diyen Tolga, dizinin TRT'den atv'ye transfer olmasınıysa, şans olarak görüyor. Çünkü yeni kanallarında, yeni izleyicilerle daha fazla insana ulaştıklarını kaydediyor.

    Oyunculuk zeka işidir

    Ayşe Tolga'nın, oyunculuk serüveni on yıl önce başlamış. Zeka işi olarak gördüğü oyunculukta, eğitim almamış zeki insanların da başarılı olabileceğini söyleyen Tolga, oyununu beğendiği şarkıcıların da olduğunu ancak, yine de eğitimin getirdiği bir tekniğin olduğunu ve dizilerde eğitimli oyuncuların tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. Mankenleri kullanarak oyunculuğu düşüren prodüktörlere ise kızıyor. Diziler çekilirken ince elenip sık dokunması taraftarı olduğunu belirten Tolga, şu tutuyor diye furyaya kapılıp yüzlerce ağa dizisi ve sitcomun çekilmesinin çok yanlış olduğunu kaydediyor.

    Ne seninle ne de sensiz

    Ayrılsak da Beraberiz'de bugün, Teoman Berna'yı, Berna Teoman'ı kaybetme korkusu yaşıyor. Berna Uzakdoğu tatili ödüllü bir proje yarışmasına katılır. Projeyi iki günde yetiştirmek zorundadır. Bunu öğrenen Teoman deliye döner. Çünkü Berna Uzakdoğu'ya giderse Teoman'a göre sars virüsü kapacaktır. Hemen Teoman ve Feridun projeyi engelleme çalışmalarına başlarlar. Binbir türlü numara deneyen ikili başarıya ulaşamazlar. Bu arada Berna'nın rüyasına giren Freedy Kuger 3 kehanette bulunur ve bu kehanetler gerçekleşirse Teoman saat 6 ile 9 saatleri arasında sokağa çıkarsa ölecektir. Atv / 20.20

  •  
    Rol yaparak TV kazanmak için
    Kumandanı 7'le Kazan Birlerce Hediye kampanyası Kanal 7'de başlıyor. Kampanyada TV kazanarak sorulara doğru cevap veren aileler, 70 ekran TV için yarışıyor. Hülya Polat'ın da şarkılarıyla katılacağı programda her aile TV dünyasından bir kişiyi taklit ediyor. Rolünü en iyi yapan 3 aile ise 70 ekran TV ve DVD kazanıyor.
    Kanal 7 / 23.30

    Gönüller de, rüyalar da bir olunca
    Kınalı Kar'ın bu bölümünde, rüzgarlı ağaçta Ali ile buluşan Nazlı konağa döner. Cabbar evde bir şeyler döndüğünden kuşkulanır. Bey, Yusuf'la yaptığı konuşmadan sonra Sumru'nun Yusuf'la, Fadik'in de Demir'le evlenmesine karar verir. Ece babası Kamil'e köyü gezdirir. Nazar ve Ali aynı anda aynı rüyayı görürler.
    Kanal D / 21.45
    17 Mayıs 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED