Ukrayna'nın kahraman köpeği Patron'a Zelenski'den ödül

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Ukrayna ordusunda bomba tarama hizmetlerinde çalışan ve ülkenin ulusal simgelerinden biri halini gelen Patron isimli köpeği "Özel Hizmet" ödülüyle onurlandırdı.

Haber Merkezi Diğer
Patron 150'ye yakın bomba tespit etti.

Jack Russel cinsi Patron adlı iki yaşındaki bomba avcısı köpek, Kiev'in kuzeyindeki Çernihiv'de bomba imha ekibiyle yaptığı çalışmalar nedeniyle Rus işgalinden bu yana ulusal bir figür haline geldi.

Devlet Acil Servisinin maskotu olan Patron patlayıcıların bulunması için hizmet veriyor. Bugüne kadar 150 patlayıcı tespit eden Patron sosyal medya sayesinde hem Ukrayna hem de dünyada oldukça ünlü.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, sayısız hayat kurtaran ve Ukrayna halkının kahramanı olan Patron'u hizmetlerinden dolayı ödüllendirdi.

CNN'in haberine göre Zelenski, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile yaptığı görüşmede Patron ve sahibi Myhailo Iliev'e "Özel Hizmet" ödülünü takdim etti.

Çernihiv mayın temizleme ekibi, çalışmalarında Kanada teknolojisini kullanıyor.

FOTOĞRAF 8
Ukrayna ordusunun sevimli kahramanı
Ukrayna ordusuyla birlikte çalışan Patron ismindeki Jack Russel cinsi köpek Rus mayınlarının temizlenmesine yardımcı oluyor. İki yaşındaki köpek cesur hareketleriyle Ukrayna'nın sevimli kahramanı haline geldi.