Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Moskova ile anlaşmak için Kiev'in önüne konulan teklifin olduğunu belirterek, bunun kabul edilmemesi ve savaşın şimdi durmaması halinde Ukraynalıların ülkelerini kaybedeceğini savundu.
Lukaşenko, Rus devlet kanalı Rossiya'ya yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin sözlerini değerlendirdi.
Zelenskiy'nin sakinleşmesi gerektiğini belirten Lukaşenko, ifadelerini kullandı.
Rusya'nın Alaska'da, Ukrayna için masada ABD Başkanı Donald Trump'ın da dinlediği bir teklifte bulunduğunu dile getiren Lukaşenko, bu teklifin olduğunu vurguladı.
Lukaşenko, yorumunda bulundu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte Rus Genelkurmay Başkanlığının cephedeki durumla ilgili raporunu dinlediğini anlatan Lukaşenko, bütün cephede, özellikle de bazı bölgelerde Rusya'nın büyük nüfuslu yerleri fiilen ele geçirdiğini gözlemlediğini aktardı.
Lukaşenko,dedi.
"Zelenski'e söyleyeceğim bir şey var"
Putin ile görüştükten sonra Zelenski ile görüşmek istediğini belirten Lukaşenko, şunları kaydetti: