Almanya'nın Dortmund şehrinde Borussia Dortmund-Monaco maçı öncesinde 3 ayrı bölgede patlama meydana geldi. Olay dün akşam Borussia Dortmund stadyumuna 10 kilometre uzaklıkta yaşandı. Borussia Dortmund futbol takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finali ilk maçında kendi sahasında Fransa’nın AS Monaco takımı ile oynayacağı maç için stada giderken otobüsünün geçiş güzergahında patlama yaşandı. Patlamada, otobüsün camlarının kırılması sonucunda Dortmundlu İspanyol savunma oyuncusu Marc Bartra yaralandı. Olayın ardından maçın oynanacağı stad boşaltıldı.
3 BÖLGEDE PATLAMA
Alman emniyeti, takım otobüsüne yakın 3 bölgede patlama meydana geldiğini kaydetti. Olayın terör bağlantısı araştırılıyor. UEFA ve Borussia Dortmund Kulübünün yapılan açıklamada, karşılaşmanın bugüne ertelendiği belirtildi. İki takım arasındaki mücadele, TSİ 19.45’te başlayacak. Monaco taraftarı için bir paylaşım yapan Alman ekibi, “Sabır ve anlayışınız, ayrıca ‘Dortmund Dortmund’ tezahüratlarınız için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
ŞOKTAYIZ
Borussia Dortmund’un üst yöneticisi (CEO) Hans-Joachim Watzke konuyla ilgili açıklama yaptı. Patlamalardan dolayı şoke olduklarını söyleyen Watzke, “Takımın kaldığı otelin hemen çıkışında takım otobüsüne yönelik bombalı saldırıda bulunuldu. Takım, otobüs ile otelden caddeye doğru çıktığı sırada 3 patlama meydana geldi” dedi. İspanya’nın Barcelona Kulübü, internet sitesinden, eski futbolcusu Bartra ve Borussia Dortmundlu taraftarlara “geçmiş olsun” mesajı yayımladı.
EMRE MOR’UN SAĞLIK DURUMU İYİ
Emre Mor’un menajeri Muzzi Özcan konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Özcan, “Emre Mor şu anda güvende ve iyi” dedi.