|
Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin MYK üyelerine ‘İstifa için erken, birlikte karar verelim’ ikazı!

14 Mayıs çifte seçimlerinde parlamenter ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ağır bir yenilgi alan 7’li masa lideri Kılıçdaroğlu, 323 milletvekili çıkaran Cumhur İttifakı karşısında bir kere daha hüsrana uğradı. Cumhurbaşkanlığına 1’inci turda seçilmeyi kıl payı kaçıran Başkan Erdoğan 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen 2’nci turda “ABD, Avrupa, PKK, FETÖ ve bu şer koalisyonun taşeronları Kılıçdaroğlu ile Akşener’i yenerek, Türkiye ikinci yüzyılına ikinci kez Başkan olarak 5 yıl daha kendisi ile devam edileceği zaferini tüm dünyaya ilan ediyordu. Erdoğan dürüst ve temiz bir sandıkta tüm dünya ülkelerini şok eden meşru bir zafer kazanarak 28 milyon civarında bir oy aldı. ABD başta olmak AB ülkeleri de bu demokratik zaferi tebrik ederek bir anlamda Erdoğan’dan özür diledi.

ORTADA CHP GENEL BAŞKANIMIZ VE PARTİMİZ AÇISINDAN TAM BİR BAŞARISIZLIK MEVCUT

2’nci tur seçiminden hemen sonra yaptığı açıklamalarda istifa etmeyeceğini, mücadeleye devam edeceğini açıklayan ve istifa çağrılarına kulak tıkayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, dün akşam toplanan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında üyelerin toptan istifa dilekçelerini vermesi karşısında geri adım atarak tekrar MYK, ardından PM ve il başkanları ile toplantı yaparak “En doğru kararı hep birlikte verelim” yönündeki açıklamasını istifa seçeneğini de göz ardı etmediğinin bir işareti olarak görebiliriz. Ayrıca, CHP Genel Merkezi’nde olağanüstü kurultay ihtimali dillendirilmeye başlansa da Ankara’da genel merkez nezdinde henüz istifa sesleri çok cılız çıkıyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sosyal medyada görüşlerini paylaştı ama son zamanda CHP’den uzaklaştırılan bir isimdi. Ancak bu kez CHP eski İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdı. Hamzaçebi yaptığı açıklamada “Seçim sonuçları ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Oyunu kullanan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimi için çok çaba göstermişse de başarılı olamamıştır. Partimiz milletvekili genel seçiminde de başarısız olmuştur. Buna göre milletvekili sayımız 2018’e kıyasla ciddi şekilde düşmüş, partimizin oy oranı da Sayın Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olarak girdiği ilk seçim olan 2011 seçimlerindeki seviyenin altına inmiştir. Kimse bu sonuçlardan bir başarı öyküsü yaratmaya kalkışmasın. Ortada genel başkanımız ve partimiz açısından tam bir başarısızlık mevcut” demişti.

SEÇİM BİTTİ, KAVGA BAŞLADI! İYİ PARTİ KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU SUÇLADI!

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur oylaması sonuçları kesinleşmeden Millet İttifakı’nda kavga başladı. İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, cumhurbaşkanı adaylığında direten Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçim yenilgisinin sorumlusu ilan etti. Özkan, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı kastederek, “Ronaldo ve Messi gibi iki futbolcuyu yedek kulübesinde bekleten teknik direktör suçlu..” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun mağlubiyeti muhalefette hayal kırıklığına neden olurken, İYİ Parti, Kemal Kılıçdaroğlu’nu suçladı. İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’dan dikkati çeken bir çıkış geldi. İsim vermeden Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını eleştiren Özkan, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı ikinci tur seçim kampanyası döneminde geriye çeken Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek “Ronaldo ve Messi gibi iki futbolcuyu yedek kulübesinde bekleten teknik direktör suçlu. Benden bu kadar…” dedi.

Özkan, ayrıca Erdoğan’ı da tebrik etti. 

2’NCİ TUR SONRASI KILIÇDAROĞLU MÜCADELEYE DEVAM DEDİ. İLK İSYAN İMAMOĞLU’NDAN GELDİ. CHP’DE KOLTUK KAVGASI MI?
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Başkan Erdoğan’ın yüzde 5 gerisinde kalan 7’li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci turda da hezimete uğradı. 12 yıldır Başkan Erdoğan’ı yenemeyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi beklenirken ‘yola devam’ açıklaması yapması CHP’li isimleri çileden çıkardı. Kılıçdaroğlu’na ilk isyan bayrağı ise CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. Sosyal medya hesabından, ‘Değişim’ temalı bir video yayınlayan
İmamoğlu, “Kimse endişe etmesin her şey yeniden başlıyor. Değişmeyen tek şey değişimdir. Her sahada her ortamda değişim.” ifadelerini kullandı.
Kulislerde İmamoğlu’nun CHP Olağan Kurultayı için gizlice faaliyet içerisinde olduğu konuşulurken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da İmamoğlu PR’ı yapması dikkatlerden kaçmadı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin hemen akabinde yayınladığı video ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı kazan kaldırdı. İmamoğlu, değişim mesajı vererek bir şekilde CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğuna işaret etmişti!
28 MAYIS SEÇİMLERİ SONRASI BİR ARAYA GELEN 7’Lİ KOALİSYON ORTAKLARI TARİHİ HEZİMET SONRASI AÇIKLAMA YAPMADAN SESSİZCE AYRILDILAR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın taçlanmış zaferi ile sonuçlandı. 7’li koalisyon ortakları ise Başkan Erdoğan’ın zaferi sonrası CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı 1 saat 15 dakika sürdü. Toplantının gündeminin ise seçim sonuçları olduğu öğrenildi. Öte yandan liderler, toplantı sonrası herhangi bir açıklama yapmazken, sırasıyla CHP Genel Merkez binasından ayrıldı. Toplantıda CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan gerilimin sürdüğü, açıklama yapılmamasının bir nedeninin de bu gerilim olduğu aşikar! Ancak 7’li masa işlevi ve amacını yitirdiği için bundan sonra dikiş tutmaz. İnşallah!

#Siyaset
#Ekrem İmamoğlu
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#Bülent Orakoğlu
1 yıl önce
Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin MYK üyelerine ‘İstifa için erken, birlikte karar verelim’ ikazı!
Bereket
Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu
Tadımlık hile
Öğrenci hareketleri: İsrail’e karşı ama düzene karşı mı?
Netanyahu’ya tutuklama tehdidi ve Amerika’nın uluslararası itibarı