|

Akıllı telefonlar için Pokemon GO APK indir! Tek tıkla Pokemon GO APK!

Akıllı telefonlar için Pokemon GO APK indirmek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Son zamanların efsane oyunları arasına giren ve 7’den 70’e herkesin ilgisini çeken Pokemon GO, APK indirilerek oynanıyor. Türkiye’de henüz resmi olarak hizmete açılmamasına rağmen milyonlarca kişi şimdiden cihazlarına Pokemon GO APK indirdi. Sizler de akıllı telefonlar için Pokemon GO APK indirmek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
11:57 - 15/07/2016 Cuma
Güncelleme: 12:21 - 15/07/2016 Cuma
Diğer

Akıllı telefonlar için Pokemon GO APK indirebilir ve oyuna sizler de katılabilirsiniz. Sanal oyunun gerçeklikle buluştuğu oyun Pokemon GO, herkes tarafından ilgi görüyor. Tüm ülkede binlerce oyuncusu olan Pokemon GO için uzmanlardan da uyarılar geliyor. Sizler de akıllı telefonlarınızda denemek için Pokemon GO APK indirmek veya uzmanlardan gelen uyarıları okumak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.



APK indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.





Psikiyatri Uzmanı Dr. Asil Budaklı; teknolojinin gelişmesiyle birlikte oyunlardaki “arttırılmış gerçeklik" etkisine dikkat çekti ve “bu tür oyunlar kişinin konumunu ve gerçek çevreyi de kullanarak kişiyi daha çabuk etkisi altına alıyor" dedi.



Tarih boyunca elimizde hep bir oyuncak vardı. Önce el yapımı basit oyuncaklarla çocukluğumuzu geçirdik ardından sanayileşmeyle birlikte oyuncaklarda değişti, barbie- sindy bebeklerimizi ellerimizden düşürmez olduk. 90'lı yıllarla birlikte bu kez hayatımıza teknolojik oyuncaklar girmeye başladı. Hatırlamayanınız yoktur tetrislerde küçük küpleri, şekilleri birbirine uydurmaya çalıştık, rekor üstüne rekor kırmak en büyük zevkimiz oldu. Bir dönem sanal bebekler yanımızdan ayrılmadı, küçük canavarlarımızı yedirdik, içirdik, büyüttük.



Uzm. Dr. Asil Budaklı, “Buraya kadar oyunların bağımlılık yönü vardı evet ama masumdular. Oyunlar yaşatmak üzerineydi çünkü. Atari salonlarının yaygınlaşmasıyla bu kez oyunların masumiyetleri de kayboldu. Dövüş ve savaş oyunları kendilerine geniş yer buldu çocuk beyinlerinde“ dedi. Budaklı'ya göre oyun bağımlılığında bir dönüm noktası 2000'li yıllarla birlikte başladı. Bilgisayar ve internetin yaygınlaşması online oyunları da beraberinde getirdi. Bir dönem sokaklarda arkadaşlarıyla oynayan çocuklar önce atari salonlarında sanal karakterleri dövüştürdü ya da yarıştırdı, daha sonra da evinden çıkması bile gerekmiyordu oyun için. Odasında bilgisayarın başından kalkmamaya başladı.



Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla oyun alışkanlığı da değişti. Bu kez odadan çıkmayı başardık ama telefonlara bakmaktan kafamızı kaldıramaz olduk. Telefonlara yüklenen uygulamalarla oyunlar parmak uçlarımızdaydı artık. Psikiyatri Uzmanı Dr. Budaklı, tüm bu süreçlerin kişilikleri doğrudan etkilediğini belirtti, “kişilikteki gizlenmiş karşıdakiyle savaşma, rekabet etme, savaşma, onu yenme, öldürme ya da oyunda “level" atlama hazzı ve bu hazzı tekrarlama isteği baskın şekilde ortaya çıkıyor. Oyunların kolayca tekrarlanması oyun başında geçirilen süreyi artırıyor. Online oyunlarla birlikte insanlar yenme ve rekabet etme hazzını yaşayabilmek için para harcamayı göze alıyor. “Ben daha fazla yenmeliyim, ben daha fazla savaşmalıyım, benim takımım en iyi olmalı, benim şehrim en güzel olmalı, daha fazla can kazanmalıyım, bonuslarımı artırmalıyım" şeklindeki düşünme davranışıyla birlikte de oyun bağımlısı günlük yaşamdan kopmaya başlıyor. Böylece oyun bağımlısı kişilerde ailevi, sosyal ve mesleki konularda sorunlar beraberinde geliyor" dedi.



UYKU SORUNLARI OLAN KİŞİLER

Son 15 yılda oyun bağımlıları evde, bir odada yalnız bilgisayar başında zaman geçiren uyku sorunları yaşayan, okul, iş yaşamını aksatan kişiler olarak tanımlandı. Uzm. Dr. Budaklı; “bizim en çok şikayet ettiğimiz konu oyun bağımlılarının saatlerini masa başında geçirdikleri, bu nedenle hareketsizlikle birlikte obezite gibi birçok fiziksel rahatsızlığında beraberinde ortaya çıkmasıydı. Ancak son dönemlerde ortaya çıkan arttırılmış gerçeklik oyunlarıyla birlikte artık kullanıcılar dışarıdayken de oynayabiliyor. Oyunlar akıllı telefonların harita ve konum belirleyicileri (GPS) aracılığıyla dış mekânlara taşındı" dedi. Google Haritalar aracılığıyla akıllı cihazların GPS'ini ve kamerasını kullanarak Pokemonları gerçek hayata entegre eden “Pokemon Go" oyunu, oyuncuları dış mekânda gezerek Pokemonların en çok yaşadığı alanlara gitmeye itiyor. Oyuncular telefonla gezerek ve pokemonları toplayarak oyundaki seviyelerini yükseltiyorlar.



Psikiyatri Uzmanı Budaklı; “Bu açıdan “Pokemon Go" oyuncuyu dış mekâna yönlendiren yapısıyla olumlu algılandı. Burada olumlu algılanan kısmı Pokemon Go'nun daha az oyun bağımlısı yapması değil; oynamak için dış mekana çıkılması, yürünmesi gerektiği ve sosyalleşmeye katkıda bulunduğunun düşünülmesi. Ancak bu oyunda da savaşma, rekabet etme, karşıdakini ezme ve bunlar sırasında haz duyma , tekrar haz peşinde koşma davranış döngüsünün bulunduğunu kısa süre içerisinde değerlendirme imkanımız oldu" dedi.



Online oyunların kişiyi eve kapattığı, hareketsizliğe neden olduğu sorunu şimdilik “tarih oldu" gibi gözükse de oyun insanları bir başka çılgınlığa da sürüklemeye başladı. O da sadece daha fazla Pokemon yakalamak, karakter toplamak için çocukların, gençlerin kendilerini bilmeden tehlikeye atması. Şimdilik Türkiye'de böyle bir problem ortaya çıkmadı ancak Amerika'da ve Avrupa'da yaşları 10 ile 20 arasında değişen birçok çocuk oyun oynadığı sırada dikkatsizliğin kurbanı oldu. Kimi Pokemon yakalarken kendisine zarar verdi, kimi ise hayatını kaybetti.



http://nypost.com/2016/07/09/pokemon-go-is-afflicting-players-with-real-world-injuries/http://knowledgeglue.com/3-children-killed-while-playing-pokemon-go/http://www.snopes.com/15-year-old-killed-trespassing-while-playing-pokemon-go/



Ya da pokemon karakterini sildi diye kardeşini öldüren bile oldu. Florida'da da yaşayan 15 yaşındaki genç 13 yaşındaki kardeşini öldürdü.


http://www.cartelpress.com/pokemon-go-teen-kills-younger-brother-thought-deleted-pokemon/



Pokemon Go oynarken karakter yakalamak için kilometrelerce yol katedenler için ise hackerlar çoktan devreye girdi bile. Oyunun kullanılmaya başladığı hafta konum değiştiricilerle karakterin yanına gitmeden oraya gitmiş gibi göstermek de artık mümkün. Uzm. Dr. Budaklı; “Konum değiştiriciler ile oyunun daha hızlı oynanması, diğer oyun bağımlılıklarında olduğu gibi, kişiyi tekrar sosyal yaşamdan uzaklaşma, iş hayatında oyun oynayarak işlevselliğinin azalma riskiyle karşı karşıya bırakacaktır. Şuan için oyunu oynayan yaş gruplarına bakıldığında yaz tatili devam eden okul, üniversite öğrencileri başı çekmektedir. Önerimiz eğitim yılı başlamadan oyun kullanımını sınırlamak, günün belirli saatlerini belirleyip bunun dışına çıkmamayı alışkanlık haline getirmek iyi olacaktır" dedi.




Okullar için 'Pokemon Go' uyarısı


Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Recep Çakır, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan sonra şimdi de Avrupa'da yayılan artırılmış gerçeklik oyunu 'Pokemon GO' çılgınlığının Türkiye'de okulların açıldığında ciddi bir sorun olacağı uyarısında bulundu.


17 milyonun üzerinde öğrencinin bulunduğu Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında dağıtımını sürdürdüğü tablet bilgisayarlar ile öğrencilerin derslerde, teneffüslerde ve okul çıkışı 'Pokemon GO' adlı oyuna girmeleri sonucu kazaların olabileceğini belirten Doç. Dr. Recep Çakır, “Yaz aylarında çocuklar, gençler belki vakit geçirmek için, eğlenmek için bu oyunu oynuyorlar ama okulların açıldığı zamanda bu durum çok ciddi bir sorun teşkil edebilir. Akıllı telefonlar belki okul zamanında okullara gelmeyebilir ama tablet bilgisayarlarda bu oyunlar indirilebilir, bu oyunlar kullanılabilirse okul zamanında artık hem öğretmenler, öğrenciler derslerde Pokemon avlayarak vakitlerini geçirebilirler. Bu da çok ciddi bir problem teşkil eder diye düşünmekteyim" dedi.


Amasya Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü'nde de derslere giren Doç. Dr. Çakır, yaptıkları bir araştırmada Türkiye'deki lise 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin yüzde 80'inin bilgisayar oyunu oynadıklarına değinerek, “ 'Niye bilgisayar oyunu oynuyorsunuz?' diye sorduğumuzda çoğu bize 'vakit geçirmek için. Canım çok sıkılıyor. Arkadaşlarıma kendimi ispat etmek için' yanıtını aldık. Bu 'Pokemon Go' oyununda da çocuklar aynı şekilde vakit geçirmek için, arkadaşlarına kendini ispat etmek için bu oyunu oynuyorlar" diye konuştu.


Okullarda dağıtılan tablet bilgisayarlarda bakanlığın izin vermediği sitelerden, izin vermediği sayfalara giriş yapılamadığını ancak çocukların farklı yöntemlerle 'Pokemon Go' tarzı bilgisayar oyunlarını oynayabileceklerini vurgulayan Çakır, “Dolayısıyla da bunun nasıl önüne geçilebilir konusunda gerçekten benim ciddi endişem var açıkçası. Çocuklara 'sen bunu oynama'. 'Yasak' dediğin sürece bu daha fazla dikkat çekecek. Ne yapmak lazım? Burada aslında üniversitelere büyük işler düşüyor. Bu bilgisayar oyunları, bu tarz oyunlar eğitim sisteminde nasıl kullanılabilir bunu araştırmak lazım" şeklinde konuştu.




Pokemon GO'da virüs tehlikesi!


Kısa sürede milyonlara ulaşan, son günlerin yeni trendi Pokemon GO oyununda virüs tehlikesi ortaya çıktı. Bildiğimiz üzere Pokemon GO geçtiğimiz günlerde, sınırlı sayıda ülke için piyasaya sürüldü. Bu ülkeler arasında şimdilik Avustralya, Kanada, Almanya, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, Rusya, İspanya ve İngiltere bulunuyor.



Lakin söz konusu oyun kısa bir sürede tüm dünyayı kasıp kavurmaya başladı. Henüz resmi olarak uygulama marketlerinde yer almayan ülkelerde ise kullanıcılar illegal yollardan oyunu oynamaya başladı. Android için Apk dosyası ile kurulum yapılıyor. iOS için ise Hipstrore'dan indirilebiliyor.



İşte bu illegal yollardan yüklenen Pokemon GO'larda virüs tehlikesi olduğu ortaya çıktı. Proofpoint isimli bir güvenlik şirketi çalışanları, Apk dosyasının içinde DroidJack kod adlı virüs tespit etti. Oyunun kurulum dosyasının içine gizlenen bu trojan virüsü ile art niyetli kişiler akıllı telefonunuza kolaylıkla erişebiliyor. Ayrıca virüs öyle tasarlanmış ki, antivirüs programları tarafından da kolaylıkla tespit edilemiyor.



Öte yandan iOS için de ayrı bir tehlike bulunuyor. iPhone'lar için oyunun Hipstore'dan indirilebileceğini belirtmiştik. İndirdiğimiz oyun için Google hesabımızdan giriş yapıyoruz. Söz konusu oyun Google hesabımızda tam erişim istiyor. Böylece mailler ve kişi listesi erişime açık hale geliyor. Eğer siz de iOS işletim sistemli cihazınıza Pokemon GO yüklediyseniz, en kısa sürede kaldırmanızda fayda var.





İşte tüm bu nedenlerden ötürü Pokemon GO, Google Play ve AppStore Türkiye marketlerine girmeden indirmemek daha doğru olacaktır.



Diğer taraftan söz konusu oyunun neden olduğu olaylar silsilesi de bitmiyor. ABD'de Pokemon Go oyuncularının sıkça gittikleri yerleri belirleyen silahlı 4 kişi, ıssız noktalara gelenlerin para ve değerli eşyalarını gasp etti. 4 saldırgandan 3'ünün silahlı gasp suçundan tutuklandığı açıklandı.




Akıllı telefonlar için Pokemon GO APK indirmek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Son zamanların efsane oyunları arasına giren ve 7'den 70'e herkesin ilgisini çeken Pokemon GO, APK indirilerek oynanıyor. Türkiye'de henüz resmi olarak hizmete açılmamasına rağmen milyonlarca kişi şimdiden cihazlarına Pokemon GO APK indirdi. Sizler de akıllı telefonlar için Pokemon GO APK indirmek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.



#Pokemon GO APK
#Pokemon GO
#Pokemon GO indir
8 yıl önce