AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Çocuklar bu kez duysun

Çocuklar Duymasın'ın yapımcısı Birol Güven'in eşi Burcu Güven, hem dizilerin koordinatörlüğünü yapıyor, hem de jenerik şarkılarını seslendiriyor. Dizilerdeki ayrılık temasının aksine çiftin mutlu bir evliliği var.

  • MUSTAFA NİZAMOĞLU
    Biri, temaları ayrılık üzerine olan Ayrılsak da Beraberiz ve Çocuklar Duymasın adlı dizilerin yapımcı senaristi, biri de aynı dizilerin hem jenerik şarkılarını seslendiriyor hem de koordinatörlüğünü yapıyor ama, dizilerdeki temanın aksine mutlu bir evlilikleri var. Burcu Güven, 'her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır' sözünü bir kez daha doğruluyor. Çocuklar Duymasın adlı diziyle tanınmaya başlayan Birol Güven'in eşi Burcu Güven, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunu bir müzisyen. Bir ara TRT'de çalışmış.

    Uğur getirdiği için...

    Daha sonra eşi Birol Güven'in senarist ve yapımcılığını yaptığı Ayrılsak da Beraberiz adlı dizide sanat yönetmenliği yapmaya başlayan Burcu Güven, bu arada dizinin jenerik müziğini de seslendirmektedir. Derken, Çocuklar Duymasın fenomeni başlar. Ayrılsak da Beraberiz'in jenerik müziğini seslendirmesinin kendilerine uğur getirdiğine inandıkları için, yeni dizinin müziğini de onun seslendirmesi kararlaştırılır.

    Dizi patlar ve reytingleri alt üst eder. Kendi ajansları Mint'i kurarlar ve En Son Babalar Duyar gelir. 'Gelenek olmuştur', onun müziğini de Burcu Güven seslendirir. 'İlla ben söyleyeceğim diye bir inat yok' ama, bütün yapımlarında 'bir söylem bütünlüğü' olmasını istedikleri için bu kararı alırlar. Temaları ayrılık üzerine olan Ayrılsak da Beraberiz ve Çocuklar Duymasın ve En Son Babalar Duyar'ın jenerik şarkılarını seslendiriyor Burcu Güven ama kendisinin 10 yıllık mutlu bir evliliği var.

    Beraber yürüdük biz bu yollarda

    Herkes gibi onların da zor günleri olmuş ancak hiçbir zaman düşünmemişler ayrılığı: "Birol, başarısının yanında aynı zamanda çok iyi de bir aile babası. Tabii ki her şeyin, her zaman yolunda gitmesi kolay bir şey değil. Bunu oluşturmak için ikimizin de ortak bir çabası var." Eşinin yaptığı her şeyle gurur duymuş Burcu Güven ve bir gün başarılı olacağına inanmış. Çocuklar Duymasın'ın şarkısında olduğu gibi de, "aynı gemide yol alıp, ayrı dümen tutmamışlar", aynı gemide, aynı dümene sarılmışlar: "Evlilik öncesinde de 4-5 yıllık bir tanışıklığımız vardı. Yani, yaklaşık 15 yıldır ondaki potansiyeli hep biliyordum. Bugün veya yarın mutlaka ortaya çıkacaktı. Bu arada ufak tefek de olsa bu potansiyelin ortaya çıkmasına vesile olduğumu düşünüyorum. Beraber bir şeylere inandık ve beraber gerçekleştirdik."

    İlk göz ağrısı Ayrılsak da Beraberiz

    Türkiye'deki ilk yerli sitcomlardan birisi olan Ayrılsak da Beraberiz'in ise, kendileri için manevi açıdan çok özel bir yeri vardır. Firma olarak da her şeylerini borçlu oldukları bir projedir o. Çünkü teknik ekiptekiler ve oyuncular dahil her şeyi ilk Ayrılsak da Beraberiz'de yaşamışlardır: "Hatırlıyorum da bütün evi taşıyorduk. Birol'un pijamalarını, benim bluzlarımı, evdeki aksesuarları... Böyle başladık ve buralara geldik."


    Zeynep'in başı yine dertte

    Başrollerini Berna Laçin, Yetkin Dikinciler ve Can Gürzap'ın paylaştığı Seni Yaşatacağım adlı dizi, başarılı bir kadın cerrahın bir gecede değişen hayatının çarpıcı öyküsünü anlatıyor.

    Dizide, hırsızlığın ardından polis devreye girer. Özlem gerçeği herkesten saklar, onun hayali Tarcan'la birlikte yurtdışına kaçıp, çalınan parayla yeni bir hayata başlamaktır. Ancak Tarcan onu hayal kırıklığına uğratır. Sinem, Reşat'ın kendisini terketmesini içine sindirememiş, intikam yeminleri etmektedir.

    Reşat'ı cezalandırmak için babasıyla Apo'nun arasını bulur. Bu, Apo için bulunmaz bir fırsattır. Öyle bir oyun planlar ki Şeref'ten ve Reşat'tan aynı anda kurtulacaktır. Zeynep ve Reşat'ı kuşatan ateş çemberi daralmaktadır. Onlar aşkı korumak için çabalamaktadırlar.
    Atv / 22.00

  •  
    Ekranda polisiye film gibi program
    Emin Demirel'in Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptığı Parmak İzi, yine gerçek bir cinayet dosyasını büyüteç altına alıyor. Eli kanlı katillerin, hırsızların yakalanış sürecini sürükleyici bir anlatım ve kurguyla ekranlara getiren programda Türkiye'deki töre gerçeği, tekrar gözler önüne seriliyor. Programda, bir işçinin ölümle olan randevusu getiriliyor ekrana. Konfeksiyonda çalışan evli ve üç çocuk babası işçinin öldürülüş sürecini ekrana getiren Parmak İzi'nde bir izden yola çıkılarak katilin bulunuşu anlatılıyor.
    Show TV / 23.00

    Anı yazarları, anı kitapları...
    Cüneyt Özdemir'in sunduğu beşN birK'da kitap dünyasındaki düzmece anı kitapları tartışması var. Anı yazarları hangi anı kitaplarının düzmece, hangilerinin gerçek olduğu, sahte anılar üzerine kitap yazılıp yazılamayacağı konularını tartışıyor. Programda Borusan Filarmoni Orkestrası'nın Güneydoğu Anadolu turnesi de var.
    Cnn Türk / 22.00

    Sanat Müziği'nden türküye yolculuk
    İsmail Türüt'ün showuna, Yılmaz Morgül, Türkü ve Mehmet Akyıldız katılıyor. Türk Sanat Müziği şarkıcısı Yılmaz Morgül ve THM'nin başarılı sesi Türkü ile Karadeniz müziği temsilcilerinden Mehmet Akyıldız izleyenlere müzik ziyafeti çekerken, Türüt de yeni albümü 'Piryoz Kıyı Türküleri'nden şarkılar okuyor.
    Kanal 7 / 21.30

    AVCININ GÜNLÜĞÜ
    Doğa belgeseli seven izleyicilerin beğeniyle takip ettiği Avcının Günlüğü'nde, tabiatın birbirini tamamlayan yüzleri olan yaşam ve ölüm savaşı ekrana getirilmeye devam ediyor. BBC yapımı belgeselde, birbirinden ilginç hayvanlar ve çarpıcı görüntülerle tabiatın değişmeyen dengesi gözler önüne seriliyor. Belgeselde av ve avcının bitmeyen serüveni var.
    Kanal 7 / 23.45

    ŞORAY'IN ALTIN GÜNÜ Şoray'ın Altın Günü'ne, Hüner Coşkuner ve Murat Show konuk oluyor. Türk Sanat Müziği'nin en sevilen şarkılarını programda seslendirecek olan Hüner Coşkuner, sevenleriyle hasret gideriyor. Altın Günü'nde ayrıca, radyoda DJ'lik yaparken albüm çıkartan sanatçılar kervanına katılan Murat da, albümünün en sevilen parçalarını izleyenler için seslendiriyor.
    Kanal 7 / 14.10
    27 Mayıs 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED