|
14 Mayıs seçimlerinde millet iradesini arkasına alan Cumhur İttifakı 7’li masayı darmadağın etti!

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği çifte seçimi AK Parti’nin zaferi ile sonuçlandı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 1’inci turda Başkan Erdoğan %49.52 oy oranı ile en yakın rakibi Kılıçdaroğlu’na

2 milyon 500 bin oy fark attı. 1’inci turu kıl payı bir farkla geçemeyen Başkan Erdoğan için Amerika ve Batı dünyası bu kez kendisinin yenilmez olduğunu belirterek “Erdoğan’a diktatör demeyi bırakın. Diktatörler ikinci tura kalmaz” söylemi ile bükemedikleri eli öptüler. Cumhur İttifakı milletvekilliği seçimlerinde milli iradenin teveccühü ile 1’inci çıkarak 323 milletvekili ile iktidar oldu. Millet İttifakı ise 212, Yeşil Sol Parti ve Türkiye İşçi Partisi’nin içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı ise 65 milletvekiliyle temsil edilecek. Bu durumda Türkiye’de yeniden parlamenter sistemin kurulması ve başkanlık sisteminin kaldırılması için kurulan 7’li masa kuruluş amacına ulaşamadığı için işlevini bitirmiş oldu. Millet iradesini arkasına alan Cumhur

İttifakı 7’li masayı darmadağın etti!

“Türkiye Cumhuriyeti devletini ve rej imini yıkacağız” söylemleriyle FETÖ, PKK ve yabancı ülke devletlerinin istihbarat birimleri ve büyükelçileri ile özellikle ABD Başkanı Biden ve kontrolündeki 5’inci kol ekipleri ile iş birliği yapanlar yenildiler. Yenilmekle kalmadılar alınlarına ihanet damgasının vurulmasına neden oldular. Üstelik Türkiye’de birlik ve beraberliğimizi hedef alan Amerika ve Batı’nın neredeyse tamamı Başkan Erdoğan’ın çifte seçim zaferini kutlarken ikinci turda Kılıçdaroğlu’na neredeyse hiç şans tanımıyorlar.

ABD VE BATI MEDYASINDA BAŞKAN ERDOĞAN İTİRAFLARI, İKİNCİ TUR ANALİZLERİ, MİLLET KOALİSYONU ELEŞTİRİLERİ?

Türkiye, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur için geri sayıyor. Seçim tarihinin açıklandığı günden bu yana 7’li koalisyon ve Kemal Kılıçdaroğlu için amansız bir algı operasyonu kuran Batı medyası 14 Mayıs’ta Türk milletinin Başkan Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nı büyük bir çoğunlukla desteklemesi karşısında geri adım attı. Seçime sayılı günler kala Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim zaferine ilişkin analizler peş peşe gelirken ABD merkezli Foreign Policy dergisi Başkan Erdoğan’ın zaferini kabul ederken ABD ile Türkiye arasında yeni bir döneme işaret etti. “Erdoğan’ın kaybedeceğini düşünmekle hepimiz yanıldık” ifadelerini kullanan FP, Başkan Erdoğan’ın çoğunluğun oyunu kazandığının altını çizdi. Kılıçdaroğlu’nun daha önce “NATO’ya koşulsuz bağlılık” sözü verdiğinin hatırlatıldığı yazıda, “Erdoğan’ın zaferi Biden yönetimi için iyi olmayacak” ifadelerini kullandı. FP, Batı yanlısı ve dışa bağımlı bir politika yürütme sözü veren Kılıçdaroğlu’nun karşısında geri adım atmayan bir Erdoğan’ın “ABD ve NATO’nun başını ağrıtacağını” iddia etti. Washington’ın Erdoğan’la çalışmaktan başka çaresi olmadığına yer verilirken, Türkiye’nin NATO müttefiki olarak kritik rolüne de dikkat çekildi. Türkiye’nin Karadeniz’de büyük bir kontrol gücü olduğuna değinilen yazıda başta Rusya ile olmak üzere ciddi bir arabuluculuk rolü olduğuna da dikkat çekildi. Yazıda “ABD’nin Türkiye’nin dostluğuna ihtiyacı var” mesajının altı çizilirken ABD’nin Türkiye’nin bağımsız duruşunu kabul etmesi gerektiğine de yer verildi.

Le Figaro’nun analizinde, “Ne deprem ne enflasyon ne de resesyon, hiçbir şey Erdoğan’ı yenemez” başlığı altında Erdoğan’ın ikinci tur seçimlerde ‘açık ara favori’ olduğu belirtilerek “Erdoğan’ın istikrarı, ulusun büyüklüğü ve Türkiye’nin uluslararası sahnedeki başarıları, Türk savunma sanayiindeki olağanüstü gelişme, ülke halkını gözle görülür şekilde memnun etti” denildi.  

MİLLET KOALİSYONUNA SERT ELEŞTİRİ

Haberde seçmenlerin, muhalefet koalisyonunun yönetme yeteneğine sahip olmadığı açıkça dile getirilerek muhalefete sert eleştiriler geldi. Her şeyden önce yalnızca Erdoğan’ı devirmek için bir araya gelen 7’li koalisyonun seçmen tabanında karşılık bulmadığı belirtildi. 

THE GUARDIAN GERİ VİTES YAPTI

İngiltere merkezli yayın yapan The Guardian tarafından en son yapılan değerlendirme ise bugünün en çok ses getiren haberlerinden biri oldu.

ERDOĞAN FAVORİ: “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın siyasi hayatının bittiği ile ilgili tahminlerin büyük ölçüde yanlış değerlendirildiği anlaşıldı. Erdoğan’ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı ilk tur galibiyeti, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur oylamayı engelleyecek kadar geniş bir farkla gelmedi. Ancak, Kılıçdaroğlu’na kayda değer bir geri dönüş dışında, göstergeler Erdoğan’ın Türkiye üzerindeki 20 yıllık iktidarını daha da uzatacağına işaret ediyor.”

KILIÇDAROĞLU TÜRK MİLLETİNİ TANIMIYOR. BAŞKAN ERDOĞAN İSE HDPKK VE FETÖ TERÖR ÖRGÜTLERİNİ VE UZANTILARINI VATAN İÇİN TEHDİT OLARAK GÖRMEKTE VE MÜCADELEDE KARARLI GÖRÜNÜYOR

14 Mayıs çifte seçimlerinde ağır bir yenilgi alan Millet koalisyonu lideri Kılıçdaroğlu’nun 2.turda kazanma şansı hiç ama hiç yok. Zira HDPKK ve FETÖ terör örgütleri ile kurduğu örtülü veya açık ilişkisi milletimiz tarafından neredeyse en ince ayrıntılarına kadar biliniyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun 2. turda yerli ve milli seçmeni etkilemek daha doğrusu kandırmak için kurguladığı sözde tiyatro gösteri veya yürüyüşleri inandırıcılıktan çok uzak. Zira Kılıçdaroğlu ve parti kurmaylarının ‘millici söylemlerinin’ samimiyetten uzak olması, milli ve manevi değerleri takiye yaparak savunması ve buna yönelik sloganları toplumun hiçbir kesimi tarafından ilgi ve destek görmediği gibi alay konusu oldu. Kılıçdaroğlu CHP’sinin Türk milletini tanımadığı aşikar. Bu toprakların insanı 1000 yıldır kıyamda ve vatan savunmasındadır. PKK’yı ve uzantılarını, FETÖ’yü ve işbirlikçilerini haklı olarak vatanına tehdit olarak görmekte ve onlarla ne pahasına olursa olsun mücadele edilmesini talep etmektedir. Şüphesiz Başkan Erdoğan birkaç gün sonra 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimlerinde Kılıçdaroğlu’na bir kez daha büyük bir fark atarak hakkı olan Başkanlık görevine 5 yıl daha devam edecektir. İnşallah!

#Seçim
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kemal Kılıçdaroğlu
#PKK
#HDP
#FETÖ
1 yıl önce
14 Mayıs seçimlerinde millet iradesini arkasına alan Cumhur İttifakı 7’li masayı darmadağın etti!
“Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si...
Meselemiz “hesapsızlık”
Amerikan sponsorluğunda İsrail-Suudi normalleşmesi
Faz-2: Washington’un bölme operasyonuna Ankara yanıtı
İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon