AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
30 Ağustos coşkusu

Zafer Bayramı'nın 82. yıldönümü 7'den 70'e her yaştan vatandaşın katılımıyla büyük bir çoşku içerisinde kutlandı. Savaş uçaklarının gösterileri izleyicilerden bol bol alkış aldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 82. yıldönümü, tüm Türkiye'de büyük bir coşkuyla kutlandı. İstanbul'daki kutlamalar, Galatasaray Lisesi önünden 'Zafer Bayramı Yürüyüşü'yle başladı. Yürüyüşe, İstanbul milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve diğer mülki erkan katıldı.

Resmi törenler ise, Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Resmi törenlere İstanbul Valisi Muammer Güler, Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon'un yanısıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de katıldı. Vatan Caddesi'ndeki kutlamalara ise vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar askeri birliklerin ve askeri araçların geçit törenini ellerindeki Türk bayraklarıyla izledi. En çok ilgiyi gören savaş uçakları ve tankların geçişi sırasında ise coşku doruğa ulaştı. Savaş uçaklarının yaptıkları gösteri, izleyicilerden bol bol alkış aldı.

Türk Yıldızları nefes kesti

Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi tören alanında ise Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve devlet erkanının katılımıyla resmi geçit yapıldı. Törenlere devlet erkanı ile vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Protokol tribününde devlet erkanının yanısıra Çorum'un İskilip ilçesinde yaşayan son gazilerden 104 yaşındaki Ömer Köyük de katıldı. Törenler Piyade Teğmen Selçuk Gün ile Personel Teğmen Tuğba Gültekin'in tank üzerinde yaptıkları konuşmalar ile başladı. Daha sonra tören alanına TSK'ya bağlı paraşütçüler iniş yaptı. Paraşütçüler Atatürk resmi ve Türk bayrağı ile atlayış yaptılar. Paraşütçülerin atlayışı sırasında Jandarma Bandosu çaldığı ilginç ve hareketli müziklerle izleyenlerin hoş dakikalar geçirmesini sağladı.Paraşüt atlayışlarının ardından geçit törenine geçildi. Boru-trampet takımı, zırhlı birlikler, barış gücü kuvvetleri, mehteran takımı, kara harp okulu öğrencileri, Kore, Kıbrıs, Güneydoğu gazileri ve kurtarma ekiplerinin geçit törenlerinin ardından F-16 uçakları ile helikopterler de gösteri uçuşu yaptı.

Törende sancak ile 81 ili temsilen 81 bayrağın geçişini protokolun tamamı ve vatandaşlar ayakta izlediler ve selamladılar. Ressam Cemil Karababa'nın yaptığı 60x34 metre ebadındaki ve 2 ton ağırlığındaki bayrak da görevliler tarafından taşındı. Törenin finalini her zaman olduğu gibi Türk Yıldızları Uçuş Ekibi yaptı.

KKTC'de zafer coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı KKTC'de törenlerle kutlandı. Kutlamalar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hasan Memişoğlu'nun Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı'nda tebrik kabulüyle başladı. Kabule, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu, Başbakan M. Ali Talat, Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş ile diğer yetkililer katıldı. Daha sonra Lefkoşa Atatürk Anıtı'nda ve Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda tören yapıldı.

İlk kadın jandarma komutanı görevde

Ankara'nın Beypazarı İlçesi'ne atanan kadın jandarma komutanı Kıdemli Üsteğmen Songül Yakut, görevine başladı. Türkiye'nin ilk kadın jandarma komutanı olduğu öğrenilen Songül Yakut, dün 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde de hazır bulundu. Türkiye'nin ilk kadın jandarma komutanı olan Songül Yakut'un, Kara Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklerde yedi yıl görev yaptığı belirtildi.

  • ZEKERİYA GÜLÜN


    Türkiye 'zaferini' kutladı
    30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlandı. Kutlamalara vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla katıldılar.



  • 31 Ağustos 2004
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED