AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

Hüseyinalan'da
SİYASİ YIKIM!

Bursa Osmangazi Belediyesi, belediye sınırları içerisinde yer almayan Hüseyinalan köyünde kanunsuz olarak yıkım gerçekleştirdi. Köyde ikamet eden vatandaşlar, tapulu arazilerine yaptıkları evlerin yıkılmasına isyan ediyor.

Bursa, Uludağ eteklerinde yer alan Hüseyinalan Köyü, son günlerde büyük bir hukuksuzluğa sahne oluyor. Osmangazi Belediyesi, hiç bir yetkisi olmamasına rağmen köy yerleşik alanı içerisindeki 117 evi yıkmak için dozerlerle köyü bastı. DSP'li Belediye Başkanı Hilmi Şensoy, 'sit alanı içerisinde ve kaçak' olduğunu iddia ettiği evlerden 6 tanesini, Jandarma eşliğinde ve önceden hiç bir tebligat bile göndermeden yıktı. Mahkeme kararıyla yıkımı durduran ve evlerini kurtaran vatandaşlar 'irtica' süsü verilen hukuksuzluğa isyan ediyor.

1893 yılında Balkanlardan göç ederek Hüseyinalan Köyü'nü kuran ve buraya yerleşen muhacirler, geçim kaynaklarının azlığı sebebiyle tarlalarını geride kalanlara satarak köyden ayrıldı. Ancak zamanla maddi durumları düzelen Hüseyinalan köylüleri, yanlarında emekli eş dostlarını da getirerek tekrar köylerine dönmeye başladılar.

Dozerlerle köyü bastı

Köy senediyle aldıkları arazilerine evlerini yapan Hüseyinalan köyü sakinleri, 1992 yılında köyde gerçekleştirilen tapu-kadostro çalışmalarının ardından da tapularını aldılar.

Vatandaşlar, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nün bugüne kadar köyde imar planlaması yapmaması nedeniyle, evlerini muhtardan aldıkları ve Bayındırlık Müdürlüğü'ne onaylattıkları ruhsatlarla inşa etmeye devam ettiler.

Sakinlerinin çoğunluğunu emekli insanların oluşturduğu Hüseyinalan Köyü'ndeki huzur, Osmangazi Belediyesi'nin köydeki evlerin kaçak olduğunu iddia ederek yazdığı cezalarla bir anda bozuldu. Cezalarla yetinmeyen belediye, geçtiğimiz hafta sabah saatlerinde dozerlerle köyü bastı ve kaçak olduğunu iddia ettiği evleri birer birer yıkmaya başladı. Kendilerine hiç bir yıkım tebligatı ulaşmayan ve yataklarında uyurken evlerinin kapısı çilingir vasıtasıyla kırılan vatandaşlar bir anda neye uğradıklarını şaşırdılar.

Osmangazi ilçesinin DSP'li Belediye Başkanı Hilmi Şensoy, 150 Jandarmayla birlikte yapılan yıkımın, bölgenin doğal sit alanı içerisinde ve evlerin kaçak olduğu gerekçesiyle yapıldığını iddia etti. Hüseyinalan köyü ve çevresinin Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından kendilerine devredildiğini savunan Şensoy, "Biz de kaçak yapıları tesbit ettik ve yıkımı gerçekleştirdik" dedi. Ancak, yıkımı durduran Bursa Birinci İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı, belediye başkanının açıklamasının gerçeği yansıtmadığını da ortaya koydu.

HERKESİN TAPUSU VAR

DSP'li Belediye Başkanı Hilmi Şensoy, 'kaçak' olduğunu iddia ettiği evlerden 6'sını jandarma eşliğinde yıktı. Kendilerine hiçbir yıkım tebligatı ulaşmayan ve yataklarında uyurken evlerinin kapısı çilingir vasıtasıyla kırılan vatandaşlar bir anda neye uğradıklarını şaşırdı. Köy senediyle aldıkları arazilerine evlerini yapan Hüseyinalan köyü sakinleri, 1992 yılında köyde gerçekleştirilen tapu-kadostro çalışmalarının ardından tapularını almıştı.

BİR METREKARE BİLE ORMAN ARAZİSİ YOK

Hüseyinalan Köyü Muhtarı İsmail Saygın, köyde yaşayan insanların hala birçok ihtiyaçlarını kendilerinin karşıladığını söyledi. Çöplerini traktörlerle kendilerinin topladığını, içme sularını yine kendilerinin sağladığını dile getiren Saygın, köyün hazine arazisi üzerinde kurulduğu iddialarına karşılık olarak da "Belediye Başkanı Avrupa'ya gezmeye gideceğine gelsin köye baksın. Eğer burada bir metrekare orman arazisi bulsunlar, ben belediye başkanına evimi bağışlayacağım, hepsi tapuludur" diye konuştu.

YIKIM KESİNLİKLE HUKUKA AYKIRI

Hüseyinalan Köyü'nde evleri yıkılmak istenen vatandaşlardan 60'nın avukatlığını yapan Recep Koygun, Bayındırlık İl Müdürlüğü ve valilik kararıyla Osmangazi Belediyesi'ne devredilen alanların yalnızca 'köyün yerleşik alanı dışındaki bölgeleri' kapsadığını söyledi. Yıkılmak istenen evlerin ise köy yerleşik alanı içerisinde olduğunu kaydeden Koygun, İdare mahkemesi kararında 'köy yerleşik alanında valiliğin yetkisi devam ettiğinden bu bölgedeki yapılara ilişkin Osmangazi Belediyesi öncümeninin karar vermesi hukuka aykırıdır" denildiğini vurguladı.

 
Şahin'in TRT adaylığı geçerli
Ukrayna uçağı düştü: 74 ölü
Afganistan'da görevli İspanyol askerlerini ülkelerine götüren Ukrayna Havayolları'na ait uçak Trabzon'da düştü. Kazada 12'si mürettebat, 62'si yolcu, toplam 74 kişi hayatını kaybetti.
MİLLİ KARŞILAMA
Letonya dönüşü büyük bir sevgi seli ile karşılanan Sertab Erener,
"Heyecanlanmamak için sahneye konser veriyormuşum gibi çıktım. Ancak puanlama sırasında heyecandan ölecektim" dedi.

'Tevekkeltü ya Allah' dedik
Avustralya'ya konser vermeye giden Cem Karaca ve Kıraç'a, SARS'tan korkmadınız mı sorusu yöneltilince Karaca, " Biz Tevekkeltü ya Allah deyip yola çıktık" dedi.
Şirin: Yeniden yargılanma hakkı bana da tanınmalı
7 yıl önce Kudüs Gecesi'nde yaptığı konuşmadan dolayı gözaltına alınan ve Ankara 2 No'lu DGM tarafından 17 yıl 6 ay ağır hapis cezasına çarptırılan gazeteci Nurettin Şirin, yeniden yargılama istedi.
Bolu F Tipi'nde en büyük sorun tecrit
Mazlum-Der, Bolu F Tipi Cezaevi'nde "tecrit" uygulamasının hala devam ettiğini ifade ederek, sosyal alanların kullanılmasında, ziyaretçi görüşlerinde bir dizi yanlış uygulamanın sürdüğünü bildirdi.
Yargıda 'adli tatil' hazırlığı
İstanbul'un manevi Fatih'i anıldı
Öğretmen adayları için sınav yapılacak
Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla 13 Temmuz 2003'de Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılacak. Sınavı gerçekleştirecek Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden yapılan açıklamada, öğretmen ihtiyacının karşılaması amacıyla bu yıl MEB'e 20 bin öğretmen kadrosuna açıktan atama izni verildiği belirtildi. Açıklamaya göre, adaylar sınava 5-11 Haziran 2003 tarihleri arasında başvurabilecek. KPSS kılavuzu ve başvurma belgesinden oluşan başvuru evrakı il merkezlerindeki ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinden, KKTC'de ise ÖSYM temsilciliğinden 3,5 milyon liraya alınabilecek.
27 Mayıs 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED