Altın fiyatlarında hareketlilik: Yükselişe geçti

Altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın ve gram altın fiyatları ne kadar oldu? sorusu araştırılıyor. Son günlerde düşüş trendinde olan altın, bugün yükselişe geçti. Altın alarak yatırımlarını korumak isteyen vatandaşlar, altındaki son gelişmeleri öğrenmek istiyor. Peki 23 Ekim Cuma günü altın fiyatları ne kadar? Bugün gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç liradan alınıp satılıyor?

Haber Merkezi Yeni Şafak
Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor.

Altının geçtiğimiz hafta ani fiyat artışından sonra tekrar düşmüştü. Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu sorularına cevap arayan düğün sahipleri son günlerde altındaki fiyat artışından şikayetçi. Altın fiyatlarında son durum nasıl? 23 Ekim 2020 Cuma güncel altın kuru fiyatları merak edilmeye başlandı. Gram altın güne nasıl başladı? İşte 23 Ekim 2020 Cuma altın fiyatları

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

486,10

488,32

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

779,84

797,04

22 Ekim altın fiyatları: Gram ve çeyrek altın fiyatları düşüşte

YARIM ALTIN FİYATI

1.554,68

1.594,05

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

3.119,10

3.178,35

FOTOĞRAF 9
Altın dolandırıcılığında yeni yöntem: Düşük ayarlı altınla kuyumcuları dolandırıyorlar
Altın dolandırıcılığında geliştirilen yeni yöntemle düşük ayarlı altınla kuyumcular dolandırılıyor. Kurdukları atölyelerde düşük gramajlı ve düşük ayarlı Cumhuriyet altını basan dolandırıcılar, bunları kuyumculara satarak vurgun yapıyor. Kalpazanların hedefindeki Diyarbakır'daki kuyumcular, yılda üç dört defa bu şekilde dolandırılıyor. Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Yunus Öner, her seferinde bir esnafın 3 bin lira kaybının olduğunu belirterek kuyumculara, "Dolandırıcılar 17, 18 ya da 19 ayar yaptıkları ürünü 22 ayar diye satmaya çalışıyor. Kuyumcu esnafı aldığı altına dikkat etmeli, garanti belgesi olmayan ürünü satın almamalı" uyarısında bulundu.

FOTOĞRAF 7
Kuyumculardan altın için yıl sonu tahmini
Koronavirüs pandemisinin ardından altın fiyatları yükselişe geçti, dalgalanmaya devam ediyor. Uşak'ta bir kuyumcuda yetkili eleman olan Gökhan Yılmaz, altın fiyatlarının yükselişinin devam edeceğini belirtti. Yılmaz, “Bizim görüşümüz altın yıl sonuna kadar 500 TL'yi, 2021 senesinin ortalarına doğru da 550 TL'yi göreceğini düşünüyoruz" dedi.