|

18 yaşından küçük ve büyük engelli çocuğu olan aile sosyal konuta başvurabilir mi?

TOKİ Sosyal Konut Projesi'ne başvurular 14 Eylül’de başladı. Proje ilindeki Ziraat Bankası ve Halk Bankası yetkili şubelerinden yapılacak başvurular, 14 Eylül- 31 Ekim arasında olacak. E-Devlet başvuruları ise 28 Ekim'de sona erecek. Arsa ve iş yerleri için 10 Ekim'de başvurular başlayacak ve 7 Kasım'a kadar devam edecek. Sosyal konut projesine engelli vatandaşlar da başvurabilecek. Engelli vatandaşlara ilk etabın yüzde 5'ine denk gelen 12.500 konut kontenjan ayrılıyor. Peki engelli çocuğu olan tokiye başvurabilir mi? 18 yaşından büyük engelli çocuğu olan TOKİ’ye başvurabilir mi, nasıl başvuracak? 18 yaşından küçük engelli çocuğu olan anne baba TOKİ’ye başvurabilir mi, kim adına başvuracak?

16:09 - 15/09/2022 Perşembe
Güncelleme: 16:19 - 15/09/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Engelli çocuğu olan tokiye başvurabilir mi?
Engelli çocuğu olan tokiye başvurabilir mi?

TOKİ ucuz konut başvuruları için beklenen açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan yaptığı açıklamayla 608 bin TL fiyatlı 2+1 konutlara aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olunabileceğini duyurdu. 3+1 konutların fiyatları ise 850 bin TL olurken ödemeleri 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecek. TOKİ sosyal konut projesine başvuruda bulunabilmek için hane halkı gelirinin İstanbul için net 18 bin, diğer şehirlerde ise 16 bin liranın altında olması gerekecek ve hane halkı geliri başvurucunun kendisi, eşi ve velayetleri altındaki 18 yaş altı çocuklarının toplam geliri dikkate alınarak hesaplanacak.

TOKİ konutlarına kimler başvuracak?

Başvurular "şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri", "en az yüzde 40 engelli vatandaşlar", "emekliler", "18-30 yaş arasındaki gençler" ve "diğer alıcı adayları" olmak üzere 5 kategoride kabul edilecek.

Engelliler TOKİ başvurusunu nasıl yapacak?

Engelli vatandaşlar, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış en az yüzde 40 engelli olduğuna dair geçerli sağlık heyet raporuna ait belge ile başvurabilecek. e-Devlet üzerinden başvuranlar kimlik kartı fotokopisi veya belgeyi sözleşme aşamasında ibraz edecek.

  • 18 yaşından küçük engelli çocuğu olan anne veya baba kendi adına "engelli" kategorisinden başvuru yapabilecek.

Engelli TOKİ başvuru şartları neler?

TOKİ'nin 81 ilde yapacağı sosyal konut projesi başvuru şartları ile ilgili detaylar bugün netlik kazandı.

T.C. vatandaşı olması,

Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,

Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama,

İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç),

Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması

Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

#toki
#engelli çocuğu olan toki başvuru şartları
#e devlet
#sosyal konut
2 yıl önce