|
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Asiltürk’ün 2’nci kez bir araya gelmeleri ‘yerli ve milli ittifak’ için mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan 24.12.2020 tarihinde Ak Parti Meclis Grubu’nda yaptığı konuşmada muhalefete ciddi anlamda çatarak eleştirilerini sıraladı. ‘’Bu zihniyet Kur’an-ı Kerim’i ve ezanı Türkçe okumak garabetine kalkıştı. PKK’lı teröristlere ‘hendek kazan arkadaşlar’ diyen, YPG’lileri ‘vatanını savunanlar’ diye niteleyen, FETÖ’cüleri ‘hak arayan mağdurlar’ gibi göstermeye çalışan, Gezicileri ‘aydınlanma hareketi’ olarak göstermek isteyenlerdir. Seçilmiş Cumhurbaşkanı’na ‘diktatör’ diye bühtan ederken, kendi partisinde faşizmin en sefil şeklini uygulayandır. Bu zihniyetin temsilcisi olan zat işte dün çıktı, varlık barışı uygulamasını, uyuşturucu, fuhuş, organ ticaretiyle irtibatlandıracak kadar alçaldı ve düştü. Ülkesine ve halkına husumeti siyasetinin merkezine oturtan zihniyeti, ona sufle verenlerle tarihe gömmek boynumuzun borcudur.
Her şey gibi muhalefetin de yerli ve millisini ülkemize kazandırmak inşallah bize nasip olacaktır.”

Bu açıklama sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etmesinin hemen ardından yeni yılın ikinci ziyaretini Asiltürk’e yapması, Kulislerde ‘’Erdoğan yeni dönem için sözünü ettiği yerli ve milli muhalefeti inşa etmeye mi çalışıyor” sorusunu ve tartışmalarını beraberinde getirdi. Bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde birlikte iftar yapmaları Saadet Partisi içinde cılız bazı tepkilere neden oldu. Bu kesim, ilk ziyareti ve iftar yemeğini Asiltürk’ün Saadet’i saraya eklemleme çabası olarak görüp, “Saraya teslim olmak yok; yolumuzu tırnaklarımızla kazıya kazıya açacağız” şeklinde değerlendirmişti.

SAYIN CUMHURBAŞKANI NE DEMİŞSE ODUR

Yeniakit.com.tr’ye konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, parti içinden kendisini eleştirenlere çok net mesajlar verdi. ”Partimizin; Genel Başkanı, Genel Başkanlık Divanı, Yüksek İstişare Kurulu ve onların üstünde de benim bir konumum var. Partinin yöneticileri dışındaki kimsenin açıklamaları bizi temsil etmez“ dedi.

Hakkında yürütülen karalama kampanyasını da değerlendiren Oğuzhan Asiltürk, Ali Aktaş için, “Ali Aktaş partimizde olan birisi değil. Partimizle hiçbir ilgisi yok. Zamanında bir belediye başkanı adayı yapmışız o kadar. Biz ona herhangi bir anımızda görev vermişiz, geçmiş gitmiş. Şimdi o kişinin açıklamaları partiyi temsil eder mi? Ne derse desin. Biz cevap vermeye tenezzül bile etmeyiz.” değerlendirmesini yaptı.

Asiltürk, Diyarbakır İl Başkanı Bozan hakkında da şunları söyledi: “İl Başkanı partimizi mi idare edecek? Parti, il başkanlarını idare eder. Bu açıklamalara müsamaha göstermemizin sebebi birilerini kırmamak içindir. Bizim yerimize başkaları konuşursa gülerek geçeriz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini ziyaretine de değinen Asiltürk, sözlerini şöyle tamamladı: ”Sayın Cumhurbaşkanı’nın beni ziyareti ile ilgili günlerdir aynı şeyleri söylüyorum. Benim bu konuda ‘Cumhur İttifakı’na katılacağız’ ya da ‘Cumhur İttifakı’na katılmayacağız’ demem bir defa saygıya aykırı. Sayın Cumhurbaşkanımız beni bir abi görerek ziyaret etmiş. O konuşmadan, benim bir şey söylemem saygısızlık olur. Sayın Cumhurbaşkanı ne açıklarsa o şekilde kabul edilmeli.”

TEMEL KARAMOLLAOĞLU CUMHUR İTTİFAKI’NA SICAK BAKIYOR MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın SP, YİK Başkanı olan Oğuzhan Asiltürk’ü ilk ziyaretinin arkasından konuşan Karamollaoğlu ’Bu bir nezaket ziyareti‘, bu aşamada Cumhurbaşkanı’nın ittifak çağrısı hakkında ‘Bu konuları konuşmak için erken’ değerlendirmesinde bulunmuştu. Asiltürk’ün, yakın çevresi ise ziyarete ilişkin “Erdoğan, Milli Görüş içinden çıkmış ve uzun yıllar kendisiyle görüş alışverişinde bulunmuş bir lider. Asiltürk’ün, Necmettin Erbakan’dan sonra Milli Görüş hareketi içinde önemli bir yere sahip olduğu” da değerlendirilirken kulislerde, bu ziyaretin asıl amacının “yerli ve milli muhalefeti inşa etmek” olduğu” konuşuluyor. Muhalefet ise Asiltürk’e yapılan ziyareti, “Yerli ve milli muhalefet için ilk hamle” olarak değerlendirirken Erdoğan’ın reform çalışmaları kapsamında gerekirse İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başta olmak üzere, SP lideri Temel Karamollaoğlu ile de görüşebileceği kaydediliyor. Asiltürk ziyareti ayrıca “Erdoğan’ın kamuoyuna ‘Yerli ve milli muhalefet çabası içinde olanlarla görüşmeye her türlü hazırız’ mesajını da vermek istediği şeklinde yorumlanmalı” olarak değerlendirilirken iktidar cephesinin bundan sonraki hamlesinin de “muhalefeti, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ekseninde birleştirme hamlesi olacağına” dikkat çekiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Asiltürk’ün iftar yemeğinde bir araya gelmeleri Ramazan ayının bu mübarek gününde ‘Yerli ve milli bir ittifak’ın’ çoğalarak kurulması dileklerimizle hayırlara vesile olur inşallah.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Oğuzhan Asiltürk
#Yerli ve milli ittifak
3 yıl önce
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Asiltürk’ün 2’nci kez bir araya gelmeleri ‘yerli ve milli ittifak’ için mi?
Bahçeli’nin tırnağı bile olamazsınız
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!