|
Foreign Policy, Vilnius NATO Zirvesi sonrasında Başkan Erdoğan’ın küresel siyasetteki rolünü yazdı!
Türkiye aslında ne istiyor? Bu başlıkla yayınlanan, Steven A. Cook imzalı analizde Türkiye’nin bağımsızlığını tesis etme ve prestijini artırma yolunda olduğuna dikkat çekildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO Zirvesi’nde izlediği politikanın şaşırtıcı olduğunu söyleyen Foreign Policy, “Erdoğan dönemi boyunca Türkiye üç temel dış politika fikrini takip etmede tutarlı oldu:
Stratejik bağımsızlık, güç ve refah” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin dış siyasetteki kararlı duruşuna dikkat çekilen yazıda, “Ankara, Rusya-Ukrayna savaşının Moskova ile ikili ilişkileri bozmasına izin vermedi” sözlerini kullandı. Hiçbir Batılı ülkenin yapamadığını yapıp iki ülke arasında arabuluculuk yapmayı başaran ülkenin Türkiye olduğu vurgulandı. Türkiye’nin hem Rusya hem de Ukrayna ile ilişkilerini başarılı bir şekilde sürdürdüğüne vurgu yapılan yazıda, “Bu, Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasında Karadeniz Tahıl Anlaşması’nı müzakere etmesine olanak sağladı” sözleri öne çıktı. Türkiye’nin Batılı devletlerin yaptığını yapmayıp Rusya’ya yönelik yaptırımlara katılmadığının belirtildiği yazıda, “Bunun yerine Türk firmalarının devreye girmesine ve ayrılan Batılı firmaların yerini almasına ve Rus oligarklarının Türkiye’de ikamet etmesine ve ülkede yatırım yapmasına izin verdi” ifadeleri kullanıldı. Erdoğan öncülüğündeki Türkiye’ye, Batılı devletlerin güneydoğu kanadında bir güvenlik varlığı muamelesi yapmasına müsaade edilmediğini vurgulayan FP, “Erdoğan, NATO’nun genişlemesini, Biden’dan Türkiye’ye yeni F-16’lar sağlama taahhüdünü almaya ve AB liderlerini Türkiye ile işbirliğini yenilemeye ikna etmeye yetecek kadar uzun süre durdurabilirse, bu potansiyel olarak gelişmiş bir gümrük birliği anlaşmasına yol açabilir” ifadelerine yer verdi.

İMAMOĞLU AĞUSTOS AYI İÇİNDE PARTİ KURACAĞINI AÇIKLAYACAK MI?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendi ekibi tarafından açılan “İktidar İçin Değişim” isimli internet sitesine 100 binden fazla insanın görüş bıraktığını ve toplumun bu görüşlerde CHP’de lider ve yönetim değişikliği beklentisinde ortaklaştığını söyleyerek “Toplum, CHP’de lider ve yönetimin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor.
Değişim ve yeniliği kucaklayan, yeni bir parti yapısı görmek istiyor” dedi.

İmamoğlu site için, “Değişime davet: CHP’de değişim, Türkiye’de değişim, iktidar için değişim sürecine katılımınızı, görüş ve önerilerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs seçimlerinde alınan yenilginin ardından görevini bırakmamakla eleştiriliyordu.

Parti içinde seçim sonuçlarını yenilgi olarak görenler olsa da Kılıçdaroğlu, geçen hafta Habertürk televizyonuna verdiği röportajda istifa etmeyi düşünmediğini, kendisini değiştirecek olanın parti kurultayı olduğunu söylemişti.


İMAMOĞLU’NUN DEĞİŞİM YEMEĞİNE KİMLER KATILDI?

Gazeteci Barış Yarkadaş katıldığı bir canlı yayında; 31 Temmuz’da saat 20.00 sularında İstanbul Beylikdüzü’ndeki bir kafede İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın bir yemekte buluştuklarını belirtti. İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın olduğu bir değişim yemeği yeniyor. İmamoğlu’na yakın kaynaklar İmamoğlu’nun bir değişim manifestosu hazırlayarak 10 Ağustos’ta duyuracağını iddia ediyorlar.


KILIÇDAROĞLU’NDAN İMAMOĞLU’NA KOLTUK HAMLESİ: ONA BIRAKMAYACAĞIM!

CHP seçimlerde aldığı yenilgi ile karıştı. Değişim rüzgarlarının estiği Genel Merkez’de gündem Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasındaki koltuk kavgasıydı. İmamoğlu’nun birbiri ardına yaptığı hamleler Kemal Kılıçdaroğlu’nda panik yarattı. En yakınlarının bile İmamoğlu ile darbe toplantısı yapması üzerine düğmeye bastı. Tüm planını hazırlayan CHP liderinin kurmaylarına “Koltuğumu ona bırakmayacağım” dediği ortaya çıktı. Parti içindeki bu koltuk kavgasını kim kazanır bilinmez ama CHP’nin kaybedeceği kesin!!!

#politika
#NATO
#Bülent Orakoğlu
9 ay önce
Foreign Policy, Vilnius NATO Zirvesi sonrasında Başkan Erdoğan’ın küresel siyasetteki rolünü yazdı!
“Benim köpeklerim ‘w’ ile havlamazdı”
Hablemitoğlu infaz edilmeden önce azmettirici katillerinin isimlerini hangi eski bakana söyledi?
AK Parti’nin kimliği, kurucu ilkeleri ve ruhu…
Kamu yönetiminde bölüşüm sorunu ve çözüm yöntemi
Başıboş köpek sorunu nasıl çözülür?