İtalyan Hava Kuvvetlerine ait savaş uçağı düştü

İtalyan Hava Kuvvetlerine (Aeronautica Militare) ait Eurofighter Typhoon tipi savaş uçağı Sicilya Adası açıklarında denize düştü.

Haber Merkezi AA
Arşiv

İtalyan basınında yer alan haberlerde, eğitim uçuşu sonrasında Sicilya Adası'ndaki Trapani Birgi havaalanındaki üssüne dönmekte olan İtalyan Hava Kuvvetlerine ait savaş uçağıyla bugün öğleden sonra temasın kesildiği belirtildi.

Uçağın hava üssünün 8 mil güneydoğusunda denize düştüğü ve söz konusu bölgede arama-kurtarma çalışmalarının hemen başlatıldığı aktarıldı.

Çok maksatlı avcı önleme uçağı olan Eurofighter Typhoon tipi savaş uçağının düştüğü bölgede bir helikopterin havadan aramalara destek verdiği, uçağın tek koltuklu modellerden olduğu ve yaklaşma safhasındayken henüz bilinmeyen bir nedenle düştüğü bilgisi paylaşıldı.

Pilotun uçaktan fırlatma koltuğu sayesinde kurtulmuş olması umuduna yönelik ifadelere de yer verildi.

İtalya'da 2017’de de İtalyan Hava Kuvvetlerine ait bir Eurofighter Typhoon savaş uçağı gösteri uçuşu sırasında Terracina açıklarında denize çakılmıştı.

FOTOĞRAF 19
Uçak yüksek gerilim hattına yapıştı: 30 metrede asılı kaldılar
ABD'nin Maryland eyaletinde küçük bir uçak yüksek gerilim hattına çarparak 30 metre yükseklikte asılı kaldı. Kaza sonucu binlerce kişiye elektrik verilemediği bildirildi.

FOTOĞRAF 11
Peru'da uçak kazası: İniş sırasında kamyonla çarpıştı
Peru'da havaalanına inen yolcu uçağının pistin kenarındaki kamyonla çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre iki kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA
Rusya’nın Primorskiy bölgesinde 'Mig-31' tipi savaş uçağı düştü