Haremi Şerif ve Mescidi Nebevi'de bulunmak ve namaz kılmak koronavirüs sebebiyle yasaklandı

Harameyn İşleri Genel Başkanlığı Sözcüsü Hani Haydar Suudi Arabistan makamlarının koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle Mekke'deki Haremi Şerif ve Medine'deki Mescidi Nebevi'de namaz kılmaya yasak getirdiğini açıkladı. Geçen salı Kabe ve Mescid-i Nebevi dışında ülkedeki camilerde cuma namazı başta olmak üzere cemaatle namaz kılınmayacağı duyurulmuştu.

Haber Merkezi
Mescid-i Nebevi

Harameyn Sözcüsü Hani Haydar, ülkenin resmi haber ajansına yaptığı açıklamada, sağlık ve güvenlik kurumlarının Kovid-19'dan korunma amacıyla bazı önlemler aldığını bildirdi.

Herkes talimatlara uymalı

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/03/20/03/37/resized_22db5-ea354a94mescidiharam.jpg

Buna göre, Haremi Şerif ve Mescidi Nebevi'de bulunmak ve buralarda namaz kılmanın yasaklandığını ifade eden Haydar, herkesten talimatlara uyması talebinde bulundu.

Ne olmuştu?

Ülkede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında geçen salı Kabe ve Mescid-i Nebevi dışında ülkedeki camilerde cuma namazı başta olmak üzere cemaatle namaz kılınmayacağı kararı alınmıştı.

274 kişi hayatını kaybetti

  • Ülkede son olarak virüs tespit edilen kişi sayısının 274'e yükseldiği açıklanmıştı.