|

İstanbul'da müzikli günler başladı

35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, Topkapı Sarayı avlusundaki Aya İrini Müzesi'nde görkemli törenle başladı. 30 Haziran'a kadar sürecek etkinlikte, bini aşkın sanatçı 23 konserde sahne alacak

Ömer Çakkal
00:00 - 4/06/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:16 - 4/06/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
İstanbul'da müzikli günler başladı
İstanbul'da müzikli günler başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, Topkapı Sarayı avlusundaki Aya İrini Müzesi'nde törenle başladı. Festivalin önceki akşam gerçekleştirilen açılış töreninde, İKSV'nin ve festivalin 35. yılı dolayısıyla hazırlanan “İKSV 35.Yıl” filminin gösterimi gerçekleştirildi. Daha sonra İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın resmi sponsorları ile festivale katkıda bulunan kuruluşlara teşekkür plaketi sunuldu.


45 BİN SANATÇI İSTANBUL'DA

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı, törende yaptığı konuşmada İKSV'nin, film, bienal, tiyatro, caz ve çocuklar için minifest şenlikleri ile İstanbul'un sanat hayatına büyük katkıda bulunduğunu kaydetti. Eczacıbaşı, 1973'ten bu yana İstanbul festivallerine 107 ülkeden toplam 45 bin 435 sanatçının katıldığını bildirdi. Festival sponsoru Borusan Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık da, etkinliğin gerçek bir dünya festivali kimliği kazanmayı başardığını kaydetti. Festivalde bu yıl, 9 senfoni ve oda orkestrası, 9 oda müziği, 2 resital, 2 koro, 1 klasik Osmanlı müziği ve 1 klasik dışı konser olmak üzere toplam 23 etkinlik yer alıyor.

17 yıl önce