|

Gülsüm anne Rusya'yı ağlattı

Hastanede gördüğü Rus olduğu düşünülen sahipsiz felçli gence sahip çıkıp 4 yıldır tüm bakımlarını üstlenen Gülsüm Kabadayı, Rusya'da katıldığı televizyon programında izleyiclere duygusal anlar yaşattı.

.
00:00 - 24/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 22:49 - 23/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Gülsüm anne Rusya'yı ağlattı
Gülsüm anne Rusya'yı ağlattı

Antalya'da 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan gence, 'Umut' adını vererek 4 yıldır bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, Rusya'da bir televizyon kanalındaki programa konuk oldu. Antalya'nın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008'de bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan genç, 60 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazandı. Felç olan gence aynı hastanede bir yakınının tedavisi için bulunan Gülsüm Kabadayı, gönüllü olarak bakmaya başladı.

YILIN ANNESİ SEÇİLMİŞTİ

Daha sonra evine götürdüğü hasta gence gönüllü annelik yapan Kabadayı, 4 yıldan bu yana 'Umut' ismini verdiği gence kendi çocuğu gibi baktı. Yatağa bağımlı yaşayan gencin bütün ihtiyaçlarını karşılayan, hastaneye götürüp getirerek fizik tedavi hareketleri yaptıran Kabadayı, Antalya'da 'yılın annesi' seçildi. Kabadayı'nın 'Umut' hikayesi, fiziği benzediği için Rus uyruklu olduğu düşünülmesinden dolayı Rusya televizyon kanalına konu oldu. Kabadayı, Rusya'da giderek programa katıldı ve yaşadıklarını anlattı. Programa katıldıktan sonra Antalya'daki evine dönerek Umut'a bakmaya devam eden Gülsüm Kabadayı, yaptığı açıklamada, kazanın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen gencin ailesinin hala bulunamadığını söyledi.

Kabadayı, 'Mustafa Öz' ismiyle kimlik çıkartılan Umut'un Rus olabileceğini tahmin ettiğini belirterek, 'Rusya'dan bir televizyon kanalı yılbaşından önce Antalya'ya gelerek belgesel çektiler. Ardından beni Rusya'ya davet ettiler. Orada bir televizyon programına konuk oldum. Stüdyoya girer girmez herkes beni ayakta alkışladı. Ben de hikayemi anlattım. İnsanlar çok duygulandı. Dakikalarca ağladılar. Program sunucusu bana Umut'un ailesini bulacaklarına yönelik söz verdi. Umarım Umut'un ailesini bulur' dedi.

O BANA EMANET

Kabadayı, şöyle devam etti: 'Türk annesinin merhamet ve şefkatini dünyaya gösterdik. Çok mutluyum. Umut'un annesi bulunsa bile tamamen iyileşinceye kadar kimseye vermem. Çünkü O, bana emanet. İlk karşılaştığımızda çok zayıftı. Adeta ölümü bekliyordu. Şimdi kilo aldı. Ayaklarını artık hissedebiliyor. Fizik tedaviye karşılık verdi. Ben Umut'un iyileşeceğine eminim. O zaman Umut'u gerçek ailesine teslim edeceğim.'

'Anne yaklaş' der gibiydi

Ünlü Rus gazeteci Andrey Malahov, yayını sunarken Gülsüm'ün 4 yıl önce tesadüfen hastanede gördüğü kimsesiz Rus çocuğuna sahip çıktığını ve sonra da evine alıp getirdiğini belirtti. Gülsüm, 'Bir kader yazısı. İlk kez onun gözlerine bakarken sanki anne anne bana yaklaş diyordu!' dedi. Gülsüm felçli çocuğunun iyileşmesi için ona masaj yaptığı da ekranlara geldi. Kristina Altındaş isimli bir Rus kız da, 'Ben ona Rusça isimler söyledim ve baktım gözlerinden yaş geldi.' dedi. Birinci Kanal muhabiri de Umut'a yaklaşarak, 'Amacımız senin Rusya'daki yakınlarını bulmak' deyince felçli çocuk muhabirin elini sıkmaya başladı. Durumu gören Gülsüm, 'Bu güvenin işaretidir' dedi.

Tüm aile seferber

Program için çekilen belgeseli anlatan sunucu Andrey Malahov, Gülsüm'ün 3 erkek çocuğunun da yeni kardeşleri Umut'a kardeşlik yaptığını ve yardım ettiğini belirtti. İmam Hatip okulunda eğitim alan Mehmet Umut'un iyileşmesi için Allah'a bol bol dua ettiğini ve Kuran-ı Kerim okuduğunu anlattı. Filmde Türk ailenin Rus çocuğu için fedakarlık yapması ve bol bol beslemesi programdaki Rus katılımcıları çok duygulandırdı. Gülsüm'ün küçük oğlu Alihan, Umut'un yatağını temizlerken, büyük oğlu Tunahan yeni Rus kardeşinin yüzünü tıraş etti. Gülsüm'ün daha önce boşandığı eşi Zekeriya'nın da oğlu olarak gördüğü Umut'u her gün ziyaret ederek kendisine masaj yaptığı ekranlara geldi. Zekeriya, 'Ben öksüz büyüdüm' diyerek ağlayınca katılımcıları ağlattı.

Milletvekili gözyaşlarına boğuldu

Rus parlamentosu alt kanadı Duma milletvekili Roman Hodyakov canlı yayında Gülsüm annenin elini öptü. Ünlü Rus siyasi uzman, eski milletvekili Sergey Markov da, 'Çok duygusal, etkileyici!.. Allah da bize böyle örnek...' derken gözleri dolarak sözlerini tamamlayamadı. Yönetmen Svetlana Vragova ise, 'İnanın Gülsüm'ün karşısında diz çökmek istiyorum' ifadeleri ile şükranlarını iletti. Sunucu Malahov ise, 'Sizin yaptıklarınızla, davranışlarınızla bir çok siyasi ve diplomatların yapamadığını yaptınız. Bu da Türkiye ve Rusya arasındaki dostluğu kanıtladı' dedi.


11 yıl önce