AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Türkiye 'zaferini' kutladı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlandı. Kutlamalara vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla katıldılar.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlandı.

Zafer Bayramı dolayısıyla ilk tören, Anıtkabir'de düzenlendi. Tören, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve askeri erkan ile bazı askeri dernek temsilcilerinin Aslanlı Yol'daki yürüyüşüyle başladı. Orgeneral Özkök, Atatürk'ün kabrine, üzerinde "Türk Silahlı Kuvvetleri" yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Özkök, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Özkök, önceden yazdığı bu metni yüksek sesle okudu.

Özkaya törenlere katılmadı

Genelkurmay Başkanı Özkök ve kuvvet komutanları, buradan Genelkurmay'a geçerek, Şeref Salonu'nda kutlamaları kabul etti. Orgeneral Özkök ve kuvvet komutanlarına; TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, Anamuhalefet Partisi CHP'nin lideri Deniz Baykal, Bakanlar, milletvekilleri, DYP lideri Mehmet Ağar, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya, Yargıtay Başkanvekili Mater Kaban, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Ankara Vali Vekili Ramazan Urgancıoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ile yabancı askeri ataşeler ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tebriklerini sundular. Son günlerde hakkında birtakım iddialar ortaya atılan Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya ise törene katılmadı.

Bakan Gönül eşiyle katıldı

Devlet erkanı, Atatürk Kültür Merkezi önünde de bir araya geldi. Törene Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Başkanı Arınç, Başbakan Erdoğan, bazı bakanlar, yüksek yargı organları başkanları ve diğer yetkililer katıldı. Bakanlardan yalnızca Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, eşiyle birlikte törene gelirken, Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya bu törene de katılmadı. Daha sonra Kara Harp Okulu diploma törenine katılan Özkök, akşam da Gazi Orduevi'nde 30 Ağustos Resepsiyonu verdi. Resepsiyonda Sertab Erener de mini bir konser verdi.

Özkök: Bölgenin en güçlü ordusuyuz

Genelkurmay Başkanı Özkök, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Büyük Devlet Adamı Ulu Önder Atatürk; 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 82. yıldönümünü gururla kutlamanın heyecanı içinde, yüksek huzurundayız. Türk Ulusu'nun ve kahraman ordusunun önderliğinizde verdiği mücadeleyle kazanılan bu zafer, tarihimizin dönüm noktalarından birini oluşturarak Türkiye Cumhuriyeti'nin sağlam ve sürekli temeller üzerine inşa edilmesini sağlamıştır. Bugün bölgesinin en modern ve en kuvvetli silahlı gücü haline gelen kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her ferdi, kendisine bahşedilen bu onurlu ve gönençli yaşamın mimarı büyük Ata'sını her zaman minnet ve şükranla anacak, onu daima kalplerinde tahtta tutacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilke ve devrimlerinin ışığında kurduğun Cumhuriyet'in değişmez niteliklerinin ve emanet ettiğin bu güzel vatanın yılmaz bekçisi olmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetleri adına büyük komutanımıza, O'nun değerli silah arkadaşlarına ve aziz şehitlerimize en derin tazimlerimi sunarım."

Devletin zirvesi AKM'de

Devlet erkanı, Atatürk Kültür Merkezi önünde de biraraya geldi. Törene Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Başkanı Arınç, Başbakan Erdoğan, bazı bakanlar, yüksek yargı organları başkanları ve diğer yetkililer katıldı. Erdoğan ve Sezer, zaman zaman sohbet etti.

TSK KOMUTA HEYETİ

TSK komuta heyeti, (soldan sağa) Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral İsmail Kocman, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Fethi Tuncel, Devlet Mezarlığı'nı ziyaret ederek, devlet büyüklerinin mezarlarına karanfil koydular.


30 Ağustos coşkusu
Zafer Bayramı'nın 82. yıldönümü 7'den 70'e her yaştan vatandaşın katılımıyla büyük bir çoşku içerisinde kutlandı. Savaş uçaklarının gösterileri izleyicilerden bol bol alkış aldı.



31 Ağustos 2004
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED