Kanada'da bıçaklı saldırı dehşeti: 10 kişi öldü 15 yaralı var

Kanada'nın Saskatchewan bölgesinde 2 bıçaklı saldırgan, 13 ayrı noktada en az 25 kişiyi bıçakladı. Saldırıda 10 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi. Polis, 2 saldırganın hala arandığı bildirildi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Polis kaçan 2 şüpheliyi arıyor.

Kanada'nın Saskatchewan bölgesinde 2 bıçaklı saldırgan, 13 ayrı noktada en az 25 kişiyi bıçakladı. Saldırıda 10 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Polis saldırılarla ilgili olarak Damien Sanderson (31, solda) ve Myles Sanderson'ı (30) arıyor.

Saldırılarda hayatını kaybeden kurbanları birden fazla yerde ve rastgele saldırıya uğradığını belirten polis kaçak saldırganların Saskatchewan plakalı siyah bir araçla kaçtığını açıkladı.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi'nden Komiser Yardımcısı Rhonda Blackmore, "Bu kişileri izlemek için mümkün olan tüm adımları atıyoruz" dedi.

Blackmore, ilk bıçaklama raporunun yerel saatle 05:40'ta geldiğini ve birkaç dakika içinde ek bıçaklamaları bildiren çok sayıda arama aldıklarını söyledi.

"KORKUNÇ VE YÜREK PARÇALAYICI"

Kanada başbakanı Justin Trudeau da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayı "korkunç ve yürek parçalayıcı" olarak nitelendirdi.

Trudeau, "Bu gelişen bir durum olduğundan, bölgedeki herkesi sığınma ve uygun önlemleri alma konusunda kolluk kuvvetlerinin tavsiyelerini dinlemeye davet ediyorum. Kanada Hükümeti, James Smith Cree Nation topluluk liderliğiyle doğrudan iletişim halindedir ve elimizden gelen her şekilde yardım etmeye hazırız. Bugünün iğrenç saldırılarından sorumlu olanlar tam olarak adalete teslim edilmelidir." dedi.