|
ABD’nin rüşvetçi ve casus senatörü Türk düşmanı Bob Menendez’i hangi güç odakları oyun dışına itti?


Yunan ve Ermeni lobilerine yakınlığı ile bilinen Türk düşmanı Bob Menendez ve eşinin merkezinde yer aldığı casusluk ve rüşvet skandalı ABD basınına bomba gibi düştü. Rüşvet aldığı gerekçesi ile ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı’ndan geçici olarak ayrılan Menendez’in ‘casusluk’ iddiası ABD gündemini sarsarken Yunan basınında ise tek gündem yine F-16’ların Türkiye ye satılıp satılmayacağı olmuştu. The Toc, Menendez’in istifasının Yunan ve Ermeni lobiler için ürpertici olduğunu öne sürdü. Modern Türkiye üzerine çalışan Brooklyn Koleji Profesörü Luis Fishman’ın açıklamalarına yer verilen haberde,
O, Türkiye’nin Washington’daki en ateşli büyük rakiplerinden biri, F-16’ların satışını engelliyor. Bu Biden’ın işini kolaylaştıracaktır.” ifadeleri yer aldı.
Flight Gr. İsimli haber sitesi “Menendez’in istifa kararı alması, Yunanistan ve Kıbrıs Rumları için büyük bir kayıp, bizi bu kadar destekleyen başka bir senatör yok.
Erdoğan, Menendez’in istifasıyla zafer elde etti” yorumunda bulundu.
ERDOĞAN’DAN, TÜRKİYE VE ABD DIŞİŞLERİ BAKANLARININ İŞ BİRLİĞİ YAPMASI MESAJI
Öncelikle Türk İstihbaratı’nın duayen isimlerinden Mahir Kaynak’ı rahmetle anarken önemli bir istihbarat jargonunu ya da bir tespitini bir kez daha tekrar etmek isterim. Mahir Kaynak’ın şahane bir tespiti vardır: “Bir olay olduğunda, olayın failini bulmak istiyorsanız; olayın sonucunun kime yaradığına bakın. Bu olay kimin işine yarar? Bunu bilirseniz, bu işi kimin yaptığını da bilirsiniz.” Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Nahçıvan dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye karşıtlığı ile bilinen Bob Menendez ve eşinin Mısır’a ve aracılara imtiyaz sağlamak için ABD aleyhine casusluk yaparak binlerce dolar rüşvet aldığının ortaya çıkmasının ardından F-16 sürecinin hızlanabileceğine dikkat çekerek “Şimdi bu durumu fırsata dönüştürmekte fayda var. Bu konuda ABD’den artık net bir yanıt bekliyoruz.” şeklinde konuşmuştu. Başkan Erdoğan “Bizim, F-16’larla ilgili bu konuda en önemli sıkıntılarımızdan biri de ABD’li senatör Bob Menendez’in ülkemiz aleyhine faaliyetleriydi.
Dolayısıyla, Dışişleri Bakanı’mız Hakan Fidan şu anda bu süreci yakından takip edecek. Zaten ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan üç-dört gün önce Amerika’da görüştüler. Bu görüşmeler hala devam ediyor.
Ama şimdi bu durumu fırsata dönüştürüp kendisiyle tekrar görüşmekte fayda var. Bu sayede F-16 ile ilgili süreci de belki hızlandırma fırsatımız da olabilir” demişti. Türkiye’ye F-16 satışıyla ilgili İsveç’in NATO üyeliğini getiren ABD’ye sert tepki gösteren Erdoğan, “Meclis’in bir yapısı var, Başkanı var… Amerika’nın biliyorsunuz parlamentosu var, bizim de bir parlamentomuz var. Parlamentomuzun içerisinde de bir yapı var.” ifadelerini kullandı. Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasında uzun süredir devam eden her iki ülkenin çıkarları söz konusu olduğunda devlet başkanlarının talimatı ve bilgisi doğrulusunda gerçekleştirdikleri iş birliktelikleri sonucunda örtülü veya açık operasyonlardan geçmişteki köşe yazılarımızda belirtmiştik. Bana göre Senatör Menendez ve eşi Nadia’yı hedef alan operasyon iki ülkenin ortak çıkarları için icra edilmiş yarı örtülü bir operasyondu. Bu tespitimiz doğrultusunda Amerikan menfaatlerine aykırı hareket ederek Mısır Devleti ve kendi çıkarları konusunda eşi ile birlikte casusluk yapan yabancı devlet görevlilerinden Amerika çıkarlarına ihanet ederek rüşvet aldıkları Amerikan yargısı tarafından tespit edilip ceza alan Menendez’in bir daha senatör seçilme şansı yoktur. İnşallah ABD Yargısı casus ve rüşvetçi Senatör Bob Menendez’e ceza vererek Türk düşmanı bu senatörün siyasi hayatını bitirir. Ancak Amerika’da epey etkili yetkili olan Yunan ve Ermeni lobileri Menendez’in ceza almaması için yoğun bir çaba harcayacakları şimdiden görülebiliyor. Haydi hayırlısı!
#Politika
#Bob Menendez
#Bülent Orakoğlu
7 ay önce
ABD’nin rüşvetçi ve casus senatörü Türk düşmanı Bob Menendez’i hangi güç odakları oyun dışına itti?
Yaralı coğrafyalarımızı konuşmaya daha yeni başlıyoruz
Sosyal Çürüme Yazıları 7: Dedelerden himmet umma cumhuriyeti
Paket iyi de ‘kampanya’ nerede?..
KDV artışının KDV indiriminden daha çok alkış aldığı ülke
Arapça tabelalar ve yeni CHP