Yunanlılar ucuz benzin için komşuya akın ediyor

Yunanistan'ın kuzey bölgelerinde yaşayan vatandaşlar, ülkelerindeki yüksek akaryakıt fiyatları nedeniyle çareyi komşu ülke Bulgaristan'da buldu. Serez, Drama ve Kilkis gibi kentlerden Promahonas Sınır Kapısı'nı geçerek Bulgaristan’a giden sürücüler, litrede 56 sente varan fiyat farkı sayesinde depolarını daha uygun fiyata dolduruyor.

Benzinin litre fiyatı Yunanistan'a kıyasla yaklaşık 56 sent, motorin ise yaklaşık 33 sent daha ucuza satılıyor.

Yunan basınında çıkan haberlerde, özellikle Serez, Drama ve Kilkis bölgelerinde yaşayan sürücülerin Promahonas Sınır Kapısı üzerinden Bulgaristan'a düzenli olarak geçerek araçlarına yakıt aldığı belirtildi.

Haberlerde, Bulgaristan'da kurşunsuz benzinin litre fiyatının Yunanistan'a kıyasla yaklaşık 56 sent, motorinin ise yaklaşık 33 sent daha ucuz olduğu aktarıldı.

Akaryakıt piyasası temsilcilerinin, rafinerilerin yeni fiyatlandırmasının fiyatlarda yaklaşık yüzde 2'lik ilave artışa yol açabileceğini öngördüğü bildirildi.

Yunanistan hükümetinin yüksek akaryakıt fiyatlarına karşı yeni destek önlemleri üzerinde çalıştığı, ancak söz konusu önlemlerin henüz açıklanmadığı belirtildi.