Almanya'da 1 yılda 35 camiye saldırı gerçekleştirildi

Almanya’da bu yıl saldırıya uğrayan cami sayısı 35’i buldu. Bayrak yakma, domuz kafası bırakma, tehdit sloganları gibi yöntemler kullanan saldırganlar, daha önceki olaylarda olduğu gibi hiçbir ceza almadı.

Yasemi Asan Yeni Şafak
Avrupa’daki İslam düşmanlarının hedefinde yine camiler var.

Avrupa’daki İslam düşmanlarının hedefinde yine camiler var. Bu yıl içinde sadece Almanya’da saldırıya uğrayan cami sayısı 35’i buldu. Önceki olaylarda olduğu gibi saldırganlar hiçbir ceza almadı. 5,6 milyon Müslüman’ın yaşadığı Almanya’da aşırı sağcılar terör estirmeye devam ediyor. Saldırılarda bayrak yakma, domuz kafası bırakma, asılsız bomba ihbarları ve tehdit mektupları başvurulan yöntemler arasında. Onlarca saldırının biri bile aydınlatılamazken saldırganlar cezasız kalıyor.

SALDIRIYA UĞRAYAN CAMİLERDEN BAZILARI:

1 Ocak’ta Sontheim’de bulunan Fatih Camisi’nin camları kırıldı. Aynı cami Aralık 2020’de de saldırıya maruz kaldı. Şubat’ta Frankfurt’taki Ehl-i Beyt Camii, birden fazla saldırıya uğradı. Caminin giriş kapısına gamalı haç çizildi. 27 Ocak’ta ise kundaklandı. 3 Mart’ta kapısına gamalı haç çizildi. 3 Nisan’da Hildesheim’daki DİTİB Selimiye Camisi’nin camları kırıldı. Ramazan Bayramı’nın ikinci günü olan 14 Mayıs’ta Duisburg’daki DİTİB Muradiye Camisi’ne hakaret içerikli mektup gönderildi. Cami, 20 Aralık 2020’de de benzer bir mektup almıştı. 4 Haziran’da Wuppertal’da bir cami saldırıya uğradı. 9 Temmuz’da Birbach’taki Aksa Camisi’ne hakaret içeren mektup gönderildi. 28 Eylül’de bir saldırgan Kelsterbach’taki IGMG Camisi’ne yatsı namazı sırasında şişe attı. 19 Kasım’da Köln DİTİB Merkez Camisi’ne kundaklama girişiminde bulunuldu.

Almanya'da camiye iğrenç saldırı: Domuz başı astı

Almanya'da ırkçı gruplar yine sahnede: Aynı camiye ikinci kez saldırı düzenlendi
Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletindeki Sontheim beldesinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Fatih Camisi'ne yeni yılın ilk günü düzenlenen saldırıda, camide maddi hasar oluştu. Sabah erken saatlerde düzenlenen saldırıda, caminin önünde bulunan ahşap oturma bankı ile caminin camı kırıldı. Öte yandan, 18 Aralık'ta da saldırıya uğrayan caminin duvarına haç çizilmiş ve tabelası boyanmıştı.