En çok tercih edilen seçmeli dersler

Milli Eğitim Bakanlığı, mayıs ayının son haftasında 81 ilin valiliğine bir yazı göndererek ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki öğrencilerin seçmeli ders tercihlerini 2-13 Haziran arasında yapmasını istedi. Ortaokul 5, 6 ve 7''nci sınıf öğrencileri seçmeli dersler arasından en çok matematik, İngilizce ile spor ve fiziki etkinlikler dersini tercih etti.

.
En çok tercih edilen seçmeli dersler

Öğrencilerin verilen süre içerisinde istedikleri dersler ise şöyle; Oortaokul ve imam hatip ortaokullarında okuyan 5, 6 ve 7''nci sınıf öğrencilerinin 573 bin 443''ü matematik dersini tercih etti. 419 bin 175 öğrencinin seçtiği İngilizce ise ikinci sırada yer aldı. Spor ve fiziki etkinlikler dersini de 362 bin 953 öğrenci almak istedi.

311 bin 965 öğrenci Kuran-ı Kerim dersini tercih etti. Hz. Muhammed''in Hayatı''nı seçenlerin sayısı da 180 bin 515 olurken, temel dini bilgileri seçenlerin sayısı ise 100 bin oldu.

Yaşayan diller ve lehçeler başlığındaki derslerden ise en çok ilgi Kurmançi ve Zazaki''yi içeren Kürtçe''ye oldu. 2''nci sırada Lazca, 3''üncü sırada Adigece ve 4''üncü sırada da Abazaca yer aldı.