BAE ve Kosova ikili ilişkileri güçleniyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan, ülkesini ziyaret eden Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Donika Gervalla Schwarz ile "ikili ilişkileri güçlendirme" yollarıyla ilgili görüştü.

Haber Merkezi AA
BAE ve Kosova ikili ilişkileri güçlendirme görüşmeleri.

BAE resmi haber ajansı WAM'a göre, Bin Zayid ile Schwartz BAE'de bir araya geldi. İki ülke arasında çeşitli alanlarda ilişkileri güçlendirme ve geliştirme yollarının ele alındığı görüşmede, ortak öneme sahip bazı bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede Bin Zayid, BAE ve Kosova'nın gelişen ikili ilişkilere sahip olduğuna işaret ederek iki ülkenin tüm alanlarda işbirliğini artırmak istediğini kaydetti.

Bin Zayid, iki ülke halklarının çıkarına olacak şekilde ortak diyaloğu teşvik etmenin önemine dikkati çekti.

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Schwarz da ülkesinin birçok alanda gelişme ve ilerleme kaydeden BAE ile işbirliğini artırma konusunda istekli olduğunu vurguladı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı'ndan ordu ve polise savaş hazırlığı emri

FOTOĞRAF 15
Yeni bir savaşın ayak sesleri yükseliyor: Ordu ve polise "hazır ol" emri verildi
Sırbistan ve Kosova arasında bir süredir devam eden gerginlik en üst noktaya ulaştı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic orduya "en yüksek savaş hazırlığında" olmaları talimatı verdi. Sırbistan Savunma Bakanı Vucevic, bunun "gereken durumda" silahlı çatışma anlamına gelebileceğini söyledi.