Kabe baskınından bu yana ilk kez tavaflar durduruldu: Umre ziyaretçileri ibadetlerini yerine getiremiyor

Müslümanların kutsal mabedi Kabe, bundan 40 yıl önce silahlı bir grup isyancının işgal girişimi ardından ilk kez Korona virüsü vakalarının artması nedeniyle Suudi Arabistan, tarafından ziyarete kapatıldı. Dezenfekte işlemlerinin ardından Kabe’yi yeniden ziyarete açacağını açıklayan Suudi Arabistan yetkilileri, dezenfekte işlemleri bitmesine rağmen Kabe'yi ziyarete açmadı.

Kabe'de tavaf bir süreliğine durduruldu.

Suudi Arabistan’da korona virüsü vaka sayısının 5’e yükselmesinin ardından Suudi yetkililer, tedbir amacıyla hem yurt dışından hem de ülkede ikamet edenlerin umre ziyaretlerini geçici olarak durdurdu. Bundan 40 yıl önce silahlı bir grup isyancının işgal girişimi nedeniyle kapatılan Kabe, dezenfekte çalışmalarının sona ermesine rağmen ziyarete açılmadı.

DÜNYA
Kabe'de koronavirüs temizliği: Tavaf alanı ilk kez böyle boş kaldı

Hac ibadeti ile ilgili açıklama henüz yapılmadı

Umre ziyaretinde bulunan Türk vatandaşları 5 Mart yatsı namazından beri Kabe'nin kapalı olduğunu söylüyor. Bütün kapıları kapalı olan Kabe'nin ne zaman açılacağı ile ilgili net bir bilgi mevcut değil.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/03/06/02/56/resized_5a654-5739bfc8a955346_02.jpg

Suudi yetkililer, koronavirüsün ülkede ve dünyadaki etkilerinin ne kadar süreceği konusunda net bilgileri olmadığı için hac ibadetiyle ilgili açıklamalarda bulunmanın erken olduğunu aktardı.

Kabe Baskını

Not: Gün içerisinde abonesi olduğumuz ajansların servis ettiği haberlere dayanarak Kabe’de tavafın başladığını duyurmuştuk. Fakat Kabe’nin ziyarete açılmadığını ve tavafın henüz başlamadığını kutsal topraklardaki okurlarımızın bilgilendirmesi ile öğrendik. Haberi düzeltir okurlarımızdan özür dileriz.