|

Kar geçit vermiyor

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava, hayatı olumsuz etkiliyor. Bolu geçidi çift yönlü trafiğe kapanırken, 936 köye ulaşılamıyor. İşte yurttan kar manzaralar...

İsmail Zelvi
00:00 - 27/12/2006 Çarşamba
Güncelleme: 21:58 - 26/12/2006 Salı
Yeni Şafak
Kar geçit vermiyor
Kar geçit vermiyor

Yurtta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Yurt genelinde 936 köy yolu ulaşıma kapandı. Ankara-Bolu yolu ulaşıma kapandı. Uludağ, Kocaeli Kartaltepe, Bolu Kartalkaya ve Erzurum Palandöken kayak merkezlerinde ise turizmciler karı sevinçle karşıladı.

RİZE: Kar yağışı nedeniyle Kalkandere, İkizdere, Güneysu ve Çamlıhemşin ilçelerindeki okullar tatil edildi.

ŞANLIURFA: Kar ve sisin etkili olduğu Şanlıurfa-Gaziantep kara yolu uzun süre trafiğe kapandı.

GAZİANTEP: Kar yağışı, kent merkezindeki ulaşımda aksamalara neden oldu. Kahramanmaraş ve Adıyaman'a da mevsimin ilk karı yağdı.

DİYARBAKIR: Diyarbakır-Mardin, Diyarbakır-Bingöl ve Silvan-Batman karayolu ulaşıma kapandı. THY ile özel şirketlere ait uçakların İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'ya toplam 11 seferi iptal edildi.

BOLU'DA HAYAT FELÇ

BOLU-SAKARYA: Bolu'da kar yağışı ve fırtına nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı toplam 200 köy yolu ulaşıma kapandı. Düzce ve Bolu'da zincirsiz araçların yolda kalması sonucu Kaynaşlı-Bolu Dağı çıkışı trafiğe kapandı. 3 kilometreye yakın araç kuyruğu oluştu. D-100 karayolu, Bolu kesimi, ağır ve uzun araçların yolda kalması nedeniyle kapandı. Kilometrelerce uzunlukta araç kuyrukları oluştu. Sakarya'da ise toplam 23 köy yolu ulaşıma kapandı.

TRABZON-RİZE: Doğu Karadeniz'de Artvin'de 61, Trabzon'da 165, Rize'de 151, Gümüşhane'de 4 ve Bayburt'ta 3 olmak üzere toplam 384 köy ile ulaşım sağlanamıyor. Öte yandan Mardin ve Iğdır'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.


İSTANBUL'da beyaz alarm

Kar yağışının etkisi altına giren İstanbul'da alarm verildi. Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde yapılan kış zirvesinde kötü hava koşulları ile mücadele çalışmaları gözden geçirildi, ekiplerin acil durum müdahale planlamaları yapıldı. Buna göre AKOM Başkanlığı'ndaki belediye ekipleri 24 saat aralıksız karla mücadele çalışması yürütecek. Kazalar ve trafikte kalan araçları çekmek için 69 noktada vinçler ve çekiciler konuşlandırılacak. Belediye ekipleri, 2 bin 521 ana arter ve caddede, 4 bin 613 kilometre yolda karla mücadele çalışması yapacak.




17 yıl önce