Avrupa Birliği: “Taliban’la iletişim kuracağız”

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Afganistan’da yeni hükümet kuracak olan Taliban’la iletişim kuracaklarını söyledi.

Haber Merkezi İHA
Arşiv


Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Birliği’nin sınırlı koşullarla Taliban’la iletişim kuracağını ifade ederek, “Bu, Taliban’ı tanıyacağımız anlamına gelmiyor" dedi.

Borrell, "Afganistan nüfusunu desteklemek için Afganistan’da yeni hükümetle iletişimde olmalıyız. Ancak bu ‘tanıma’ anlamına gelmiyor. Bu, operasyonel iletişim” açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak sordu Taliban Disiplin Komutanı Rahimullah cevapladı: Taliban askerleri cezalandırılıyor mu?
Yeni Şafak editörü Taha Hüseyin Karagöz, Taliban Disiplin Komutanı Müftü Rahimullah ile röportaj yaptı. Kurdukları şikayet ve cezalandırma komisyonunun işleyişi hakkında bilgi veren Rahimullah, Karagöz'ün 'Taliban içinde cezalandırma nasıl işliyor?', 'Taliban askerleri yargılanıyor mu?' 'Sivil halkın hakları gözetiliyor mu?' sorularını tek tek yanıtladı.

Taliban askerleri Yeni Şafak takipçilerinin sorularını yanıtladı
Afganistan'da yaşanan son gelişmeleri yerinde takip eden Yeni Şafak editörü Taha Hüseyin Karagöz, Kabil Havalimanı'ndaki Taliban askerlerine Instagram canlı yayınında Türk kullanıcılarının merak ettiği soruları yöneltti. “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyor mu?” sorusu yöneltilen asker, “Bir Müslüman olarak çok seviyoruz” cevabını verdi. Taliban üyelerinin maaş almadığını söyleyen asker, Türk dizilerini severek izlediklerini ifade etti.