|
Akşener’den Altılı Koalisyona tehdit! Seçim sonuna kadar kırgınlıkları bir buzdolabına kilitledim

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığının masaya getirildiği toplantıdan sonra Altılı Koalisyonu tam anlamıyla dağıtmıştı. O toplantıdan sonra Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylığını kabul ettiği 72 saat içinde ise kendisine özellikle CHP kanadından ve medyasından ağır hakaretlerde bulunulmuştu. Akşener yaşananlarla ilgili ‘’Bu anlaşma süreci yapılırken ben çok tuhaf bir linç yedim. Bir gün önce beni övmeye doyamayanlar ertesi gün çok ağır, insan onuruna aykırı şeyler söyledi’ demişti. Meral Akşener Millet Koalisyonu liderlerini hedef alarak insan onuruna aykırı bir biçimde linç edildiğini belirterek tepki vermişti

CHP YANDAŞI MEDYA İYİ PARTİ’Yİ TEK KALEMDE SİLDİ

Yaşananlar sırasında CHP’nin fonladığı Halk TV, Tele 1, KRT gibi kanallar İYİ Parti’yi topa tutmuştu. Aylarca övüle övüle bitirilemeyen İYİ Parti, hükümete çalışmakla bile suçlanmıştı. CHP medyasında açıklanan anketlerde İYİ Parti’nin oyunun yüzde 20’ye yakın olduğu söyleniyordu, İYİ Parti masadan ayrılınca bu oy oranı da bir anda yüzde 10’ların altında telaffuz edilmeye başlanmıştı. İYİ Parti’ye yakın isimler CHP’li isimlerin ve CHP medyasının söylemlerine çok sert karşılık verdi ve gerilim giderek tırmanmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu’na şartlı evet veren Meral Akşener katıldığı canlı yayında yaşananları anlattı. Kırgınlıkları olduğunu ifade eden Akşener, seçimden sonrasını işaret ederek, “Ortalık karışacak” sinyali verdi.

YENİ SEÇİM KANUNUN KOALİSYON MASALARINDA KÜÇÜK PARTİLERİN VAZGEÇİLMEZLİĞİNİ BİTİREN ‘LİSTE VE LOGO’ ŞARTLARI?

Bir yıl boyunca aday çıkarma krizi yaşayan Millet Koalisyonunda dağılan ve zorla toplanan masada şimdi de milletvekilliği pazarlığı yapıldığı öne sürüldü. Mecliste kendilerine grup kuracak kadar vekillik istedikleri öne sürülen ittifak ortaklarına Kılıçdaroğlu tarafından vaat edilen Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklifinin yeterli gelmediği İttifak ortaklarının istediği kadar vekil sayısı verilmediği taktirde Millet Koalisyonunda sıkıntılar başlayacağı yönünde değerlendirmeler yapılmıştı. Hak edilmeden skandal bir yaklaşımla Millet Koalisyonunun küçük partilerinin siyasi rüşvet olarak 54 Milletvekili sözü karşılığında Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermeleri skandal ötesi millet iradesine hiçe saymaları vesayetçi yapıların antidemokratik bir girişimi anlamındadır. Üstelik koalisyonun küçük ortakları seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın Anayasa da belirlenmiş görevlerine müdahale edeceklerini kendilerinin haberi olmadan Cumhurbaşkanı’nın karar veremeyeceği iddialarını kamuoyu önünde dillendirmekten çekinmemişlerdi.

Ancak yeni seçim kanununda Türkiye’yi Muz Cumhuriyetine çevirmeye çalışan Millet Koalisyonunun küçük partilerine dur denmiştir. Yeni Seçim Kanununa göre Koalisyon (İttifak) partileri hem kendi logosuyla seçime girip hem de koalisyon (İttifak) ortağının listesinden seçime giremeyecek. Bu kapsamda yeterli oy almayan Parti ve Koalisyon (ittifak) Milletvekili çıkartamayacak. O nedenle 6’lı Koalisyondaki karmaşa bu şekilde seçime kadar giderse oyları da çöpe gidecek. Milletvekili çıkarmak için yeterli oyu alamayan partinin oyu kimseye yaramayacak. Logosuyla seçime giren partiye kimse listesinde yer vermemiş olacak. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala, Koalisyon çalışmalarına ağırlık veren kimi partiler seçimlerde istediklerini alamayacak. Yeni seçim kanunu ile koalisyonlar kendi amblemleri ile seçime girdiği takdirde milletvekili için gerekli oyu almadıkları takdirde o sandıkta aldıkları tüm oylar çöpe gidecek. Koalisyon ortaklarının fazladan vekil çıkarması söz konusu olmayacak. Örneğin: «Eskisi gibi Saadet Partisi ‹hem CHP listesine isim vereyim hem de kendi logom orada dursun’ deme şansına sahip olamayacak. Partisinin logosu oy pusulasında yer alıyorsa diğer ittifak partisinin listesinde yer alamıyor. Bu kanun ile kendi logosu ile seçime girerlerse Deva, Gelecek, Saadet partileri sadece barajı aşma kazanımını görecekler. Bunun dışında partilerin bir kazanımı olmayacak. İki partinin toplam artık oyu ittifaka yaramayacak. Örneğin Sakarya›da bir partinin milletvekili çıkartması için minimum 60 bin oy alması gerekiyor. Saadet Partisi Sakarya’da 20 bin oy alır, İyi Parti 40 bin oy alırsa bu iki ittifak ortağının da aldığı oylar vekil çıkarmaya yeterli olmadığı için verilen oylar çöpe gidecek.

YENİ SEÇİM KANUNU 6’LI KOALİSYONDA YENİ KRİZLERE GEBE Mİ?

Karamollaoğlu’nun Koalisyon içinde koalisyon kurma hayalleri, Mansur Yavaş’ın seçimlerden çekilme tehdidinin (diğer Genel Başkanlar varsa ben yokum) CHP içindeki rahatsızlık yaşayan kesim üzerinde domino etkisi yaratma ihtimali, en önemlisi de Kılıçdaroğlu’nun ‘’ Saadet, Deva, Gelecek ve Demokrat Partililere 54 milletvekili sözünün yerine getirememesi durumunda Kılıçdaroğlu’nun adaylığının netleşmeme ihtimali, Meral Akşener’in Muharrem İnceye verdiği destek üstelik Yeni Seçim yasasında ‘’Liste ve logo’’ şartları 6’lı Koalisyon başta olmak üzere tüm koalisyonları aşırı derece üzecek ve etkisiz kılacak. Milli İradeden alamadıkları oyları, siyasi rüşvet oylarıyla millet vekili bakanlık hesabı yapan küçük partilere şimdiden geçmiş olsun. Hak ve Adalet yerini buldu sanırım. 2023 çifte seçimlerinde şimdiden 1’inci turda kazanmış algısı yapan 6’lı koalisyon partilerini büyük hayal kırıklığı bekliyor. Zira 6’lı Koalisyonu destekleyen demokrasi dışı bazı güçler Millet Koalisyonu’nun kazanamaması durumunda ülkemizde KAOS yaşanacağı ABD ve NATO’nun müdahale edeceğine yönelik Asparagas haber ve algı yöntemleriyle seçmeni etkilemeye çalışıyorlar. Başkan Erdoğan’ın 1’inci turda seçileceği yapılan anketlerden anlaşılıyor. Çifte seçimlerde Cumhur İttifakı ipi ilk sırada göğüsleyecek. İnşallah

#Seçim
#Altılı Masa
#CHP
#İYİ Parti
#Koalisyon
#ABD
#NATO
#Meral Akşener
1 yıl önce
Akşener’den Altılı Koalisyona tehdit! Seçim sonuna kadar kırgınlıkları bir buzdolabına kilitledim
“Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si...
Meselemiz “hesapsızlık”
Amerikan sponsorluğunda İsrail-Suudi normalleşmesi
Faz-2: Washington’un bölme operasyonuna Ankara yanıtı
İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon