|
Pentagon’un kurduğu gizli ordu Türkiye’yi de hedef aldı mı?

Pentagon yaklaşık bir hafta önce ‘’Terör örgütleri Türkiye’ye saldırı planlıyor‘’ yaygarası ile bu konuda bir uyarı yayımladı. Terör örgütlerinin Türkiye’de saldırılar planladığını ve bu saldırıların beklenmedik anda yaşanabileceğini ileri sürerek ABD vatandaşlarına açık AB ülkelerine de örtülü olarak Türkiye’ye gitmeyin çağrısı yaptı. Bu skandal ve kasıtlı açıklamalarda saldırıya uğraması muhtemel yerler konusunda genel ifadeler kullanılarak “Terör örgütleri Türkiye’de olası saldırılar planlamaya devam ediyor. Teröristler; turistik yerleri, ulaşım merkezlerini, pazarları ve alışveriş merkezlerini, yerel yönetim tesislerini, otelleri, kulüpleri, restoranları, ibadet alanlarını, parkları, büyük spor ve kültürel etkinliklerini, eğitim kurumlarını, havaalanlarını, kamu alanlarını ve diğer yerleri hedef alarak, çok az uyarıda bulunarak veya hiç uyarı vermeden saldırabilirler” ifadelerinde yer zaman belirtmeden bu kadar detaylı açıklamalar yapılması düşmanlık ötesinde insanda enteresan çağrışımlar yapıyor. Teröristlerin Türkiye’de olası saldırılar planlamaya devam ediyor sözünden Amerika Türkiye’de 200 bölgede çıkarılan yangınları mı kast ediyor? Zira Türkiye genelinde günümüzde ve birkaç yıl öncesine kadar Amerika’ın bahsettiği türden bir terör eylemi görülmüyor. Bu nedenle terör örgütlerinin Türkiye’de olası saldırılar planlamaya devam ediyor açıklaması tamamen asparagas bir haber. Ancak PENTAGON’un kurduğu gizli 21’inci Ordu’nun terör örgütleri ve organize suç örgütlerini sosyal medya üzerinden oldukça etkin bir silah olarak 10 yıldan bu yana kullandığı biliniyor. “Amerika kontrol ettiği ve yönlendirdiği 21’inci Ordu içindeki hibrit terör uzmanı aktörlerine Türkiye’ye saldırı emri mi verdi” sorusu ister istemez aklımıza takılıyor. Son 20 yıl içinde yeni beliren güvenlik tehditleri arasında en fazla ön plana çıkan, birden fazla çatışma aracını aynı politik hedef doğrultusunda ve eş güdümlü olarak kullanan hibrit tehditlerdir. Hibrit tehditler; konvansiyonel askeri kabiliyetleri, gayri nizami harp tekniklerini, terörizmi, beşinci kol faaliyetlerini, organize suç faaliyetlerini, bilgi savaşını, siber saldırıları vb. enstrümanları eş zamanlı ve koordineli kullanan aktörlerdir.

ABD’li emekli ordu komutanı Gordon Sullivan, Pentagon’un dünyanın her yerinde en özel operasyonları, ABD’nin gizli gücü olan 21. Ordu‘yu kullanarak yaptığını söylüyor. 21. Ordu’nun tamamen sivil giyinen ve gerçek kimlikleri gizli tutulan subaylardan ve her milletten, her meslekten ve her sosyal gruptan oluşan bir hibrit savaş gücü olduğu ifade edilmektedir.
21. Ordu’yu dünyadaki tüm özel harp organizasyonlarından farklı kılan en önemli özelliği ise silahlı operasyonların yanında toplumlara yönelik beyin yıkama faaliyetleri gerçekleştirmesidir.

ABD kamuoyunun en önemli yayın organlarından Newsweek dergisi, “Pentagon’un kurduğu gizli bir ordu olduğunu ve bu ordudaki personel sayısının CIA’nin ‘yer altı’ görevli sayısından 100’lerce kat daha fazla olduğunu” yazdı (Gordon Sullivan, bu rakamın, bağlı hücreleriyle birlikte 5 milyona ulaştığını iddia ediyor). Bu gizli yapı kendi bünyesine 130 özel şirketi dâhil ediyor. Birçok az bilinen gizli hükümet kuruluşları bu programı destekliyor, gizli sözleşmeleri geçersiz kılıyor ve kamuya açıklanmamış operasyonları denetliyor. Şirketler, gizli orduya hizmet etmek için yılda 1milyar dolara yakın para alıyorlar.

5’İNCİ KOL
Uzmanlarca 21. Ordu’nun en süratli ve başarılı olduğu alan ise 5. kol faaliyetleri olduğu belirtiliyor. 5’inci kol faaliyeti;
askeri müdahale ile yenilemeyen bir kitle veya devleti, psikolojik savaş, kara propaganda, espiyonaj(casusluk), sabotaj, kontrespiyonaj(karşı casusluk) ve medya organları yoluyla yenilgiye uğratmak veya yıldırmak üzere yürütülen faaliyetlerin bütünüdür.
SOSYAL MEDYADA MANİPÜLASYON OLUŞTURUYORLAR

Örneğin ‘’Help Turkey’’ kampanyası. Türkiye düşmanları tarafından organize bir şekilde yönetilen, ülkemiz yöneticilerini hedef alan, ülkede panik kargaşa ve iç çatışma ortamı yaratmaya çalışan ve Pentagon tarafından oluşturulan gizli ordu içinde ‘en yeni ve hızlı büyüyen, klavyelerini asla terk etmeyen grup’ Help Turkey kampanyasında Türkiye’yi hedef almış görünüyor. Çevrimiçi sahte kişi hesaplarını kullanan bu birim yanlış bilgiler yayıp sosyal medya üzerinden manipülasyon yaratmak için kampanyalar yürütüyor.

TÜRKİYE PENTAGON’UN GİZLİ 21. ORDU’SUNA KARŞI HANGİ TEDBİRLERİ ALDI?

Türkiye’de devletin üst katlarında sosyal medyadaki yalan terörü ve siyasi kundakçılık olaylarının bir rejim sorunu haline dönüştüğüne yönelik ciddi istihbarat raporları var zannımca. Bu nedenle geç kalınmış olsa dahi sosyal medyanın 5’inci kol faaliyetlerinin itici gücü olmasını engelleyecek idari ve cezai tedbirler alınıyor. Üzerinde durulan en önemli konu da yabancı ülke gizli servis veya güvenlik departmanlarınca örtülü olarak fonlanan internet haber siteleri ve medya kuruluşlarının dezenformatik faaliyetlerin engellenmesine yönelik çalışmalar. Türkiye için hayati önem taşıyan Sosyal Medya Yasası yetkililerce Ekim ayı içinde hayata geçirilecek.

#Türkiye
#Pentagon
#ABD
#AB
#Gordon Sullivan
#Sosyal Medya Yasası
3 yıl önce
Pentagon’un kurduğu gizli ordu Türkiye’yi de hedef aldı mı?
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle