|
Almanya’da darbe planlamışlar

ABD’deki Kongre baskını bir darbe girişimiydi ve PENTAGON’un bir kısmı işin içindeydi. Anlaşılan o ki Türkiye başta olmak üzere yıllarca dünyanın dört bir tarafında değişik ülkelerde darbe planlayıp uygulayan ABD bu kez kendi iç bünyesinde ortaya çıkan bir darbe ile karşı karşıya kalmış gözüküyor.

Basında çıkan yeni bilgiler, Trump’ın 6 Ocak faşist ayaklanmasının Cumhuriyetçi Parti ile polis ve askeri istihbarat aygıtının kritik kesimlerinden üst düzey destek aldığını gösteriyor. ABD’nin yeni Başkanı Biden bu darbe tehdidi ile yüzleşme yerine Trump ile anlaşma yolunu seçmişti. Çünkü ABD’de darbe tehdidi henüz bitmedi. Trump yanlıları aşırı derecede silahlanmaya devam ediyor. Amerika ilk kez bir darbe tehdidi ile karşılaşırken bu kez Almanya’da İsmini aşırı sağcı grup lideri Werner Somogyi’den alan örgütün darbe planladığı tespit edilmiş, bu aşırı ırkçı örgüt 14 Şubat 2020 tarihinde çökertilmişti. Grubun içine bir muhbir yerleştirmeyi başaran polis, grubun terör eylemlerinin somut bir boyuta ulaşması üzerine eşzamanlı baskınlar gerçekleştirmişti. 13 Nisan’da hakim önüne çıkacak olan terör grubunun, Aynı anda 14 şehirde 14 camiye, ardından Federal Meclis’e düzenleyeceği baskında onlarca milletvekilini öldürüp, darbe yapmak istediği savcılıkça hazırlanan iddianamede yer aldı. SAVCILIĞIN hazırladığı iddianameye göre teröristler inanılmaz bir silah deposu oluşturdu. Onlarca silah, binlerce mermiyi depolamayı başaran grup, 2 bin mermi atabilen tam ve yarı otomatik silahlara bile sahipti. El bombaları da hazırlandı, Almanya’da darbe gerçekleştirmek için bütün planlar yapıldı. Grup tam saldırı tarihini belirlemişken, polis muhbirinin harekete geçmesiyle planlar suya düştü.

TÜRKİYE’DE EMEKLİ BÜYÜKELÇİLER DARBESİ OLDU MU?
104 emekli amiralin gece yarısı yayınladığı darbe bildirisine ve gözaltılara karşı çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu tıpkı 15 Temmuz Kalkışması’nda olduğu gibi ‘’Bu sahte gündem tutmaz‘’ dedi. 15 Temmuz’a da ‘’Kontrollü darbe’’ demişti. Kılıçdaroğlu “Daha önce 126 emekli büyükelçinin imzaladığı ve 20 Ocak 2020’de yayımladığı ‘
Montrö
’ konulu bildiri açıklanınca kıyamet koptu mu, hayır hiçbir şey olmadı. Ancak 104 emekli amiralin benzer bildirisi ise yayımlandığı saatten itibaren kıyamet koparılıyor. Emekli amiraller gözaltına alınarak darbe çağrısı yaptıkları iddiasıyla savcılıklarca sorgulanıyorlar” şeklinde tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarından sonra başta Sözcü gazetesi yazarları olmak üzere bazı eski CHP’li parlamenter hem Montrö’nün gerekliliğini hem de gözaltılara tepkilerini dile getirirken Kanal İstanbul ‘dan vazgeçilmesi çağrısı yapmışlardı. Emekli generallerin vatanperver olduğunu savunan bazı vesayet yanlısı yazarlar ‘’Emekli amirallerin beylik silahı haricinde silahı mı var, gücü mü var? Deniz Kuvvetleri hiçbir zaman darbeye girmemiştir. Darbeden ne fayda gördük. Açıklamayı gece yapmamız tamamen tesadüf, yanlış anlaşılacağımızı hiç düşünmedik. Biz amatör insanlarız ya, profesyonel değiliz ki‘’ yazılarıyla açıkça darbecilerin safında yer tutmuşlardır. Görülüyor ki CHP ile vesayetçi bazı kalemler 104 amiralin verdiği muhtırayı meşrulaştırmak ve kamuoyunu manipüle ederek muhtırayı düşünce özgürlüğü kapsamında ele almaya çalışmaktadırlar. 104 amiralin bildiri görünümlü muhtırasıyla büyükelçiler bildirisinin aynı mahiyette olduğunu savunanlara ‘Türkiye’de emekli büyükelçiler darbesi oldu mu?’ diye sormamız gerekir sanırım. Bu nedenle büyükelçiler bildirisine kamuoyunda ve medyada bir tepki olmadı. Ancak 104 amiral gece yayınladıkları muhtırada demokrasiyi tehdit ederek aksi halde başlayan cümleler kurunca toplumda ve medyada kızılca kıyamet koptu. Demokrasi ve ülkemizin ulusal güvenliğini koruma ve müdafaa için terör savcılarınca soruşturma başlatıldı. Muhtıranın darbeye zemin hazırlamak amacıyla verilip verilmediğini muvazzaf askerlerle veya yurt dışındaki darbe mekanizmalarıyla bağlantıları olup olmadığı ciddi anlamda inceleniyor ve soruşturuluyor. Sanırım incelemeler sonrasında

NATO ve PENTAGON azmettirici güç olarak çıkacak.

CHP BU İŞİN TAM GÖBEĞİNDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli amirallerin darbe tehdidi içeren bildirileri hakkındaki yaklaşımını şu cümle çok net bir şekilde özetliyor. Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında, “Bunlar sadece 104 emekli amiralden ibaret değil” diyor. CHP’nin bu işin tam göbeğinde olduğunu söylüyor.

#Darbe
#Plan
#ABD
#Kongre
#PENTAGON
#Trump
#Werner Somogyi
#Almanya
3 yıl önce
Almanya’da darbe planlamışlar
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle