AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R
'Hristiyan Siyonistler', İslam ve terörün küresel aktörleri

"İslamcı terör" paranoyası ile on yıldır sürdürülen küresel kampanya başarıya ulaşacak mı? Ya da Batı basınında bugünlerde tartışıldığı gibi, "İslam yenildi mi" ya da "yenilecek mi"? Amerikan askeri gücü bu paranoyadan hareketle, Filipinler'den Endonezya'ya, Afganistan ve Irak'tan Orta Asya ve Ortadoğu'ya, Kafkaslar'dan Afrika'ya hatta Latin Amerika'ya yerleşti.

İşgallerin yanı sıra Müslüman ülkelere güvenlikten politikaya, kültürden sosyal kurumlara kadar derin dönüşümler dayatılıyor. El Kaide gerekçesiyle İslam'a, İslam'ın siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik söylemlerine karşı inanılmaz bir seferberlik başlatıldı. Buna paralel olarak ABD'nin küresel hegemonyası, siyasi, ekonomik ve askeri denetimi tesis ediliyor, yeni Amerikan imparatorluğu şekillendiriliyor. Afganistan ve Irak'tan sonra İran ve Suriye ile birlikte Hizbullah ve Hamas gibi İsrail'e karşı savaşan örgütlere karşı hazırlıklar yapılıyor. ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, El Kaide liderlerinin İran'da olduğunu söyledi. Dünya yeni yalanlarla rehin alınıyor. Hedef şu ülke veya bu ülke değil: ABD ve İsrail'in çıkarlarını tehdit eden her ülke...

İslam ve terör propagandası o kadar güçlü ki, bu söylemi sorgulamak, arkasında ne dolaplar döndüğünü düşünmek ve yazmak tehlikeli hale geldi. Oysa terör söylemine sığınıp, küresel işgal ve yağma savaşı yapan bir "çete"nin yönlendirdiği ABD ile İsrail'in bu savaşı nasıl gördüğü ciddi biçimde sorgulanmalı. Türkiye'de tartışılmasa da, küresel savaşın arkasında yer alan, savaşın öncülüğünü yapan "Hristiyan siyonistler" ile "Yahudi siyonistler"in ortak çalışmaları her gün dünya basınında yer alıyor.

Washington'da bugün toplanıyorlar

"Hristiyan Siyonizmi" nitelemesi bugünlerde oldukça popüler. ABD'deki Yahudi lobisi ile birlikte dünyaya yeniden biçim vermek için yola çıkan Amerikalı Hristiyan sağcı örgütler ve buna bağlı kişiler için kullanılıyor. Bu kesimler üzerine yazdığı yazılarla tanınan Bill Berkowitz, George Bush'un yüz kırk Hristiyan liderle Beyaz Saray'da Irak'ın işgalini tartıştığını ancak bunun basına ancak bir ay sonra yansıdığını belirterek, bu kesimlerin bugün Washington'daki Omni Shoreham Oteli'nde başlayacak toplantılarına dikkat çeken bir yazı yayınladı.

Ortadoğu barışı için hazırlanan Yol Haritası'nın sabote edilmesini amaçlayan toplantıya Yahudi lobi kuruluşları ile Hristiyan kuruluşlar, daha doğrusu Hristiyan siyonistler katılıyor. "Yol Haritası"na karşı olmak, İran, Suriye, Libya ve Suudi Arabistan'ın İslamcı terörizmden sorumlu olduğunu kabul etmek, Yahudi-Hristiyan Siyonizmi için geleceğe yönelik stratejik açılımlar sunmak" gibi, katılım şartları var. Türkiye'de yakından bilinen JINSA'nın yanı sıra, Amerika Siyonist Organizasyonu, İsrail'in Dostları, Amerika Hristiyan Koalisyonu gibi bir çok kuruluşun katıldığı toplantıda, "terörle savaş"ın öncü isimlerinden Mechael Ladeen ve Daniel Pipes gibi isimler konuşma yapacak.

ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın Yol Haritası için görüşmeler yaptığı günlerde onlar toplantıya hazırlanıyorlardı. Aynı dönemde İsrail Savunma Bakanı Şaul Mofaz, Yol Haritası'nın kabul edilemez olduğunu açıkladı. İsrail Başbakanı Ariel Şaron planın uygulanmaması için Amerika'ya gidip Bush'la görüşecek. İsrail, aynı amaçla Mescid-i Aksa'yı Yahudiler'e açmaya hazırlanıyor.

"İslam yok oluyormuş..."

Filistinliler'le asla barış istemeyen, Şaron'la yakın ırkçı İsrailliler'in oluşturduğu kesimler ve İsrail'in tanrının istediklerini yaptığını söyleyen, Ortadoğu'yu işgal edip zenginliklerine el koymayı amaçlayan, bir Hristiyan-Yahudi ittifakı ile yeni dünya düzeni kurmayı hedefleyen Amerikan siyonistleri, yeni cepheler açmak için planlar yapıyor. Onlara göre "Nijerya'dan Mısır'a, Balkanlar'dan Pakistan'a, Keşmir'e ve Filipinler'e kadar İslam, Hristiyanlar'la, Hindular'la ve Yahudiler'le savaş halinde."

Yine Yol Haritası'nın iptali için Amerikalı sağcı gruplarla görüşen İsrail Turizm Bakanı Benny Elon'un şu sözleri Haaretz gazetesinde yayınlandı: "Şurası net, İslam etkisini kaybediyor. Müslüman dünyada güçlü bir inanç dalgasının değil, İslam'ın küllerini görüyoruz. İslam nasıl yok olacak? Çok basit: Birkaç yıl içinde, İslam'a karşı bir Hristiyan Haçlı Savaşı başlatılacak. Bu milenyumun en büyük olayı olacak..." Paronayak, aynı zamanda da ırkçı bir adam. Ancak bugün İsrail'de resmen bir bakan ve bu ifadeler Haaretz'de yer alıyor.

"İslam" ve "terör" kampanyası, rejim değişikliği ve kitle imha silahları gerekçeleri, küresel işgal ve yağma harekatı, Afganistan, Irak, İran, Suriye, Filistin, petrol, yeni Ortadoğu Düzeni, bir de bu açıdan tartışılmalı. "Terörün küresel aktörleri" o zaman ortaya çıkacak.


17 Mayıs 2003
Cumartesi
 
İBRAHİM KARAGÜL


Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED