|

AK Parti milletvekili adayları kimler? İşte 24 Haziran AK Parti milletvekili aday listesi

AK Parti milletvekili adayları listesi açıklandı. Başbakan Binali Yıldırım İzmir'deb aday olurken BBP Başkanı Mustafa Destici Ankara'dan aday oldu. AK Parti milletvekili aday listesini YSK'ye sundu. AK Parti'de 26. Dönem'de milletvekili olan 167 kişi yeniden milletvekili adayı gösterildi. AK Parti'de engelli aday sayısı ise 8 oldu. İşte tüm listesi...

Yeni Şafak
08:17 - 22/05/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 09:32 - 22/05/2018 الثلاثاء
AA
AK Parti milletvekili adayları listesi haberimizde.
AK Parti milletvekili adayları listesi haberimizde.

Siyasette kadınlara büyük önem veren AK Parti'de 126 kadın milletvekili adayı da listede kendisine yer buldu. En genç milletvekili adayı, Kocaeli'den 11'inci sırada aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu. AK Parti'nin mevcut 167 milletvekili, 24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Seçimi'nde yeniden aday gösterildi. AK Parti'nin 27. Dönem milletvekili aday listesinin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edilmesinin ardından adaylara ilişkin detaylar da belli oldu.

Partide, 26. Dönem'de milletvekili olan 167 kişi yeniden aday gösterildi. Siyasette kadınların yer almasına önem veren AK Parti'de 126 kadın milletvekili adayı listede kendisine yer bulurken, 474 erkek adaya listelerde yer verildi. AK Parti'nin 27. Dönem milletvekili aday listesinde 25 yaş altı aday sayısı 57, engelli aday sayısı ise 8 oldu. Kocaeli'den 11'inci sırada aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram en genç , Mardin 4.sıradan aday gösterilen Ahmet Munip Yıldızoğlu ise en yaşlı milletvekili adayı olarak listede kendine yer buldu. Yaş ortalamasının 44 olduğu listedeki adayların 466'sının evli olduğu öğrenildi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINA KAÇ BAŞVURU YAPILDI?

4 Haziran'daki seçimler öncesinde milletvekilliği aday adaylığı başvurularında en yoğun ilgiyi AK Parti görüyor. 2 Mayıs saat 16 itibariyle AK Parti'ye aday adalığı başvurusunda bulunanların sayısının 7 bin 220 olduğu açıklandı. Bu rakam 2015 seçimleri öncesi 6 bin 223'tü ve bu o dönem için bir rekordu.



AK PARTİ'DE ÖNEMLİ İSİMLERİN SIRALAMALARI

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir 1. bölge, 1. sıradan aday oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak İstanbul 1. bölge 1. sıradan aday gösterildi

Tuğrul Türkeş, Ankara 1. bölge 1. sıradan aday

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya 1. sıradan aday

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Ankara 2. bölge 1. sıradan aday

Mustafa Şentop Tekirdağ 1. sıradan aday

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar 1. sıra

Mehdi Eker, Diyarbakır 1. sıradan aday

Nabi Avcı Eskişehir 1. sıradan aday

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul 2. bölge 1. sıra

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Bursa 1. bölge 1. sıra

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Erzurum 1. sıra

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Gaziantep 1. sıra

Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş İstanbul 3. bölge 1. sıra

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal Kahramanmaraş 1. sıra

BAŞBAKAN YILDIRIM İZMİR'DEN ADAY

AK Parti İzmir’in milletvekili adayları netleşti. Başbakan Binali Yıldırım, 1. bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldu. Listenin sürpriz ismi ise eski milli futbolcu AK Parti 2. bölge 2. sırada gösterilen Fehmi Alpay Özalan oldu.24 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi AK Parti’nin milletvekili aday listesi belli oldu. Geçen dönem de İzmir’den milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım, bu seçimde de 1. bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldu. İzmir listesinde, Nükhet Hotar, Kerem Ali Sürekli, Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan ve İbrahim Turhan bu kez yer almadı. Mevcut milletvekillerinden Hamza Dağ 2. bölge 1. sıradan aday gösterilirken, Mahmut Atilla Kaya da 1. bölge 2. sıradan milletvekili adayı oldu. Listenin sürpriz ismi ise eski milli futbolcu AK Parti 2. bölge 2. sırada gösterilen Fehmi Alpay Özalan oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi eski AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan 1. bölge 5. sıradan, AK Parti Konak eski İlçe Başkanı Temel Yıldırım 1. bölge 7. sıradan, AK Parti eski İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin 1. bölge 9. sıradan ve AK Parti eski İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel 2. bölge 7. sıradan aday gösterildi. Aday adayı olan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ise listede yer bulamadı.AK Parti İzmir listesi 1. ve 2. bölge olmak üzere şu şekilde sıralandı:

İzmir 1. bölge; Binali Yıldırım, Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle, Bilal Doğan, Emre Cemil Ayvalı, Temel Yıldırım, Ahmet Gürhan, Gözde Keskin, Fatih Reha Yavuzer Kam, Koray Battal, Muhabbet Güneri, Ahmet Uğur Baran ve Halil Cüneyt Açıl.İzmir 2. bölge; Hamza Dağ, Fehmi Alpay Özalan, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, Melek Eroğlu, Necip Fazıl Kurt, Adil Yüksel, Erdem Öksüz, Gerçek Tekin, Musa Çevik, Saliha Bozkurt, Ahmet Numan Arıcı, Fatma Nur Gündüzpolat ve Ender Doğan.


AK Parti’de en genç aday Elif Nur Bayram

AK Parti’de 24 haziran seçimlerinde en genç aday Kocaeli 11. sıra adayı Elif Nur Bayram oldu.AK Parti’de toplam kadın aday sayısı 126, toplam erkek aday sayısı 474 oldu. Adayların yaş ortalaması 44 olurken, 25 yaş altı aday sayısı 57 oldu. En genç aday 18 yaşındaki Kocaeli 11. sıra adayı Elif Nur Bayram oldu. En yaşlı aday ise 70 yaşındaki Mardin 4. sıra adayı Ahmet Munip Yıldızoğlu oldu. 26. dönemde milletvekili olup aday olarak seçilenlerin sayısı 167 olurken, engelli aday sayısı 8, evli aday sayısı 466 oldu.

İbrahim Tatlıses aday olamadı

AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yapan İbrahim Tatlıses ve Tanju Çolak listeye giremedi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ ADAY LİSTESİ







Bakan Eroğlu yeni 1. sıra milletvekili adayı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi.24 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi bugün partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettiler. Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilen listeler arasında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar 1. sıra milletvekili adayı gösterildi. Kabinenin en uzun bakanı olarak bilenen Bakan Eroğlu’nun Afyonkarahisar’dan 1. sırada aday gösterilmesi memleketinde sevinçle karşılandı.


#AK Parti
#aday listesi
#milletvekili adayı
٪d سنوات قبل
default-profile-img