|
İmamoğlu’nun İyi Parti içine sızarak ‘daha iyiler teşkilatını kurması’ paralel bir yapılanma mı?

İmamoğlu tarafından, Akşener’in 31 Mart yerel seçimlerinde CHP ile iş birliği ve ittifaka sıcak bakmaması üzerine İYİ Partinin içinde illegal paralel yapı niteliğinde yeni bir grup ve teşkilatlanma kuruldu.’’ DAHA İYİ ‘adı verilen bu grup Ekrem İmamoğlu lehine parti içinde paralel bir teşkilatlanmaya gidiyor. İYİ Parti içinden alınan bilgilere göre İstanbul’da 6 ilçe başkanı dışındaki tüm başkanlar İmamoğlu tarafından çeşitli vaatler ile bu teşkilatlanmanın içine alınmışlardı. Ekrem İmamoğlu Meral Akşener’in tek başına seçime girme kararından vazgeçmeyeceği kararında ısrarcı olması sonrasında operasyonun düğmesine bastı. Macaristan’daki Jobik yani Daha İYİ Parti’den esinlenen gruba, 6 ilçe başkanı dışında kalan başkanlar göz yumuyor. İddiaya göre; yapılanmanın içinde başkanlar da var. DAHA İYİ isimli yapılanma seçim döneminde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bilgisi dışında Ekrem İmamoğlu lehine çalışacak ve oy isteyecek. İmamoğlu’nun parti içindeki nüfuzunu daha da artırmak için CHP dahil bazı siyasi partilerle görüşmelerini sürdürdüğü de belirtiliyor. Örnek verecek olursak İYİ Parti’den istifa eden ancak paralel yapı tarafından yeniden İYİ Parti İBB grup Başkanlığına seçilen İbrahim Özkan CHP ile kirli pazarlığı deşifre ederek Ekrem İmamoğlu ile arka kapı diplomasisi yürüttüğünü itiraf etmişti. Bu görüşmelerden İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Çoşkun’un da bilgisi olduğunu ancak Genel Başkan Akşener’in bilgisi olmadığını açıklamıştı. Ayrıca parti içinde ‘’Daha İyi’’ grubu dışında 1 Nisan grubu, Üçüncü Yol Grubu, Amerikancılar Grubu yapılanmalarının da ortaya çıkması Partinin Genel Merkez dışında illegal yönetilme şüphesini de ortaya çıkarmış oldu.

CHP ZİLLET İTTİFAKINI HORTLATMAK İÇİN EDEP DIŞI YÖNTEMLERLE AHLAKSIZLAR İTTİFAKI KURUYOR

CHP’nin yeni emanetçisi sözde Genel Başkanı Özgür Özel ve Eş Başkan Ekrem İmamoğlu, Amerika, İngiltere, Almanya ve İsrail istihbarat birimlerinin oluşturduğu üst aklın yönetimi ve koordinesinde zillet ittifakını hortlatmak için edep dışı yöntemlere başvuruyorlar. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine tek başına gireceğini ilan eden PKK’nın kuklası HDP’nin son mutasyonu DEM’in kapısını aşındırıyorlar. İmamoğlu ve Özel, bölücülerle dolu bu partiden “Yerel seçimlerde CHP’nin işaret edeceği adaylara oy vereceğiz” sözü alırken ihanet ittifakına ikna edemediği İP’i sinsi oyunlarla yola getirmeye çalışıyor. Üst akıl, taciz ve kayıt dışı para skandallarıyla başını ağrıttığı Akşener’’i yıkmak için İmamoğlu’ndan yararlanıyor. İmamoğlu Bir zamanlar babam dediği Kılıçdaroğlu’nu siyasi bir mevta haline getirip emekli yaptıktan sonra şimdi de ablam dediği Meral Akşener’i ve partisini yok etme peşinde koşuyor. İYİ Parti’nin tabanına operasyon çekilmesi, Vekil borsalarının kurulması taciz ve kayıt dışı para skandallarının kamuoyuna yansıması hortlatılmaya çalışılan yeni zillet ittifakında dönen ahlaksızlar ittifakını gözler önüne seriyor.

8 SENE ÖNCE DE AKŞENER’İN İP PARTİSİ MHP’YE OPERASYON ÇEKMEK İÇİN DEVREYE SOKULMUŞTU

Günümüzde Akşener ve partisine operasyon İmamoğlu ve ekibi tarafından çekiliyor. CHP’nin son kurultayın’da delegelere dağıtılan paralardan, elden ele dolaşan bavullardan şikâyet ediliyordu. Belediyelerin imkânlarının siyasi operasyon için kullanıldığından yakınılıyordu. Şu anda da kamunun paralarının İP’i yola getirmek için kullanıldığı iddia ediliyor, ki bu çok vahim. Burada gayri ahlâki bir yol var. Tabii etme bulma dünyası. Şu anda İP’e çekilen operasyonla 7-8 sene evvel MHP karşı karşıya kalmıştı. İP, MHP’ye operasyon çekmek için devreye sokulmuştu. Ahlâki temelli olmayan, operasyon ürünü olan, fikirden ve idealden kopuk yapılanmalar dağılmaya mahkûm. Karamsar olmamak gerek. Ortada iyi örnekler var mı? Var. Çeyrek asırdır halk, AK Parti’ye oy veriyor. Bu tutarlılıktan, ahlâki disiplinden ileri geliyor. Cumhur İttifakı’nın ahlâki duruşu, ilkeli yönü halkın takdirini toplamaya devam ediyor.

AKŞENER 6’LI MASA’YA KATILARAK PKK VE FETÖ‘YE DESTEK VERMESİNİN BEDELİNİ Mİ ÖDÜYOR?

Akşener kuruluş sonrası partisinin oy oranının %15-17 aralığında yükselmesine rağmen 6’lı masaya katılarak zillet ittifakına PKK ve FETÖ’ye verdiği destek ile tutarsızlıklarının bedelini ödüyor diyebiliriz. Zehir zemberek sözlerle kalktığı masaya tehditlerle ve şantajlarla döndüğü için Akşener’in kamuoyunda güvenilirliğinin çok ciddi anlamda yara almasından Kılıçdaroğlu CHP’sinde olduğu gibi Özel CHP’sinde de bu durumdan azami ölçüde yararlanılıyor. Özel CHP’si de baskı ve trollerle sonuç almak için malum yöntemleri kullanıyor. Baskı uygulayarak Akşener’i kendisiyle hareket etmeye zorluyor. Masadan kalktığında başına gelenleri hatırlatarak, ‘yerel seçimlerde bizimle iş birliği yapmazsan İP’in altını oyarız’ tehdidi daha ileri boyutlara taşınarak İyi partiye sızan İmamoğlu ve ekibi Akşener’i ve partisini istifalarla algı operasyonlarıyla tamamen etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar. Bu sayede İyi Parti CHP trollerinin baskısına açık hâle getirilmeye çalışılıyor. CHP’den İYİ Partiye ya ‘Benimle el ele verirsin ya da vekillerini alırım’ tehdidinde bulunuluyor. Akşener’in ittifaka ikna olup olmayacağını, CHP’nin baskılarına direnip direnmeyeceğini göreceğiz. Akşener günümüz konjonktüründe parti içinde CHP ile İttifakı açıktan ve örtülü savunan tüm milletvekillerini ve üst düzey parti yöneticilerini disipline göndererek partiden ihraç ediyor. Zira Parti içinde kurulan illegal paralel gruplar İyi partinin güvenilirliğini aşırı derecede sarsmış durumda. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İmamoğlu’nun birlikte hareket ettikleri İYİ Parti ve Meral Akşener’i hedef alan bu savaşı İmamoğlu cephesi mi Akşener mi kazanacak? Bana göre kazanan tartışmasız Cumhur İttifakı olacak İnşallah!

#siyaset
#politika
#Bülent Orakoğlu
5 ay önce
İmamoğlu’nun İyi Parti içine sızarak ‘daha iyiler teşkilatını kurması’ paralel bir yapılanma mı?
Rabbine hasım kesilen insan!
Sosyal çürüme yazıları 8: Sıkıntı yok cumhuriyeti
Belirsizlik ‘algılamayı’ öldürür
Reisi’nin manidar ölümü
İran bu sancılı günleri nasıl atlatacak?