Çözümsüzlük Rumların huyu

KKTC’de kadın girişimcilerle bir araya gelen Oktay, içinde Güzelyurt-Lefke Yolu’nun da bulunduğu toplu açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kıbrıs’ta Rumların çözümsüzlüğü huy edindiğini belirtti. Oktay, “Çözümsüzlüğü huy edinmiş Rum tarafı ise, herkesin yararına olduğu apaçık olan bu önerilere henüz yanıt vermiş değildir” dedi.

Fazlı Şahan Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Güzelyurt’ta kadın üretici ve girişimcilerle kahvaltıda bir araya geldi. Oktay, program öncesinde kadın üretici ve girişimcilerin ürettiği, tasarladığı ve pazarladığı ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kıbrıs’ta Rumların çözümsüzlüğü huy edindiğini belirtti.

KKTC’de kadın girişimcilerle bir araya gelen Oktay, içinde Güzelyurt-Lefke Yolu’nun da bulunduğu toplu açılış törenine katıldı. Oktay, adada çözüm yolunun ancak BM Güvenlik Konseyi’nin Kıbrıs Türk halkının müktesep haklarını tesciliyle açılabileceğini vurguladı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Rum tarafına gerçekçi ve pratik iş birliği önerileri sunduğunu hatırlatan Oktay, “Çözümsüzlüğü huy edinmiş Rum tarafı ise, herkesin yararına olduğu apaçık olan bu önerilere henüz yanıt vermiş değildir” dedi.

KKTC’YE GÖZLEMCİ ÜYELİK

Oktay, KKTC’nin tanınması için Türkiye’nin gerekli çalışmaları sıklaştırdığının altını çizerken, şöyle konuştu: “Böylece, Kıbrıs Türkünün müktesep hakları, BM üyesi ülkelerin tanıması yoluyla tescil edilebilecektir. Vizyonumuz, Ada’da iki ayrı devlet olduğu gerçeğine dayanmakta ve KKTC’nin tanınmasını hedeflemektedir. KKTC’nin aile meclisimiz olarak gördüğümüz Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye olarak yer almasını tüm gücümüzle destekliyoruz. KKTC’nin olmadığı bir Türk Devletleri Teşkilatı eksik kalacaktır. Semerkant’taki Zirvede KKTC’ye gözlemci statüsü verileceğine inanıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın eşiğinde, KKTC’nin önünde de büyük fırsat pencereleri açılacağına inanıyoruz. Bu gidişatın sonu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için kızılelma; yani her alanda bağımsızlığını ispatlamış bir devlet olarak uluslararası arenada hak ettiği konumu almasıdır.”

KKTC çekim merkezi olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, KKTC ekonomisindeki gelişmeyi kalıcı hâle getirmek için öncü sektörlerin başında olan ulaştırma yatırımlarına devam ettiklerini söyledi. “KKTC’yi Doğu Akdeniz’de bir çekim merkezine dönüştürmek hepimizin ortak hedefidir” KKTC’nin en batısında yer alan Lefke’yi Güzelyurt’a bağlayan mevcut tek yolun, 17,2 km uzunluğunda bölünmüş yol hâline getirildiğini belirtti.

KKTC’ye bir ülke daha uçacak: 650 bin turist potansiyeli