AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
Ligde kader haftası

Bugün oynanacak 8 karşılaşma şampiyonluk ve düşme hattında önem taşıyor

Türkiye Süper Ligi'nde kader haftasına girildi. Lider Beşiktaş, Ankara deplasmanında Gençlerbirliği ile karşılaşırken en yakın takipçisi Galatasaray, İstanbul'da Ankaragücü ile oynayacak. Şampiyonluk şansını devam ettiren G.Saray, Ankaragücü karşısına mutlak galibiyet çıkacak. Ankara'da Beşiktaş, lig üçüncüsü G.Birliği'ni yenip şampiyonluk yarışında bir adım daha öne geçmek için mücadele edecek.

TEKNİK DİREKTÖRLER GALİBİYET BEKLİYOR

Beşiktaş Teknik Direktörü Lucescu, Gençlerbirliği maçının en zor karşılaşma olduğunu ve kazanmaları halinde şampiyonluğun garantileneceğini söyledi. Fatih Terim'de Ankaragücü karşısında mutlak galibiyet için oynayacaklarını açıkladı.

Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı 19 Mayıs Stadı'nda, Galatasaray-Ankaragücü karşılaşması Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak.

KARTAL ŞAMPİYONLUĞU İLAN EDEBİLİR

Ligin kader haftası olarak belirlenen 32. haftada, Beşiktaş'ın şampiyonluğunu ilan etme ihtimali bulunuyor. Liderin Ankara'dan alacağı galibiyet sonrasında, Galatasaray'ın Ankaragücü ile berabere kalması halen 5 puan önde bulunan Siyah-Beyazlıların şampiyonluklarını ilan etmelerini sağlayacak. Beşiktaş'ın Ankara'da puan kaybetmesi, Galatasaray'ın Ankaragücü'nü yenmesi halinde şampiyonluk yarışı, 33. haftada oynanacak Beşiktaş-Galatasaray mücadelesine taşınacak.

BURSA'DA KRİTİK MAÇ

Ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Bursaspor ile Altay zorlu bir 90 dakikaya çıkacak. Ligde 29 puanla 15. sırada bulunan Yeşil-Beyazlı takım ile 31 puanla 14. sırada yeralan İzmir ekibi arasında oynanacak. İzmit'te ise küme düşmesi hemen hemen kesinleşen Kocaelispor ateş çemberinde yeralan Elazığspor'u konuk edecek. Elazığ'ın kazanması halinde son iki halinde düşme hattında tansiyon yükselecek. Her iki maçta 16.30'da başlayacak.

GÜNÜN MAÇLARI

Ligde bugün oynacak ve zirve ve düşme hattını çok yakından ilgilendiren 8 karşılaşmanın başlama saatleri ve hakemleri şöyle:
19.00 G.Saray-A.Gücü: İsmet Arzuman
19.00 G.Birliği-Beşiktaş: Mustafa Çulcu
16.30 Bursa-Altay: Orhan Erdemir
16.30 Diyarbakır-Malatya: Ünsal Çimen
16.30 Samsun-Adana: Metin Tokat
16.30 Kocaeli-Elazığ: Muhittin Boşat
16.30 İstanbul-Fenerbahçe: Cüneyt Çakır
16.30 Göztepe-Denizli: Oktay Demiray

Spor Yazarları
Bekir Boran : Kamil Anahar :
"Fener'de hatalar zinciri" Her iki takımada helal olsun
Hasan Ötkün :
Onur maçı
 
Trabzonspor ligi hatırladı
Bordo-Mavili ekibe 3 puanı getiren goller Mehmet Yılmaz'dan geldi.
A.Sami Yen'de
tele maç

Fatih Terim'in gözü sahada, kulağı Ankara'dan gelecek haberde Tecrübeli hoca, oyuncularından diğer maçı düşünmemelerini istedi.
KARTAL ortadan vuracak
Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısına değişik bir oyun taktiğiyle çıkacak.
Daum Schalke'ye
Lakers elendi
Spurs, güçlü rakibi karşısında 110-82'lik skorla seride durumu 4-2 yapıp Batı Konferansı Finali'ne yükseldi.
'Son gülen Fener olacak'
Türkiye Atatürk için yürüyecek
G.birliği geleneği bozmayacak
Gençlerbirliği, bu sezon 4 büyüklerle yaptığı hiçbir karşılaşmada, sahadan boynu bükük ayrılmadı. Lig lideri Beşiktaş ile bugün Ankara'da yapacağı maça da galibiyet hedefiyle hazırlanan Kırmızı-Siyahlılar, bu sezon 4 büyüklerle yaptığı 7 karşılaşmadan, 2 galibiyet ve 5 de beraberlik çıkardı. G.Birliği Teknik direktörü Ersun Yanal bugünkü karşılaşmanın bu sezonun en iyi maçı olacağını söyleyerek, "Bugünkü karşılaşma kupa maçındaki futbolun aynısı olacaktır. Futbolseverler futbola doyacaklar. Beşiktaş şampiyonluk peşinde. Biz de Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyoruz. İki takım içinde anlamı çok büyük olan bir karşılaşma" diye konuştu.
17 Mayıs 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED