|
İBB Belediye Başkanı İmamoğlu’ndan haddini ve boyunu aşan skandal açıklamalar

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile bakanlıklara gönderilen genelgede ‘’Yabancı temsilcilik mensuplarının Ankara ve diğer illerde üst düzey zevattan talep ettikleri randevuları resen karşılanmaması, söz konusu talebin Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü üzerinden yapılması gerektiği konusunda yönlendirilmesi istenmişti. Bu genelge valilikler kanalıyla tüm Büyükşehir ve il Belediye Başkanları ile gereken kurumlara yazılı olarak bildirilmişti.’’ Ülkemizde akredite büyükelçi, maslahatgüzar, başkonsolos ve uluslararası kuruluş temsilcileri başta olmak üzere bazı yabancı temsilcilik mensuplarının ülkemiz ve üst düzey yöneticilerimiz hakkında yalan yanlış asparagas bilgileri uluslararası çeşitli platformda dile getirerek Türkiye aleyhine propaganda yapılmasına neden oldukları devlet içinde hassasiyet gösterilen en önemli kırmızı çizgimizdir.

Türkiye genelinde olduğu gibi, Cumhurbaşkanlığı genelgesinin İstanbul Valiliği tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına iletilmesi sonucu Ekrem İmamoğlu bu genelgenin kendisi için çıkarıldığını iddia ederek haddini ve boyunu aşan şu skandal ifadeler ile Cumhurbaşkanlığı Genelgesini eleştirmişti: “Bu hamlelerin, sadece merkezi idarenin toplum nezdindeki çürümüşlüğünü göstermek dışında anlamı yoktur.’’ Öncelikle dikkatimi çeken olay Türkiye’de onlarca yüzlerce Belediye Başkanı varken İmamoğlu’nun bu tepkisi, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı benim bu nedenle Cumhurbaşkanlığı genelgesi beni hedef alıyor, kibiri ve psikoloji olmuştu. İkinci ve önemli diğer bir neden İmamoğlu İngiltere veya ABD Büyükelçileri ile medyaya kapalı yaptığı toplantılarda Türkiye’yi veya üst düzey yöneticileri şikayet etmiş olabilir miydi? Bu tepki suçüstü yakalanışın bir işareti miydi? Bilinmez ama İmamoğlu’nun İngiliz Financial Times’e yaptığı iddia edilen açıklamalarda ‘‘Türkiye’yi İngilizlere şikâyet etmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha seçilirse, görevden alınabilirim!” uyarısında bulunarak yardım mı istemiştir?

Gelelim asıl konumuza 2 Şubat 2022 tarihinde kaleme aldığım ‘İmamoğlu’nun İngiltere Büyükelçisi Dominik Chilcoot ile sır görüşmesi’ başlıklı köşe yazımda ‘’ İmamoğlu’nun Atina ziyaretinden sadece 20 gün sonra İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Chilcoot’un, 16 Ekim 2021’de Atina’da özel ve gizli bir toplantıya katıldığı ortaya çıktı. Chilcoot’un 16 Ekim’de İngiltere’nin Atina ve Lefkoşa büyükelçileriyle Atina’da bir araya gelmiş “Türkiye’de darbe senaryoları” konuşulmuştu. İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Chilcoot Türkiye aleyhtarlığı yapılan siyasi yemekli toplantılarının baş aktörü olmasıyla tanınıyor. Yunanistan’ın 127 yıllık sağcı gazetesi Estia, İngiltere’nin Atina, Lefkoşa ve Ankara büyükelçilerinin Yunan siyaset ve medya temsilcileriyle yaptıkları toplantıyla ilgili şok bir iddiada bulundu.
Büyükelçilerin Türkiye’ye ilişkin çizdikleri resimde. İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi (Dominik Chilcoot), İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan bir üst düzey yetkilinin de önünde, artık Erdoğan’ın iktidardaki günlerinin sayılı olduğunu, yeni bir duruma kansız bir geçişin ihtimal dışı olmadığını söyledi. Bunun üzerine (Erdoğan’ın) sağlığına dair söylentilere dair detaylı bir tartışma yaşandı.
Estia Gazetesi, “Buluşmanın ilk olarak gizli kalması planlanmıştı. Ancak görüşme sızdırıldı. Gazetemiz de en azından dört kaynakla iletişime geçerek toplantıda konuşulanları ve tam katılımcılarını, ayrıca tartışmanın tam içeriğini öğrenerek kamuoyu ile paylaştı. Tartışmada ‘darbe senaryoları’nın da konuşulduğuna işaret eden Estia gazetesi,
“Bir saray darbesinde ailesinin korunması ve güven altına alınmasına yönelik garantilerle iktidarın barışçıl teslimine liderlik edebilecek şahıslara atıfta bulunuldu” diye yazdı. Gazete, “tartışmalardan, bu isimlerin X,Y ve Z olduğunu”
öne sürdü.
İNGİLTERE’NİN TÜRKİYE’YE GÖNDERDİĞİ BÜYÜKELÇİLER AYNI ZAMANDA GEÇMİŞİNDE BAŞARILI İSTİHBARAT NOSYONU OLAN AJANLARDAN MI SEÇİLİYOR?

İngiltere uzun yıllardan bu yana istihbarat faaliyetleri açısından Türkiye’ye ayrı bir önem veriyor. Son olarak İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Richard Moore M16 İngiliz Gizli Servisi SIS’in başkanlığına getirilmişti. Örneğin İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Chilcoot’un da 30 yıl önce Türkiye’de İngiltere adına çalışmış bir istihbaratçı olduğu biliniyor. Chilcoot’un bir konuşmasında “Ankara’ya ilk kez 1980’de genç bir diplomat olarak ilk yurt dışı görevim için gelmiştim. Geri dönmem 30 yılımı aldı ama başardım.” sözleri dikkat çekmişti.’’

Bu yazdıklarımızdan İngiliz Büyükelçi CHİLCOO’tun ‘’Erdoğan’ın iktidardaki günlerinin sayılı olduğuna yönelik asparagas iddiayı ve diğer istihbaratları İBB İmamoğlu’ndan aldığını iddia etmiyoruz. Ama olabilir araştıralım diyoruz. Zira İngiliz gizli servisi elamanı olan Büyükelçi’nin faaliyetleri belki MİT tarafından da tespit edilmiş olabilir. Bilmiyoruz ama İngiliz büyükelçi 40 yıllık istihbaratçı bu asparagas bilgiyi çeşitli kaynaklardan temin edebilir veya uydurmuş olabilir. Ancak İmamoğlu’nun her fırsatta Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı yabancı basın kuruluşları ile yaptığı röportajlarda şikayet ederek kendisini haklı ve mağdur göstererek CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olma isteğini İngiltere veya ABD büyükelçilerinden medet ummasını anlamıyor ve kınıyoruz.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Ekrem İmamoğlu
#İngiltere
2 yıl önce
İBB Belediye Başkanı İmamoğlu’ndan haddini ve boyunu aşan skandal açıklamalar
“Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si...
Meselemiz “hesapsızlık”
Amerikan sponsorluğunda İsrail-Suudi normalleşmesi
Faz-2: Washington’un bölme operasyonuna Ankara yanıtı
İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon