Yunanistan yangınlarla boğuşuyor: 24 saatte 53 noktada çıktı

Yunanistan itfaiyesi, ülke genelinde 22-23 Temmuz tarihleri arasında toplamda 53 noktada orman yangını çıktığını duyurdu.

Haber Merkezi DHA
Yunanistan'da 53 noktada orman yangını çıktı

Yunan itfaiyesinden yapılan açıklamada, “22-23 Temmuz arasında 53 orman yangını tespit edildi. Bunlardan birçoğuna yeni başlamışken müdahale edildi” denildi. Edirne sınırı yakınında bulunan Sofulu ve Lyra kasabalarının arasındaki bölgede çıkan yangına 320 itfaiye personeli ve 68 itfaiye aracıyla müdahalelerin sürdüğü aktarıldı.

Midilli adasındaki yangına 81 itfaiye personeli ve 20 aracın, Messinia bölgesindeki yangına ise 84 itfaiye personeli ve 20 aracın müdahale ettiği ifade edildi.

FOTOĞRAF 12
Avrupa'da yüzlerce kişi öldü: DSÖ'den uyarı
Dünya Sağlık Örgütü, geçen hafta Avrupa'yı saran sıcak hava dalgasının İspanya ve Portekiz'de bin 700 can aldığını açıkladı. Aşırı sıcak hava dalgası İngiltere ve Fransa'da binden fazla kişinin ölümüne sebep olunca, vatandaşlar Türkiye'ye gelecek sıcak hava dalgası hakkında daha çok araştırma yapmaya başladı. Peki, aşırı sıcak hava dalgası Türkiye'ye gelecek mi?

FOTOĞRAF 6
Otlukbeli Kırmızı Göl: Oluşumu bakımından hiçbir göle benzemiyor
Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde bulunan ve 1994 yılında 612 sayılı Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile doğal sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan Otlukbeli Gölü, turizme kazandırılıyor.

FOTOĞRAF 10
Tayland’ın ilk maymun çiçeği vakası Kamboçya’ya kaçtı
Tayland'ın ünlü tatil şehri Phuket'te tespit edilen ve ülkede ilk kez görülen maymun çiçeği vakası hasta Kamboçya'ya kaçtı. Böylelikle Nijeryalı hasta, her iki ülkenin de ilk maymun çiçeği vakası olarak kayıtlara geçti.