AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

MİLLİ KARŞILAMA

Letonya dönüşü büyük bir sevgi seli ile karşılanan Sertab Erener,"Heyecanlanmamak için sahneye konser veriyormuşum gibi çıktım. Ancak puanlama sırasında heyecandan ölecektim" dedi.

Atatürk Havalimanı Şeref Salonu'nda ağırlanan Eurovision birincisi Sertab Erener ve arkadaşları, dünya 3.sü olan A Milli Futbol Takımı'nın karşılanmasında olduğu gibi, üstü açık bir otobüsle Taksim'e gitti. 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda 167 puanla birinci olan Sertab Erener ve arkadaşları, dün Türk Hava Yolları (THY)'nın Kopenhag-İstanbul seferini yapan tarifeli uçağıyla İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan TRT İstanbul Bölge Müdürü Orhan Ertanhan, alınan sonucun, yarışmaya İngilizce şarkı ile katılmaktaki kararın doğruluğunu gösterdiğini söyledi. Ertanhan, "Uluslararası anlaşılırlığı fazla olan bir dili tercih ettik"dedi.

Deliler gibi çalıştık

Sertab Erener ise yaptığı açıklamada, yarışma için aylar önce hazırlanmaya başladıklarını ifade ederek, "Deliler gibi çalıştık. Heyecanlanmamak için sahneye konsere çıkar gibi çıktık. Ancak, oylama başladığı sırada, kendimizden geçtik. Özellikle ben, kalp krizinden öleceğimi zannettim" dedi. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sertab Erener, 49. Eurovision Şarkı Yarışması'nın Türkiye'de yapılacağını hatırlatarak, "Gelecek yıl işimiz daha zor olacak" diye konuştu.

Taksim'de çoşkulu kutlama

Havalanından üstü açık otobüsle Taksim'e gelen Sertap Erener, burada kendisini bekleyen binlerce kişiyle birlikte yarışmada seslendirdiği şarkıyı söyledi. Taksim'de kalabalığa hitap eden ünlü şarkıcı, Biz orada çok heyecanlandık. Biliyorum ki aynı heyecanı hep birlikte yaşadık, ama güzel bir hediye ile geri döndük" dedi.

Başbakan tebrik etti

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile CHP lideri Deniz Baykal'ın kendisini arayarak tebrik ettiğini söyleyen Erener, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilecek. Erener, özellikle şarkısının İngilizce olması nedeniyle kendisini eleştiren AK Parti Samsun Milletvekili ile sanatçı Sezen Aksu'nun tebrik telefonundan çok memnun olduğunu söyledi.

TAKSİM MEYDANI 'EVERY WAY THAT I CAN'LA İNLEDİ

Sevgi gösterileri arasında üstü açık bir otobüsle Taksim'e geçen Sertap Erener, Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaşlar için, Türkiye'ye birincilik getiren "Every Way That I Can" adlı parçayı seslendirdi.

BELÇİKA BASINI: TÜRK LOBİSİ KAZANDI

Eurovision Şarkı Yarışması'nı son anda, iki puan farkla kaybeden Belçika, basın yorumlarında "Türkiye'yi ve Türk lobisini" kutladı. Basın, Belçika'nın Sertab Erener'e 12 puan verdiğini çünkü ülkelerindeki Türkler'in telefonla oy kullanarak Türkiye'yi desteklediklerini, diğer Avrupa ülkelerinde de Türk lobisinin oylamalarının etkili olduğunu yazdı. "La Derniere Heure" gazetesi ise Erener ile yaptığı bir söyleşiye yer verdi. Erener, demecinde Avrupa ve ABD'de ismini daha fazla duyurmayı istediğini anlattı.

'TÜRKİYE'NİN AVRUPA KÜLTÜRÜNE KATKISI'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papendreu, Sertap Erener'in Eurovision Şarkı Yarışması'nda, Cannes film Festivalin'de ise Türk filmi "Uzak"ın birinci olmalarını, Türkiye'nin Avrupa kültürüne katkısı olarak değerlendirdi. AB Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Chris Patten ise, Eurovision 'da İngiltere'nin sıfır puan almasının ağırına gittiğini belirterek, "Yarışmada, İngilterenin sıfır puan alması ağırıma gitmişti. Ama Türkiye'nin birinci olmasıyla sevindim"diye konuştu.



27 Mayıs 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED