|

2022 doktor ve hemşire maaşları ne kadar oldu?

Doktor ve hemşirelerin beklediği açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Doktor maaşına ne kadar zam geldi? Hemşire maaşına ne kadar zam geldi? 2022 doktor maaşları ne kadar olacak? 2022 doktor ve hemşire maaşlarına dair ayrıntılı bilgiler haberimizde...

16:04 - 14/03/2022 Pazartesi
Güncelleme: 16:37 - 13/10/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Doktor maaşları ne kadar? Hemşire maaşları ne kadar? 2022 doktor ve hemşire maaşları ne kadar?
Doktor maaşları ne kadar? Hemşire maaşları ne kadar? 2022 doktor ve hemşire maaşları ne kadar?

Doktor ve hemşire maaşları ile ilgili açıklamayı binlerce kişi bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doktor ve hemşirelerin maaşına gelecek zam oranını bugün açıkladı. Doktor maaşına ne kadar zam geldi? Hemşire maaşına ne kadar zam geldi? 2022 doktor maaşları ne kadar olacak? Haberin detayları sizlerle...

DOKTOR VE HEMŞİRE MAAŞ ZAMLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan;
  • "Hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ediyorum. Salgın döneminde sağlık sistemimizin ayakta tutulması için gayret gösteren sağlık çalışanlarımızın tamamına şükranlarımı sunuyorum.
  • İlk müjdemiz, sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar kapsamında... Görevleri başında saldırıya maruz kalan sağlık çalışanları için CMK'da düzenlemeye gidiliyor. Kasten yaralama suçu CMK kapsamında kataloğa dahil ediliyor. Kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının engellenmesi suçuna verilen ceza, sağlık hizmetleri söz konusu olduğunda artırılıyor.
  • İkinci müjde olarak sağlık çalışanlarıyla ilgili bir Mesleki Sorumluluk Kurulu oluşturuyor, önemli bir sorunu daha kökten çözüyoruz. Tüm sağlık mensuplarının mesleklerinin icrası kapsamında yaptıkları muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin tibbi işlem ve uygulamalar nedeniyle ceza soruşturması açılabilmesi bu kurulun iznine bağlı olacaktır. Kurul, kararlarından dolayı, idari ve mali açıdan mesul tutulamayacaktır.
  • Üçüncü müjdemiz, sağlık çalışanlarımızın ücret düzenlemesiyle ilgilidir. Maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarda önemli iyileştirmeler sağlıyoruz. Sağlık personelinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak ayrılıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecektir. Sağlık Bakanlığı döner sermaye dağıtım sistemi, döner sermayeden ödeme yapılmayan hastane yapılmayacak şekilde etkinleştirilecektir. Sağlık personelinin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacaktır.
  • Dördüncü müjdemiz, sağlık çalışanlarının ücretlerinde yaptığımız iyileştirmenin emekliliklere de yansıyacak olmasıdır. Hekimlerimizin bordroya tabi ücretleri, emekli olduktan sonraki maaş kayıplarını da telafi edilecek şekilde düzenlenecektir. Hemşireler başta olmak üzere lisans mezunu sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge kapsamına da alınacağını da tekrar hatırlatmak istiyorum.
  • Beşinci müjdemiz aile hekimlerimizedir... Aile hekimlerimizin temel ücretlerinde artış yapılacaktır. Bu düzenlemelerin ilmiyle, ameliyle, gayretleriyle insanlığa hizmet eden hekimlerimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

2022 doktor maaşı ne kadar oldu?

Doktorlar 2021 yılında 10 bin 126 TL alırken, 2022 yılında yüzde 5'lik zamla 10 bin 632 TL maaş almaya başladı. Yüzde 22.48'lik enflasyon farkı da eklenince bir doktorun 2022 yılı maaşı 13.022 TL'ye çıktı.

2022 Hemşire maaşı ne kadar oldu?

Geçtiğimiz yıl bir hemşire en düşük 5 bin 237 TL maaş alıyordu. Yeni yılda buna yüzde 5'lik zam eklenince bu rakam 5 bin 498 TL'ye çıktı. Yüzde 22.48'lik enflasyon farkı da eklenince 2022 yılında en düşük hemşire maaşı 6 bin 733 TL'ye yükseldi.

#3600 ek göstege
#Doktor
#Hemşire
#Zam
2 yıl önce